جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چگونه مانع بروز کمردرد شویم؟


چگونه مانع بروز کمردرد شویم؟

کمردرد یک مشکل شایع است، اما موارد آسیب جدی یا دایمی در این رابطه اندک است. در نتیجه در موارد زیادی می‌توان به این مشکل فائق آمد. باید به خاطر سپرد کمکی که انسان می‌تواند برای …

کمردرد یک مشکل شایع است، اما موارد آسیب جدی یا دایمی در این رابطه اندک است. در نتیجه در موارد زیادی می‌توان به این مشکل فائق آمد. باید به خاطر سپرد کمکی که انسان می‌تواند برای کاهش درد کمر خودش انجام دهد، معمولا از معالجه آن بیشتر اهمیت دارد.

درد کمر و چگونگی برخورد با آن

برخلاف روشی که در قدیم برای معالجه درد کمر به کارگرفته می‌شد، یعنی استراحت کردن به مدت طولانی، امروز آشکار شده که بیش از دو روز (حداکثر) ماندن در رختخواب برای کمر مضر بوده و آن را بدتر می‌کند. بی‌حرکت ماندن کمر به مدت طولانی باعث ضعیف شدن ماهیچه‌ها، سفت و خشک شدن بدن می‌شود. هرچه زودتر بتوانید شروع به حرکت کنید برای کمر شما بهتر است.

مزایای فعال بودن

برای اینکه بدن‌تان سالم بماند، باید همواره تحرک داشته باشید. انجام فعالیت‌های بدنی به طور منظم باعث تقویت ماهیچه‌ها و استحکام بیشتر استخوان‌ها می‌شود. همچنین باعث تناسب اندام و احساس خوبی در شما می‌شود. از طرف دیگر فعالیت بدنی به تولید ماده شیمیایی‌ای در بدن کمک می‌کند که در کاهش درد بسیار موثر است.

جلوگیری از درد کمر و کنترل آن

همیشه به خاطر داشته باشید که جلوگیری از ابتلا به درد، مهم‌تر از معالجه آن است. در زیر رهنمودهایی برای جلوگیری و کنترل درد کمر ارایه می‌شود. اولین و مهم‌ترین رهنمود، آن است که خودتان را فعال نگاه دارید.

به طور منظم نرمش کنید. این کار ماهیچه‌های پشت و شکم که حمایت‌کننده ستون فقرات هستند را تقویت کرده و از کمردرد جلوگیری می‌کند. همیشه سعی کنید که قامت خود را راست نگاه دارید. قوز کردن به کمر شما فشار می‌آورد. خود را در یک وضعیت ثابت به طور طولانی مدت قرار ندهید. به مدت طولانی در یک حالت نشستن، دلیل عمومی برای ایجاد درد کمر است. اگر ممکن است در هر ۲۰ یا ۳۰ دقیقه یک‌بار از سر جایتان بلند شوید، نرمشی به بدن‌تان بدهید و دوباره بنشینید.

باید دانست که انجام بعضی فعالیت‌های بدنی به شکل نادرست و به مدت طولانی باعث کمردرد می‌شود. مثلا ساعت‌ها در باغچه مشغول کندن زمین شدن یا انجام ورزشی که بدن‌تان با آن تناسب ندارد، مضر است. باید به طور منظم کار را قطع کرد، حرکات نرمشی انجام داد تا ماهیچه‌ها گرم شوند و دوباره شروع به کار کرد. موقعی که می‌خواهید چیزی را از زمین بلند کنید، مواظب باشید که اولا زیاد سنگین نباشد. ثانیا تا جایی که امکان دارد سعی کنید که بار را به بدن‌تان نزدیک کنید. موقعی که می‌خواهید باری را از زمین بلند کنید یا روی زمین قرار دهید، به جای اینکه کمرتان را خم کنید، ابتدا شکمتان را تو بدهید و سپس زانوهایتان را خم کرده و بار را گذاشته یا بردارید.

اجتناب از فشار و ناراحتی‌های عصبی، تشویش و غیره و سعی در ایجاد آرامش در خود، نقش مهمی در کاهش درد یا جلوگیری از ایجاد درد کمر ایفا می‌کند. در هر حال اگر با وجود همه مراقبت‌ها دچار کمردرد شدیدی شدید، استفاده از قرص‌های مسکن توصیه می‌شود. یا می‌توانید از قرص‌های ضد تورم استفاده کنید.

جلوگیری از درد کمر هنگام کار

خیلی از ما در سر کار، مجبوریم وقت زیادی را صرف نشستن پشت کامپیوتر کنیم. اگر ما یاد نگیریم که درست بنشینیم، مرتب به خود استراحت ندهیم و به طور صحیح از وسایل تعبیه شده استفاده نکنیم، دچار انواع ناراحتی‌ها و از جمله کمردرد خواهیم شد. شما می‌توانید با انجام تمریناتی شرایط کاری بهتری برای خود به وجود آورید. از جمله اینکه هر ساعت یک‌بار از سر جایتان بلند شوید و به انجام تمریناتی که منجر به کشیده شدن عضلات شما می‌شود، بپردازید. این کار، گردش خون را افزایش داده و باعث می‌شود که اکسیژن بیشتری به مغز شما برسد، امری که در هشیار ماندن شما بسیار موثر است.

مواردی که لازم است رعایت کنیم:

۱) موقعی که پشت کامپیوتر نشسته‌اید، چشمان شما باید با قسمت بالای صفحه کامپیوتر که جلوی شماست، در یک سطح قرار بگیرد.

۲) هیچ‌وقت تلفن را بین گوش و شانه‌هایتان قرار ندهید. اگر تلفن طولانی مدت بود، آن را مرتب از یک گوش به گوش دیگر خود منتقل کنید و اگر اصولا شغل شما به گونه‌ای است که مکالمه با تلفن بیشترین قسمت کارتان را تشکیل می‌دهد، بهتر از یک گوشی

(Head Set) استفاده کنید.

۳) اگر صندلی شما به گونه‌ای نیست که قسمت پایین کمرتان را بپوشاند، خودتان یک پشتی، (مثلا با لوله کردن یک حوله) پشت کمرتان قراردهید.

ترجمه: علیرضا سردشتی