شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
وب ۲.۰
همه شما با مفهوم وب یا همان «تارنما» آشنا هستید اما کاربرد این واژه به تنهایی بر می گردد به تاریخچه وب سایت های اینترنتی تا پیش از ظهور گوگل. با آمدن گوگل، برنامه نویسان وب متوجه کم و کاستی هایی در پردازش و کاربرد صفحات اینترنتی شدند در نتیجه نام صفحات گذشته را Web ۱.۰ گذاشتند و صفحات اینترنتی جدید را با نام Web ۲.۰ تعریف کردند که ویژگی های برجسته ای نسبت به وب های نسل اول داشت.
در حال حاضر تمام سایت های اینترنتی به وب ۲.۰ مهاجرت کرده اند. وب ۲.۰ در حقیقت به سایت هایی گفته می شود که به کاربران خود امکان اظهارنظر و اشتراک گذاری فایل های متنوع را می دهند. سایت هایی چون ویکی ها، فیدها، وبلاگ ها و ... عضوی از خانواده وب سایت های نسل دوم هستند.
در واقع وب ۲.۰ کارکردی دوسویه دارد و کاربران آن در صورتی که اجازه داشته باشند، می توانند به راحتی متنی بنویسند، فیلمی آپلود کنند و یا یک فایل صوتی را به اشتراک بگذارند. بهترین مثالی که می توان از یک نمونه وب ۲.۰ زد، سایت معروف ویکی پدیاست که در آن مطالبی با موضوع های مختلف وجود دارد و کاربران به تدریج متن ها را اصلاح و اضافه می کنند.
همچنین شبکه های اجتماعی نیز یک نمونه قدرتمند دیگر از وب ۲.۰ به حساب می آیند. در این نسل از وب، کاربران می توانند در بالا بردن سطح اطلاعات به یکدیگر کمک کنند و دائم با هم در تعامل باشند. در حال حاضر وب ۲.۰ در مسائل مختلف مانند کسب و کار، فضای بهداشت و درمان، صنعت و دیگر موارد گسترش یافته است.
تندهوش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست