چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
اصول ایمنی حمام كردن كوچولوها
بیش از ۸۰ درصد حوادث خطرناك در خانه اتفاق میافتد. حمام، آب و وسایل برقی در كنار هم خطر آفرینند. در صورتی كه اصول ایمنی در حمام رعایت شود، این مكان دیگر صحنه حوادث گوناگون و خطرناك نخواهد بود. در این میان كودكان به علت ناآشنایی با خطرات و نیز بازیگوشی و جنب و جوش بسیارخود، بیشتر در معرض حوادث قرار دارند. ازجمله مهمترین خطراتی كه برای كودكان تا ۱۸ ماهگی درحمام رخ میدهد، خفگی است. یك لحظه بیاحتیاطی، یك چشم برداشتن مادر از كودك برای باز كردن در یا جواب دادن به تلفن... ممكن است منجر به فاجعه شود. تعجب نكنید.
تنها ۱۰ سانتیمتر آب كافی است تا كودك شما جانش را از دست بدهد. تنها چند ثانیه طول میكشد... تعادل كودك شما به هم میخورد... با صورت روی آب میافتد... ناگهان نفس میكشد و آبی كه با سرعت وارد ریههایش شده موجب خفگی او میشود.
در هنگام حمام كودكتان را كاملا زیر نظر بگیرید و اگر به هر دلیلی مجبور شدید از حمام خارج شوید، كودك را درون حولهای بپیچید و با خود ببرید.در حال حاضر صندلیهای هوشمندی برای حمام كودك به بازار آمده است كه تا حد بالایی خطر را رفع میكند. با این حال به هیجوجه نباید كودك را مدت زیادی در حمام و روی این صندلیها نگه داشت. حداكثر زمان حمام برای یك كودك ۶ ماهه ۱۵ دقیقه است.
در صورتی كه كودك شما به هر دلیلی دچار خفگی شد، به سرعت امدادگران را خبر كنید، كودك را به اتاق بیاورید و به شكم روی زانوی خود بخوابانید به شكلی كه سرش پایین باشد. سه تا چهار بار محكم به پشتش ضربه بزنید تا آب داخل ریههایش خارج شود.
اگر كودك نفس نمیكشید، از طریق دهان به دهان یا دهان به بینی به او تنفس مصنوعی بدهید. اگر قلبش نمیزد ماساژ قلبی را با تنفس مصنوعی بهطور هماهنگ امتحان كنید. اگر بیهوش بود ولی نفس میكشید، او را در وضعیت امن به پهلو بخوابانید.
طی ماههای بعدی كه كودك یاد میگیرد روی پای خود بایستد، هنوز خطر رفع نشده است و باید مواظب لیزخوردن او بود.
سوختگی در حمام هم زیاد اتفاق میافتد. پیش از آنكه كودك را زیر دوش بگیرید یا داخل وان بگذارید، درجه آب را اندازه بگیرید. درجه مناسب برای بدن كودكان ۳۵ تا ۳۷ درجه سانتیگراد است. در استفاده از سشوار نیز دقت كنید. استفاده طولانی مدت از آن به پوست حساس كودك صدمه میزند.
پس از ۱۸ ماهگی، حمام كردن خطرناكتر میشود. وان، وسایل برقی، داروها و محصولات شیمیایی و... و كودكی كه تازه شروع به راهرفتن كرده و كنجكاو است. همگی دست به دست هم میدهند تا این محیط مستعد بروز حوادث ناگواری برای كودك باشد. هنگامی كه كودك را به حمام میبرید تمامی محصولات شیمیایی و وسایل برنده مانند تیغ و ناخنگیر... را از دسترس او دور كنید. كودكان دو تا سه ساله را در حمام تنها نگذارید. ممكن است از روی كنجكاوی در را روی خود قفل كنند.
برقگرفتگی از دیگر حوادثی است كه در حمام رخ میدهد. تمامی وسایل برقی را پس از استفاده، از پریز برق كشید و جمع كنید. برای پریزهای برق حمام نیز باید از محافظ پریز استفاده كرد. در نهایت برای جلوگیری از سرخوردن جلوی خروجی وان و دوش را كفپوش كنید. نكته آخر، آموزش خطرات و گوشزد كردن نكات ایمنی به كودك است.
سمیه مقصودعلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست