شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
توصیه های پزشکان در ماه رمضان
متخصصین تغذیه همواره توصیه می کنند که باید افراد با دقت زیاد وارد روزه شده و از آن خارج شوند . برای آنکه روزه داری بتواند در رشد سلامتتان مؤثر باشد . چند نکته تغذیه ای را بیشتر مورد توجه قرار دهید :
در روزهای اول بهتر است از غذاهای سنگین که حاوی گوشت و لبنیات هستند کمتر استفاده نمایید و بیشتر از غلات و خشکبار استفاده کنید . در ضمن اگر قصد دارید از فردا روزه بگیرید بهتر است در وعده شام از غذاهای سهل الهضمی نظیر انواع سالاد و سوپ های سبک به همراه انواع میوه ها استفاده نمایید و توصیه می شود که وعده های غذایی از سبک به سنگین میل گردد .
پیاده روی در سطح صاف و آرام می تواند احساس خستگی که در طول روزه داری به افراد دست می دهد را برطرف نماید . دکتر مظهری در این رابطه می گوید : « عدم تحرک در این دوران از عوامل بروز اضافه وزن است و در خانمها موجبات پوکی استخوان فراهم می گردد ، به این دلیل داشتن تحرک متوسط مانند پیاده روی بعد از افطار و شام می تواند بسیار مفید باشد . »
پس از باز کردن روزه نیز بهتر است از غذاهای کامل و تازه استفاده شود و باید از پرخوری جداً دوری نمود .
بهتر است در ساعاتی که اجازه غذاخوردن وجود دارد به جای آب از نوشیدنی نظیر انواع چای های گیاهی استفاده نمایید . چای بابونه ، چای نعناع به منظور آرامش اعصاب و جلوگیری از سوء هاضمه ، تهوع و نفخ توصیه می شود .
مصرف میوه هایی نظیر هندوانه ، سیب و لیمو در این دوران بسیار مفید است ، به علاوه ، مصرف سبزیجاتی نظیر هویج و کلم نیز در وعده های غذایی بسیار توصیه می شود .
در هنگام بازکردن روزه بهتر است از خرما و یا آب ولرم استفاده نمایید . از آنجا که روزه در ساعات پایانی موجب افت قندخون می شود ، بازکردن روزه با یک منبع قندی در کنار پروتئین نظیر شیر یا خرما و شیر با عسل بسیار توصیه می شود .
از آنجایی که مصرف منابع غذایی پروتئینی مانع بروز افت قند در طول روز می گردند . مصرف شیر ، تخم مرغ ، انواع گوشت سفید ( مرغ و ماهی ) در کنار سبزیجات و میوه های تازه بسیار مؤثر است .
مصرف آب لیمو موجب کاهش خشکی دهان و طعم بد آن در طول روزه داری می شود .
در ضمن به دلیل مدر بودن مواد غذائی کافئین دار توصیه می گردد در سحر از آنها به هیچ عنوان استفاده نشود .
هرگز وعده سحری را حذف ننمایید زیرا یک وعده ای کردن غذاخوردن عوارضی نظیر افت قند خون ، فشار خون ، تهوع و اختلالات گوارشی را به همراه دارد . به این دلیل توصیه می شود که حتماً سحری و افطار و با کمی فاصله شام میل شود و مصرف میوه ها و مغز ها در فاصله افطار تا سحر به مصرف برسد .
توصیه می شود از سبزیجات تازه و یا بخارپز شده بیشتر در وعده سحری استفاده شود تا احساس عطش در طول روزه بروز ننماید . به علاوه ، باید از خوردن آب سرد نیز دوری کرد زیرا عطش را نه تنها کم نکرده بلکه افزایش می دهد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست