سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
یک لیوان آب سرد لطفا!
برای تمام دستهها و اشکال نزاع وپرخاشها از خیابانی گرفته تا خانوادگی که علل مختلفی هم دارند، نمی توان نسخهای یکسان تجویز کرد؛ هر کدام راهکاری ویژه میخواهد. با توجه به این که بسیاری از علل بروز نزاع و درگیری و راهکارهای مورد نظر به ساختار کلان اجتماعی بازمیگردد، اصلاح ساختارهای کلان، امری ضروری است، اما باید گفت مسوولیت کنترل نزاع و درگیری با نیروهای کنترل رسمی همچون نیروی انتظامی است.
به باور روانشناسان، برای کنترل خشم میتوان از چند شیوه استفاده کرد؛ در گام نخست باید مشخص شود که عصبانیت از یک شخص است یا یک واقعه؛ اگر از یک واقعه است با تامل بیشتر میتوان، رفتار خود را با اطرافیان تنظیم کرد، اما چنانچه محرک خشم شما شخص است، پیشنهاد میشود به جای هر نوع واکنش کلامی، موضوع را برای او بنویسید. حتی نوشته خود را کمی با تاخیر به او بدهید چون این زمان مناسبی خواهد بود تا با کاستن خشم، برخی از واژهها و نوشتههای شما تعدیل شود. ترک محل نیز تا اندازه زیادی از بروز نزاع خواهد کاست، اما این همه برای هنگامی است که خشم وجود شما را فرا گرفته است. در صورتی که فرد دیگری خشمگین است و هر لحظه امکان بروز یک رفتار پیشبینی نشده از او وجود دارد، چه باید کرد؟ کارشناسان معمولا راهکارهای مختلفی برای مهار نزاعها ارائه میکنند؛ نخست آن که به حرف طرف مقابل با دقت گوش دهید و از بین سخنانش آن بخشی را که درست است تایید کنید. این واکنش برای فردی که از شدت عصبانیت در آستانه انفجار قرار دارد، آرامشبخش است. به چشمان او نگاه کنید اما به مدت طولانی به او خیره نشوید. از نظر رفتار ظاهری «رفتار آیینهای» داشته باشید به این معنی که اگر او ایستاده است شما هم بایستید و اگر نشسته شما هم بنشینید. حتی در برخی موارد میتوانید زمان گفتوگوی خود را به وقت دیگری موکول کنید. اگر جرات دارید یک لیوان آب سرد به او تعارف کنید چون آتش خشم را خیلی زیاد فرو مینشاند.
گــــاهـی در نزاعهای خیابانی و حتی خانوادگی بویژه آنجا که جمعی به تماشا میایستند، تجمع آدمها به جریحشدن افراد نزاعکننده منجر میشود، بهطوری که درگیری و نزاعها شدیدتر میشود و کوتاهآمدن به خدشهدارشدن حیثیت افراد تعبیر میشود، شاید به همین دلیل ماموران نیروی انتظامی معمولا از مردم میخواهند اگر برای کاهش تنش، کاری نمیکنند از ایستادن وتماشا یا فیلمبرداری از نزاعها خودداری کنند، عادتی که متاسفانه در ایران کم دیده نمیشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست