جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

سرکه برنج


سرکه برنج

این سرکه از تخمیر قند موجود در برنج به دست می‌آید. به دلیل طعم ملایم سرکه برنج از آن در تهیه دسرهای طعم‌دار با طعم‌های گیاهی، میوه و ادویه استفاده می‌شود. رنگ این سرکه معمولاً …

این سرکه از تخمیر قند موجود در برنج به دست می‌آید. به دلیل طعم ملایم سرکه برنج از آن در تهیه دسرهای طعم‌دار با طعم‌های گیاهی، میوه و ادویه استفاده می‌شود. رنگ این سرکه معمولاً روشن و شفاف است. سرکه برنج در دستورات غذایی آسیایی رایج بوده و از آنجایی که افزودن آن به غذا به دلیل رنگ روشن آن مشخص نیست، محبوبیت خاصی دارد.

این سرکه را به غذاهایی مانند غذاهای سرخ شده و سالاد اضافه می‌کنند. مصرف این سرکه همراه با روغن کنجد طعم خوبی به غذا می‌دهد.

سرکه تهیه شده از برنج قهوه‌ای، حاوی مقدار زیادی آمینواسید است و بسیاری از خواص سلامت این سرکه نیز به دلیل وجود ۲۰ آمینواسید و یا ۱۶ اسید گیاهی حاصل می‌شود.

در سرکه تهیه شده از برنج قهوه‌ای، وجود ذرات تیره رنگ ته شیشه نشانه کیفیت بالای محصول است. تحقیقات ژاپنی‌ها نشان داده است این سرکه در حفظ سلامتی تأثیر بسزایی داشته و روند پیری را با جلوگیری از شکل‌گیری دو نوع چربی سمی پروکساید کاهش می‌دهد. علاوه بر این از تشکیل کلسترول در دیواره رگ‌ها نیز پیشگیری می‌کند.

صنعت تهیه سوشی نیز تا حد زیادی از این نوع سرکه بهره می‌گیرد زیرا سرکه برنج توانایی آن را دارد که از رشد میکروب‌ها در ماهی خام جلوگیری کند، از این رو با پاشیدن کمی از آن روی ماهی و همراه با سس از آن به عنوان ماده نگهدارنده ماهی خام استفاده می‌شود.

همچنین ژاپنی‌ها با افزودن کمی از این سرکه به برنج در فصل تابستان از فاسد شدن آن جلوگیری می‌کنند.