چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
دلیل علاقه نوزاد به ضربان قلب مادر
تبادل احساس بین شما و فرزندتان از همان ابتدای بارداری آغاز میشود. جنین تمام صداهای اطراف و صدای موسیقی را میشنود و تمام احساسها، حالتها، غذایی که میخورید و بوهایی را که حس میکنید، ثبت میکند و تمام اینها به صورت جزیی از خاطراتش در ضمیر ناخودآگاهش ثبت میشود...
در این مطلب تاثیر صداها و بوها را روی جنین بررسی کردهایم تا شاید به این نتیجه برسید که باید قبل از به دنیا آمدن کودکتان او را به شکلی زیباتر با این دنیا آشنا کنید.
صداها و موسیقی
اولین صدای دلنوازی که جنین آن را میشنود و بهعنوان یک موسیقی خوشآهنگ ضبط میکند، صدای ضربان قلبتان است. به همین دلیل وقتی به دنیا میآید، در لحظههای ناآرامی و بیقراری اگر صدای ضربان قلب شما را بشنود، آرام میشود.
به تمام خانمهای باردار پیشنهاد میشود که در مکانهای شلوغ و پرسروصدا خیلی حضور نداشته باشند چون این صداها جنین را اذیت میکند و حتی در ماههای بعد روی ریتم و ضربان قلب او اثر میگذارد. مادر باید به موسیقیهایی که در دوران بارداری گوش میکند توجه داشته باشد؛ موسیقیهای بیکلام و آرام در حرکات داخل رحم جنین تاثیر بسزایی دارد. جالب اینکه اگر بعد از تولد هم به این موسیقیها گوش کند، واکنش فیزیکی مشابهی نشان خواهد داد.
یکی از محبوبترین صداها برای جنین که با آن اخت میشود، صدای مادرش است. هر چقدر صدای مادر تیزتر باشد، جنین راحتتر آن را میشنود. صدای پدر هم تا حدی برایش قابل تشخیص است. برای اینکه فرزندتان به موسیقی علاقهمند شود، بهترین کار این است که برایش آواز بخوانید تا روحیه موسیقایی او در آینده با دیگران متفاوت باشد.
حس چشایی و بوها
جنین خیلی سریع در بدن مادر شروع به حرکت میکند، میبیند، میشنود، حس میکند و حتی بوها را تشخیص میدهد. این اتفاقها معمولا بین ماههای ۸ تا ۱۱ اتفاق میافتد. جالب است بدانید که مایع آمنیوتیکی باعث انتقال احساسات بویایی و چشایی به جنین میشود. نکته مهم این است که حس بویایی و چشایی جنین با تغذیه مادر هم ارتباط مستقیمی دارد. نتایج تحقیقات نشان داده میزان پروتئین دریافتی بهوسیله مادر باعث تقویت این دو حس میشود.
بعد از تولد نوزاد، به دلیل دریافت حس بویایی و چشایی که از طریق مادر به او منتقل شده است، جنین میتواند شیر مادر خودش را تشخیص دهد.
گفتوگوهایی که مادر در دوران بارداری با فرزندش انجام داده، باعث میشود بعد از تولد مادرش را تشخیص دهد و نسبت به دنیای واقعی ترس کمتری داشته باشد.
دکتر محمداسماعیل مطلق
متخصص کودکان،دانشیار دانشگاه جندی شاپور و مدیرکل
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست