چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

ورزش دادن یک قلب بیمار


ورزش دادن یک قلب بیمار

با قلب بیمارتان هم ورزش کنید

بیماران قلبی جزو گروهی هستند که برای ورزش کردن ممنوعیت‌هایی دارند. اغلب حرکت‌هایی که با افزایش ضربان قلب و فشار روی قفسه‌سینه همراه باشد به این گروه توصیه نمی‌شود درنتیجه ورزش‌هایی که روی انعطاف‌پذیری و کشش کار می‌کنند هم باعث می‌شود راکد نباشید هم به قلب تان فشار نیاید. در این گروه ورزش‌ها یوگا پیشنهاد مناسبی است...

● حرکت کوه

این حرکت که در زبان سانسکریت به آن تاداسانا می‌گویند حرکت به ظاهر آسانی است. به قدرت سکون و ثبات شما همانند کوه کمک می‌کند. معمولا در شروع تمام حرکت‌های یوگا پیشنهاد می‌شود اما می‌توانید آن را به تنهایی هم انجام دهید. پاهایتان را به اندازه عرض شانه‌هایتان، از هم باز کنید. دست‌ها کنار بدن و انگشت‌ها باز و سر صاف باشد و به یک نقطه نگاه کنید. پاهایتان باید به گونه‌ای روی زمین باشد که از قسمت سینه پا و پاشنه انگار ریشه در زمین دارد. حدود ۱ دقیقه در این حالت بمانید.

● حرکت جنگجو

این حرکت باعث کشش بازوها و پاها می‌شود، ضمنا قفسه‌سینه‌تان را تقویت می‌کند. باعث هماهنگی و افزایش تمرکز و کاهش فشارخونتان می‌شود که ارتباط مستقیمی با قلبتان دارد. یک پا را به حالت ۹۰ درجه و پای دیگر را در حالت ۶۰ درجه قرار دهید. بدنتان را به سمت پایی که ۶۰ درجه است، بچرخانید. کف دست‌‌ها را بالای سرتان بگیرید. پای عقب صاف و پای جلو از زانو خم است.

● حرکت درخت

این حرکت به تقویت ران، مچ پا، دست‌ها و ضربان منظم قلب کمک می‌کند. البته برای افرادی که سیاتیک دارند هم مناسب است. پاها را کنار هم قرار دهید. به یک نقطه نگاه کنید. یک پایتان را تا زانو خم کنید و بالا بیاورید. دست‌ها را بالای سر بگیرید به طوری که کف دست‌ها به هم چسبیده باشد. حالا پای خمتان را به ران پای دیگرتان تکیه دهید به طوری که یک مثلث ساخته شود. تمرکز داشتن در انجام این حرکت‌ بسیار مهم است.

● حرکت کبرا

این حرکت ضمن اینکه باعث انعطاف‌پذیری و کشش در ماهیچه‌هایتان می‌شود کارکرد قلبتان را احیا می‌کند. روی زمین دراز بکشید. پاها را کنار هم قرار دهید. دست‌ها را عمود کنار بدن بگذارید. سرتان از ناحیه پیشانی روی زمین باشد. سعی کنید از ناحیه کمر بلند شوید. مواظب باشید به قفسه‌سینه‌تان فشار نیاید.

● حرکت کودک

این حرکت به کشش شانه‌ها، باسن، ران و عضلات پشت کمک می‌کند. این حرکت که به حرکت استراحت هم معروف است، گردش خون بدنتان را هم منظم می‌کند پس برای قلب مفید است. چهارزانو روی زمین بنشینید، پشت تان خم نشود، دست‌هایتان را به صورت موازی بالای سر ببرید. حالا دست‌هایتان را همان‌طور به صورت موازی روی زمین بگذارید به طوری که صورتتان وسط دست‌هایتان باشد و پیشانی روی زمین.

● حرکت قایق

این حرکت به نسبت حرکت‌های قبلی کمی مشکل است و اگر احساس کردید به قلب?تان فشار می‌آید، آن را انجام ندهید. این حرکت به هضم غذا و کاهش استرستان کمک می‌کند. بالطبع هر چه استرستان کمتر باشد، قلبتان سالم‌تر است. روی زمین بنشینید. پشتتان صاف باشد. دست‌هایتان را بالای سر بگیرید. حالا پاها را به صورت موازی از زمین بلند و سعی کنید سنگینی بدنتان روی باسن باشد. با دست‌هایتان پشت پاها را بگیرید. در حرکت پیشرفته دست‌ها هم آزاد است.

● حرکت ماهی

این حرکت به انعطاف‌پذیری گردن، شانه‌ها و ستون‌فقرات کمک می‌کند. باید دقت کنید حرکت را درست انجام دهید چون اگر درست انجام ندهید به گردنتان فشار می‌آید. روی زمین به حالت طاقباز دراز بکشید. دست‌‌ها را از ابتدا کنار قرار بدن دهید. حالا آن را در پشتتان و انتهای دنبالچه قرار دهید. قفسه‌سینه‌تان بالاتر آمده، حالا سرتان را به عقب بدهید. دهانتان را در این حرکت کمی باز بگذارید.

● شاواسانا یا حرکت جسد

این حرکت هم مثل حرکت اول ساده به نظر می‌رسد اما به آرامش همه اندامتان و البته قلبتان می‌انجامد. روی سطح صافی دراز بکشید. پاها را کمی از هم باز کنید و رو به خارج باشد. دست‌ها را از هم باز کنید. سعی کنید زبانتان در دهانتان معلق باشد و تنفس‌هایتان را بشمارید. چشم‌ها بسته باشد. ضربان قلب در این حالت آرام‌آرام است.

پرستو نیاکی

مربی ورزش

منبع: abc-of-yoga



همچنین مشاهده کنید