پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تحریم اقتصادی یا حمله نظامی


تحریم اقتصادی یا حمله نظامی

در حالی که درگیری چند هفته پیش نیروهای امریکایی در مرز سوریه و عراق, جنجال فراوانی در مجامع بین المللی به راه انداخت, دولت جورج بوش و شخص وی در حال بررسی راهکارهای جدید مبارزه, با سوریه هستند

در حالی که درگیری چند هفته پیش نیروهای امریکایی در مرز سوریه و عراق، جنجال فراوانی در مجامع بین المللی به راه انداخت، دولت جورج بوش و شخص وی در حال بررسی راهکارهای جدید مبارزه، با سوریه هستند.

تیم امنیت ملی دولت جورج بوش با تشکیل جلسه ای اضطراری به بازبینی راهکارهای مقابله با سوریه پرداخت.

گزینه هایی که در حال حاضر روی میز جورج بوش قرار دارد عبارتند از تحریم اقتصادی سوریه و یا حملات نظامی نه چندان وسیع. این در حالی است که یکی از مقامات درگیر در این ماجرا ادعا کرده است.که به عقیده امریکایی ها، توسل به راهکار نظامی در حال حاضر چندان عاقلانه نیست.

در حال حاضر، یک گزینه پیش روی مقامات ایالات متحده، بمباران چندین روستا در سی تا چهل مایلی مرزهای سوریه است که بدین ترتیب احتمال تلف شدن تروریست ها نیز وجود خواهد داشت. مقامات ایالات متحده ضمن طرح این موضوع اعلام کردندکه تاکنون چندین بار به دولت سوریه خطر حضور شبه نظامیان در اطراف مرزهای مشترک این کشور با عراق هشدار داده اند اما تاکنون مقامات سوری به این در خواست های مکرر هیچ ترتیب اثری نداده اند.

از سوی دیگر به گفته یک منبع موثق، در این جلسه برخی از مقامات اطلاعات ایالات متحده اعلام کرده اند که در حال حاضر علت حضور شبه نظامیان مسلح در برخی از روستاهای مرزی سوریه و عراق مشخص نیست.

به گفته این مقامات، هنوز مشخص نیست که علت این حضور، درخواست دولت سوریه، حضومت های قومی و مذهبی و یا نقشه های شخصی رهبران این شبه نظامیان است.

به گفته یک منبع موثق در حال حاضر، دلیل ارائه طرحی جهت حمله نظامی پیشگیرانه به سوریه، افزایش نگرانی از حضور تروریست های بین المللی در مرز دو کشور است.

در حالی که مقامات امریکایی، خبر مربوط به تشکیل این جلسه را تایید کرده اند، هیچ کدام از حضار در این جلسه حاضر به افشای نام خود به دلیل عدم تصمیم گیری قاطع در جلسه نشدند.

علاوه بر این تاکنون هیچ کدام از این مقامات در هیچ رسانه عمومی یا مصاحبه اختصاصی به نحوه اعمال فشار بر سوریه و گزینه های موجود اشاره نکرده اند.

این در حالی است که کاخ سفید نیز سوالات بی شمار خبرنگاران در خصوص این جلسه را بی پاسخ گذاشته است. جورج دبلیو بوش نیز در نطق هفتگی خود در خصوص جنگ عراق و مسئله سوریه صحبت هایی کرد.

وی در این خصوص گفت: درحال حاضر استراتژی ما در خصوص عراق کاملا مشخص است. ما موفق به سرکوب رهبران تروریست ها در این کشور شده ایم.

جلسه اضطراری تیم امینت ملی درست در روزهایی صورت می گیرد که تیم بازرسان سازمان ملل نیز باید نتیجه تحقیقات خود در خصوص قتل رفیق حریری را به مجامع بین الملل ارائه دهد. در حالی که هنوز رئیس آلمانی تیم تحقیق سازمان ملل هیچ صحبتی در خصوص عاملان درگیر در قتل رفیق حریری ارائه نکرده اند، ایالات متحده بی صبرانه منتظر اعلام نتیجه نهایی و بهره گیری از آن است.

این در حالی است که سوریه نیز به دنبال بهانه گیری های پشت سر هم ایالات متحده و تشکیل جلسه اضطراری تیم امنیت ملی، انتقادهای شدیدی را راهی مقامات این کشور کرده است.

البته در درون دولت جورج بوش نیز در خصوص میزان حمایت سوریه با شبه نظامیان مسلح تناقض هایی وجود دارد. سازمان ایالات متحده (سیا) بارها اعلام کرده اند که مدارک مربوط به حمایت کامل سوریه از تروریست های بین المللی چندان مستند نیستند.

عده ای نیز بر این باورند که در حال حاضر حمله نظامی به سوریه در شرایطی که هیچ جانشین مناسبی برای دولت بشار اسد وجود ندارد، چندان معقول نیست.

از زمان ترور رفیق حریری، ایالات متحده با حمایت مجامع بین المللی فشار مضاعفی را بر مقامات سوری وارد می کند.

دولت جورج بوش نیز معتقد است که نتیجه تحقیقات تیم بازرسی سازمان ملل می تواند بهانه ای بسیار مناسب برای اعمال فشار بر سوریه و تغییر نظام حاکمیت این کشور باشد. البته این در حالی است که متحد اصلی ایالات متحده ـ اسراییل ـ نیز با حمله نظامی به سوریه و تغییر نظام حاکم در این کشور مخالف بود، و اعتقاد دارد که فروپاشی نظام حاکم و تعیین جانشین برای بشاراسد در شرایط فعلی تنها وضعیت منطقه را وخیم تر می سازد.

سارا معصومی