یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
روزنامه استقلال
در میان جراید قدیم چندین روزنامه با نام استقلال چاپ و توزیع شده اند که در این مقال به برخی از مهم ترین آنها اشاره می شود.
روزنامه ای با نام استقلال به مدیری میرزا آقا معروف به ناله ملت با چاپ سربی در شهر تبریز تأسیس و شماره اول آن در جمادی الاولی سال ۱۳۲۷ هجری قمری منتشر شده است. میرزا آقا معروف به ناله ملت قبل از تأسیس روزنامه استقلال در سال ۱۳۲۶ قمری روزنامه هفتگی ناله ملت را منتشر ساخته و به همین علت معروف به ناله ملت شده بود.
روزنامه استقلال به گونه ای که در ضمن دو سطر در زیر عنوان روزنامه معرفی شده "در آن از وقایع داخلی ایران، مذاکرات انجمن ایالتی و سایر مقالات مختصر عام المنفعه" درج می شده است.
استقلال هفته ای دو بار در چهار صفحه به قطع وزیری در مطبعه سربی خلیفه گری و حقیقت طبع و توزیع می شده و مندرجات آن طبق معمول جراید محلی پس از درج سرمقاله به قلم مدیر جریده، اخبار داخلی و کمی اخبار خارجی بوده است. روزنامه استقلال بدان جهت از نظر تاریخی اهمیت مخصوصی دارد که اخبار و وقایع آذربایجان بین سال های ۱۳۲۷ و ۱۳۲۸ در آن چاپ شده است و مخصوصا قسمتی از گزارش های قشون دولی که برای سرکوبی اشرار به آن حدود عزیمت کرده در این روزنامه دیده می شود.
روزنامه دیگری با نام استقلال ایران به مدیریت دکتر حسین خان کحال و صاحب امتیازی مستعان الملک در تهران تأسیس و شماره اول آن در تاریخ چهارشنبه ۲۲ جمادی الاولی ۱۳۲۸ هجری قمری در چهار صفحه به قطع وزیری بزرگ در مطبعه سربی ایران نو چاپ و توزیع شده است.
استقلال ارگان رسمی حزب اتحاد و ترقی و از جراید کثیر الانتشار و معتدل و میانه رو بوده و در دوره دوم مجلس شورای ملی خدمات خوبی در روشن کردن افکار عمومی نموده است. در آن ایام احزاب و اجتماعات هر کدام جراید مخصوص به خود را داشته و منجمله دموکرات ها روزنامه ایران نو را تأسیس و جمعیت اعتدالیون
جریده شوری را به معرض انتشار گذاردند.
وجه اشتراک سالیانه روزنامه استقلال ایران در تهران ۵۰ قران، شش ماهه ۲۶ قران، سه ماهه ۱۴ قران، ولایات داخلی به ترتیب ۵۵، ۳۰ و ۱۶ قران بوده است.
استقلال ایران روزنامه یومیه و همه روزه به استثنای ایام تعطیل عصر ها منتشره می شده است بر خلاف معمول جراید بزرگ که سر مقاله خود را از ستون اول شروع می کنند، استقلال ایران در ستون اول شماره اول اعلانیه ای از وزارت پست و تلگراف و بعدا اعلانیه دیگری راجع به آبونه و درخواست روزنامه و همچنین اعلانیه ای درباره یک کتاب چاپ نموده است و مقاله اساسی یا همان سرمقاله آن از آخر ستون اول روزنامه شروع شده و به این صورت آغاز می گردد:
"بدبختی ملک معلوم است، تجاوزات جابرانه آشکار، تیره روزی اهالی مثل آفتاب روشن، در این حال لازم است دید چه باید کرد، اصول حکومت های کهنه، نادانی عمومی اهالی ایران و ... ما نیز در یک همچو موقع خطرناکی این طریق از خدمتگزاری به این ملک را چنان که سابقا در عهده داشتیم تعقیب کرده یگانه مقصد خود را استقلال و ترقی ایران اعلام می داریم."
مندرجات روزنامه استقلال ایران پس از درج مقاله اساسی (سرمقاله) که نوعا راجع به اوضاع سیاسی و اجتماعی است عبارت از اخبار داخلی و خارجی و نیز تگرافاتی درباره حوادث شهرستان ها و ممالک خارجی می باشد و همین تفصیل اخبار یکی از مزایای روزنامه به شمار می رفته است.
از دیگر جرایدی که با نام استقلال به طبع رسیده اند می توان از روزنامه ای که در سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در تهران چاپ و توزیع می شد نام برد.
سمیرا افراسیابی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست