چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
چت هوشیارانه
گپ (در فارسی) یا Chat، امروزه به فعالیت اینترنتی معروفی بین کاربران گسترده آن تبدیل شده است. در برخی ادارات برای آنکه وقت کارکنان در رفتوآمدها کمتر هدر شود از برنامههای IM داخلی استفاده میشود، برخی برای آنکه هزینههای تلفنشان کمتر شود، مکالماتشان را با دیگران روی هزینه اینترنت سرشکن میکنند و به این برنامهها رو میآورند، برخی برای تفنن و سرگرمی از آن بهره میبرند.
خلاصه آنکه چت اگرچه همچون چاقوست و طریقه استفاده از آن مهم است در نظر برخی افراد راهی ناامن برای مکالمات است.
برای اینکه امنیت بیشتری در گپهای خود داشته باشید، آگاهیهای پیآمده ممکن است به کارتان آید:
پیش از انجام هر کاری و در هر زمینهای، ابتدا اطلاعاتتان را درباره نحوه درست استفاده از آن زیاد کنید.
با کنکاش از طریق موتورهای جستجوی اینترنتی همانند گوگلسرچ، یا مطالعه کتاب در زمینه مورد نیاز، میتوانید به نحوه کارکرد، روشهای افزایش امنیت، اعمال تغییر در تنظیمات، بهترین و امنترین برنامهها و مانند اینها دست پیدا کنید.
دو برنامه یاهومسنجر و گوگلتاک معروفترند اما یاهو امکانات و گستردگی بیشتر و امنیت بسیار کمتر، و گوگلتاک امکانات و گستردگی کمتر اما امنیت بیشتری دارد.
یاهو از پروتکل Https برای گپ استفاده نمیکند. سعی کنید تا حد امکان از این مسنجر به سبب فراوانی سوراخهای امنیتی آن به این دلیل، استفاده نکنید.
به یاد داشته باشید مبحث امنیت در این برنامهها فقط محدود به خود برنامه نیست، نحوه رفتار و نگاه شما هم به عنوان کاربر اهمیت بسیار دارد.
بسیاری از نرمافزارها با تنظیمات پیشفرضی ارائه میشوند که ممکن است ضامن امنیت رایانه یا کاربر نباشد. ابتدا این تنظیمات را بررسی کنید و از درستی آنها مطمئن شوید.
آپدیت اتومات یا خودکار را لغو کنید اما هرچند وقت یک بار به طور منظم و در حالی که کار دیگری انجام نمیدهید، نرمافزار را بهروز و آپدیت کنید.
هنگام چت، همواره هشیار باشید و از افشای اطلاعاتتان بویژه نزد کسانی که نمیشناسید خودداری کنید.
روی لینکها و آدرسهایی که اشخاص ناشناس میفرستند کلیک نکنید. ممکن است حاوی تروجان، ویروس، اسپم و مانند آن باشد یا حتی سبب هک شدن آیدی شما و عدم دسترسی مجددتان به حساب کاربریتان شود.
در ابتدای هر گپ مطمئن شوید شخصی که با او گفتوگو میکنید صاحب آیدی و همان کسی است که انتظار دارید و از پیش او را میشناسید.
از نوشتن شماره حساب بانکی، رمزها و گذرواژهها و مانند آن در این برنامهها یا اتاقهای گپ، بویژه اگر از پروتکل امن Https پشتیبانی نمیکنند خودداری کنید.
در رایانه خود یک برنامه جامع ضد ویروس، ضد هک، ضد تروجان و فایروال نصب کنید و همواره آن را بهروز و بههنگام نگاه دارید.
هر گفتهای را در این گفتوگوها باور نکنید و عقل و منطق را مقدم بر احساساتتان نگه دارید.
رشید حسام
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست