شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
طرز تهیه پودر چیلی
پودر چیلی (به انگلیسی: chili powder) نوعی ادویهٔ پودر مانند به رنگ قرمز است که در آن به فلفل تند، شوید، پاپریکا، پونه کوهی، زیره سبز، سیر، میخک صدپر و انواع دیگر ادویه اضافه شده و بصورت مخلوط در میآید. در تهیه غذاهای مکزیکی مانند (chili con carne) چیلی کن کارنه و تاکو این ادویه عنصری ضروری است. پودر چیلی از مکزیک تا آمریکای شمالی و همچنین آشپزی اسپانیایی مورد استفاده قرار می گیرد. در زیر دستور تهیه این پودر تند، برای شما دوستان ارائه خواهد شد.
نکته: زمان آماده سازی به مدت 5 دقیقه
مواد لازم جهت تهیه پودر چیلی
پودر پاپریکا | 2 قاشق غذاخوری |
پونه کوهی | 2 قاشق چایخوری |
زیره سبز | 1 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 2 قاشق چایخوری |
پودر پیاز | 3/4 قاشق چایخوری |
پودر فلفل تند | 1/2 قاشق چایخوری |
دستور تهیه پودر چیلی
- تمام ادویه ها، یعنی پودر فلفل تند، پودر سیر، پودر پیاز، پودر پونه کوهی و زیره را در کاسه ای بریزید و خوب با هم ترکیب کنید.
- سپس ادویه چیلی را در ظرف مناسب بریزید. درب آن را ببندید و در جای خشک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
پودر پاپریکا چیست؟
پایریکا نوعی ادویه است که از آسیاب فلفل خشک شده (به عنوان مثال فلفل دلمهای، فلفل تند) تهیه میشود. در بسیاری از زبانهای اروپایی، پاپریکا به خود کلمه فلفل (دلمه) اشاره میکند. این ادویه برای افزودن رنگ، طعم و عطر در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. پایریکا میتواند طیفی از طعم ملایم تا تند داشته باشد. طعم آن نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.
علت تند بودن فلفل
علت احساس تندی کردن در دهان بوسیله فلفل، مادهای است به نام کاپسیسین که بسیار برای بدن مفید است. کاپسیسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر توسط برخی از گیاهان جنس کپسیکوم تولید میشود موجب رانده شدن بعضی از علفخواران میگردد. کاپسیسین نوعی آلکالوئید است که در برخی از گیاهان مثل فلفل قرمز یافت میشود که برای پوست و موکوس محرک بوده و برای تهیه نوعی دارو که در تسکین برخی از دردها به کار میرود مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده هرگاه به مخاط دهان برخوردکند، مغز به اشتباه آن قسمت را داغ احساس میکند.
آثار دارویی فلفل
رینیت آلرژیک در اثر واکنشهای التهابی اعصاب مخاط بویائی ایجاد میگردد. براساس مطالعات و تحقیقات بسیار انجام شده فلفل قرمز بر روی اعصاب فیبرهای C بدون میلین و بعضی از فیبرهای A میلین دار مخاط بویائی اثر گذاشته و به عنوان عامل بلوک کننده نوروپپتیدها رفلکس اکسون را مهار کرده و اثر درمانی ویژهای بر رینیت آلرژیک دارد. مطالعات نوین ثابت کرده است که پس از درمان با کاپسائیسین میزان لکوترینهای ترشحات بینی تغییری نمیکند.
امیدواریم از دستور تهیه پودر چیلی لذت برده باشید. این پودر را تهیه فرمایید و به غذاهای خود طعم و مزه تند و خاص دهید.ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست