پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
پیشگیری از ریزش مو, چگونه
نازک شدن و ریزش مو می تواند خواب شب را از شما بگیرد. خوشبختانه در بیشتر موارد این مشکل قابل حل است. البته تا حدودی به علت ایجادکننده بستگی دارد.
همه افراد ریزش مو دارند، بنابراین با دیدن چند تار مو روی برستان وحشت زده نشوید. فولیکول های مو از نوعی پروتئین به نام کراتین ساخته شده اند. زمانی که فولیکول ها سلول جدیدی می سازند سلول های قدیمی از سطح پوست بیرون رانده خواهند شد. هر رشته مویی که شما می بینید از همان سلول های مرده تشکیل شده است.هر رشته مو یک چرخه ی زندگی دارد، رشد، استراحت و مرحله ی ریزش. فاکتورهای متعددی می توانند روی این چرخه اثرگذار باشند و باعث شوند ریزش مو از حالت عادی بیشتر شود.
زمانی که ریزش مو یک مشکل می شود
ریزش مو ممکن است نشانه ای از یک مشکل جدی باشد، یک رژیم غذایی بد یا کمبود ویتامین. ریزش موی ارثی رایج ترین علت ریزش موهاست. اگر والدین دچار ریزش مو باشند ژن ها می توانند از آن ها به فرد به ارث برسند. ژنتیک می تواند روی کاهش تدریجی قطر و طول هر رشته مو اثرگذار باشد و به سادگی باعث نازک شدن موها شود. ریزش مو بر اثر وراثت در بین مردان رواج بیشتری دارد.
استرس نیز از اصلی ترین دلایل برای شروع ناگهانی و بی دلیل ریزش موهاست. گاهی ریزش مو می تواند بر اثر فاکتورهایی باشد که زیاد به آن ها توجه نشده است. قبل از آن که به سراغ داروها و هر نوع درمانی بروید نگاهی به بشقابتان بیندازید. مسئله تنها یک رژیم غذایی سالم نیست بلکه سلول های مو برای رشد و عملکرد مناسب نیاز به پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده و آهن دارند.
سلول های مو سریع ترین رشد را در بدن دارند اما اولین سلول هایی هستند که با نداشتن رژیم غذایی مناسب یا کمبودهای دیگر تحت تأثیر قرار می گیرند زیرا برای ادامه ی حیات ضروری نیستند. تمامی مواد مغذی که شما مصرف می کنید در ابتدا به بخش هایی از بدن فرستاده می شوند که ضروری اند، مانند قلب، کبد و کلیه ها و در آخر مواد باقی مانده به موها خواهد رسید. پس مصرف صحیح مواد غذایی با کیفیت مناسب اهمیت زیادی دارد..
کمبود آهن
کمبود آهن بیشتر در زنانی رایج است که در سنین باروری اند. در این زمان خون به اندازه ی کافی گلبول های قرمز ندارد تا اکسیژن را به سلول ها بفرستد و به بدن انرژی مورد نیازش را برساند. چیزی که به بدن شما سوخت رسانی می کند برای رشد سالم موها نیز مورد نیاز است. زمانی که فولیکول های مو رشد می کنند نیاز به آهن خواهند داشت. زنانی که عادت ماهانه ی سنگینی دارند بیشتر در خطر کمبود آهن هستند.
گوشت خصوصاً گوشت قرمز منبع خوبی برای فریتین است، نوعی آهن ذخیره شده که در تولید پروتئین سلول های مو به بدن کمک می کند. دیگر غذاهای دارای آهن سبزیجات، ماهی، تخم کدوتنبل، آجیل، دانه های سویا و برشتوک می باشند که باید به رژیم غذایی شما اضافه شوند. همچنین دقت داشته باشید در کنار این خوراکی ها ویتامین c نیز مصرف کنید تا قدرت جذب آهن در بدن را بالا ببرد.
پروتئین ضروری است
هر رشته مو از فیبرپروتئینی ساخته شده است. ای یعنی نیاز به مقدار کافی پروتئین برای رشد دارد. اگر به مقدار کافی پروتئین مصرف نکنید بدن با قطع سهمیه ی مو آن را به اعضای حیاتی می فرستد. موهای شما در نتیجه خشک و شکننده به نظرخواهند رسید. هر سلول برای زندگی نیاز به پروتئین دارد. این ماده برای بازسازی بافت ها و همچنین ساخت بافت جدید مورد نیاز است.
در یک زمان حدود 90 درصد از رشته های مو در مرحله ی رشد قرار دارند که برای دو تا سه سال طول خواهد کشید. زمانی که این مرحله به پایان رسید برای سه ماه وارد مرحله ی استراحت می شوند. سرانجام موها ریخته و با تار موهای جدید جایگزین خواهند شد. اگر در رژیم غذایی خود پروتئین کافی نداشته باشید تعداد زیادی از رشته های مو همزمان وارد مرحله ی استراحت خواهند شد و ریزش مو شروع می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست