جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
روشهای جایگزین دارو در درمان سینوزیت
سینوزیت، یکی از مشکلات شایع بویژه در فصل زمستان است. سینوسها حفره و فضاهای خالی در اطراف بینی در استخوان جمجمه است. سینوزیت یعنی التهاب یا عفونت این حفرهها که معمولا به دنبال یک سرماخوردگی معمولی یا آلرژی و حساسیت رخ میدهد. علائم این بیماری متنوع بوده و از سردرد، آبریزش بینی، احتقان و گرفتگی بینی، تب، گلودرد، خلط پشت حلق، احساس درد یا حساسیت و سنگینی در اطراف چشم یا پیشانی متفاوت است.
بسیاری از بیمارانی که سینوزیت مزمن دارند، میدانند در بسیاری موارد مصرف آنتیبیوتیک یا داروهای دیگر کمک چندانی به درمان مشکلشان نمیکند، اما آیا در طب سنتی و مکمل راههای ساده و کمعارضهتری برای رفع یا کاهش این مشکل وجود دارد؟
یکی از بهترین و سادهترین راهها شستوشوی مجرای بینی با آب نمک بسیار رقیق یا نرمال سالین است. غرغره آب نمک نیز از انتشار عفونت به گلو جلوگیری میکند. خشکی و آلودگی هوا این مشکل را تشدید میکند. بنابراین استفاده از ماسک یک توصیه بسیار جدی است. ایجاد یک رطوبت ملایم در منزل با استفاده از دستگاههای رطوبتساز یا بخور نیز میتواند کمک زیادی به درمان سینوزیت کند.
علت بسیاری از سینوزیتها حساسیت و آلرژی است، بنابراین پرهیز از مواد حساسیتزا از جمله گرده گل و گیاهان، گرد و غبار و مواد شیمیایی نیز مفید است.
گیاهان دارویی نیز میتواند به بهبود فرد کمک کند. دمکرده زنجبیل تازه، یک نوشیدنی موثر برای کاهش علائم سینوزیت است. چای دارچین یا دمکرده آویشن نیز میتواند به بازشدن مجاری تنفسی و دفع سرما از بدن کمک کرده و در درمان بیماری مفید باشد.
رازیانه یا آنیسون یک ضداحتقان طبیعی است که میتواند به کاهش سرفه و کمکردن التهاب و احتقان مجاری تنفسی کمک کند.
گاهی شیرین بیان نیز به عنوان یک ضدالتهاب توصیه میشود.
استفاده از اسانس نعنا به صورت موضعی در اطراف بینی و شقیقهها نیز در کاهش درد و احتقان و سایر علائم موثر است. اسطوخودوس و گلپر نیز از سایر گیاهان موثر در کاهش علائم است.
دمکرده بابونه در رفع التهاب و احتقان مفید است. بنفشه سه رنگ و بهدانه نیز باعث کاهش تحریک گلو شود. گیاه افدرا یا ماخــوانگ نیز به عنوان یک ضداحتقان طبیعی میتواند باعث کاهش سرفه و علائم سینوزیت شود.
طب سوزنی نیز از روشهای بسیار موثر در برطرفکردن علائم بیماری سینوزیت است.
تحریک نقاط طب سوزنی در اطراف بینی یا فشار و ماساژ این نقاط نیز میتواند کمککننده باشد. مصرف فراوان مایعات گرم و پرهیز از غذاهای محرک و ادویهجات نیز برای بیماران سینوزیتی ضروری است. توصیه میشود از درمان خودسرانه پرهیزکرده و هر روش درمانی را با نظر پزشک معالج خود انتخاب کنید.
دکتر امیرهومن کاظمی
متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست