دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

اگر زمان به عقب برمی گشت


اگر زمان به عقب برمی گشت

موقعیت اوباما روز به روز بدتر می شود

باراک اوباما روزهای سختی را تجربه می کند.رقم خوردن شکستهای متعدد وی در عرصه های سیاست داخلی،خارجی و اقتصادی ایالات متحده آمریکا و کاهش شدید محبوبیت وی در نزد افکار عمومی نشان می دهد که شهروندان آمریکایی دیگر نمی توانند فرصت بیشتری به وی در راستای عملی ساختن شعار تغییر بدهند.به عبارت دیگر،تاریخ مصرف شعار تغییر اوباما تنها تا چند روز پس از پیروزی وی در انتخابات بود و در حال حاضر تکرار این شعار کمترین ارزش و فایده ای برای حفظ رئیس جمهور ایالات متحده در قدرت ندارد.

حدود یکسال قبل اوباما در خلال نظرسنجی های صورت گرفته توسط شبکه های مختلف آمریکایی نسبت به پیروزی نهایی خود بر جان مک کین اطمینان یافته بود.پیروزی خیره کننده وی در برابر نامزد حزب جمهوریخواه نیز موید همین مسئله بود.او توانست با اختلافی معادل دویست کارت الکترال بر رقیب سرسخت خود از حزب جمهوریخواه غلبه پیدا کند و وارد کاخ سفید شود.اما این روزها نظرسنجی ها “همه”بر علیه باراک اوباما و حزب دموکرات است.

نظرسنجی هایی که جملگی بر شکست حزب دموکرات در برابر جمهوریخواهان مهر تائید می نوازد. نتایج یک نظرسنجی در آمریکا نشان می دهد که اگر باراک اوباما همین امسال بار دیگر قرار باشد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، شکست سختی خواهد خورد.

مردم آمریکا انتظار داشتند اوباما در همان سال نخست ریاست جمهوری خود بهبودی در اوضاع اقتصادی کشورشان به وجود بیاورد و فرصت های شغلی را به گونه ای افزایش دهد که دیگر کشورشان۱۵ میلیون بیکار نداشته باشد. همچنین شهروندان آمریکایی خواستار ایجاد اصلاحات اقتصادی و رفع بحرانهای مالی در وال استریت بودند.اما امروزه در همه ایالات مهم بحران بیکاری مشاهده می شود.

حتی در ایالاتی مانند نیویورک و کالیفرنیا که دموکراتها به صورت سنتی پایگاهی گسترده دارند،بحرانهای اقتصادی به صورتی گسترده وجود دارد.در عرصه سیاست خارجی هم تغییراتی که اوباما شعارش را نداده بود نه تنها تغییر نکرده بلکه آمریکا چهره ای به مراتب خطرناک تر از چهره آمریکای دوران زمامداری بوش را در پشت شعارهای فریبنده نمایان ساخته است. مداخله جویی های ایالات متحده آمریکا در سایر نقاط جهان همچنان ادامه دارد.در عراق و افغانستان اوباما از همان راهبردهای شکست خورده بوش پسر پیروی می کند و حتی در این زمینه به مشورت افرادی مانند برژینسکی و کیسینجر نیز توجهی نمی کند.از سوی دیگر،در جریان کودتای هندوراس نیز ایالات متحده آمریکا نقشی کاملا منفی ایفا نمود.

این وضعیت باعث شده تا۵۴ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی شبکه تلویزیونی سی ان ان بگویند اگر اوباما امسال قرار بود در انتخابات شرکت کند به او رای نمی دادند و نباید انتخاب می شد. انتشار این نظرسنجی برای اوباما و حزب دموکرات فاجعه ای سخت محسوب می شود.اما وضعیت مجالس آمریکا که عملا تحت کنترل اسرائیلی ها است از اوباما نیز خراب تر است به گونه ای که بیش از۷۰ درصد آمریکایی ها گفته اند اعضای کنونی مجالس آمریکا، لیاقت این را ندارند که بار دیگر بر کرسی های مجالس تکیه بزنند.

لازم به ذکر است که نمایندگان حزب دموکرات طی یکسال اخیر نتوانسته اند وظایف نمایندگی خود را حتی در سطحی طبیعی انجام دهند و از این رو همواره مورد خشم مردم ایالات متحده قرار گرفته اند.با توجه به اینکه انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا در پیش است،این نارضایتی می تواند خود را در نتیجه نهایی انتخابات منعکس نموده و شکست سختی را برای حزب دموکرات رقم زند.

دموکراتها در مجالس آمریکا به تائیدکنندگان طرحها و لوایح رژیم صهیونیستی از یکسو و شخص اوباما از سوی دیگر تبدیل شده اند و جمهوریخواهان نیز متقابلا با هر طرح و لایحه ای که از پشتیبانی رژیم صهیونیستی برخوردار نباشد و فقط شخص اوباما و دموکراتها از آن حمایت کرده باشند، رای منفی می دهند.برآیند این شرایط به ضرر حزب دموکرات و نمایندگان فعلی کنگره آمریکاست.همین موضوع باعث شده تا عمده طرحهایی که می تواند به بهبود اوضاع اقتصادی و بهداشتی آمریکایی ها منجر شوند، ناکام بمانند.

انتخابات برای تعیین سرنوشت۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا آبان ماه سال۸۹ برگزار می شود. طبق قوانین آمریکا، همزمان با این انتخابات، یک سوم از یکصد کرسی مجلس سنا نیز به رای گذاشته می شود.آنچه مسلم است اینکه رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و همراهانش شکست را در یک قدمی خود می بینند!

با توجه به دو قطبی بودن فضای سیاسی آمریکا،شکست حزب دموکرات به معنای روی کارآمدن دوباره حزب جمهوریخواه خواهد بود.- ساختار سیاسی در آمریکا به گونه ای طراحی شده که قدرت عموما میان دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در گردش است و گزینه سومی برای آمریکایی ها عملا وجود ندارد. این جابه جایی قدرت میان دو حزب نیز که تحت عنوان دموکراسی آمریکایی خود را نمایان می سازد ، عموما نه بر اساس طرح ها و ابتکارات یک حزب بلکه پس از اشتباهات و خرابکاریهای گسترده حزب حاکم میسر می شود.

بر این اساس تنها نقطه قوت هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه ناکامی حزب رقیب آنهاست.نظر سنجی مشترک دو رسانه آمریکایی نشان می دهد در تابستان سال گذشته تعداد شهروندان آمریکایی که هنوز اطمینان داشتند اوباما خواهد توانست مشکلات عدیده این مملکت را حل کند به نسبت بیست در صد بیش از کسانی بود که عقیده ای خلاف این داشتند. اما اکنون و برای نمونه برتری کسانی که در زمینه های اقتصادی به کارایی اوباما ابراز اعتماد کرده بودند از۳۵ در صد به۵ درصد کاهش پیدا کرده و برتری آنهایی که گفته بودند او قادر خواهد بود کسری بودجه این کشور را مهار کند از۲۶ در صد به۲ درصد رسیده است.

همان گونه که اشاره شده اکثر نظرسنجی ها بر شکست دموکراتها در انتخابات میاندوره ای کنگره و همچنین انتخابات ریاست جمهوری سال۲۰۱۲ مهر تائید می نوازد.

در این شرایط حساس اوباما همچنان ترجیح می دهد با استفاده از واژگان فریبنده محبوبیت از دست رفته خود و حزب دموکرات را احیا نماید.روشی که دیگر در خصوص رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا پاسخ نمی دهد.اوباما فراموش نکند که استفاده از تاکتیکهای رفتاری و گفتاری تنها در انتخابات ریاست جمهوری سال۲۰۰۸ پاسخگو بود و اکنون زمان به عقب بار نمی گردد.این واقعیت مسلمی است که باراک اوباما هنوز آن را درک نکرده است.در نهایت اینکه باراک اوباما در آینده ای نزدیک ناچار است جهت مقابله با تبعات روانی شکست دموکراتها در انتخابات میاندوره ای کنگره دست به ایجاد تغییرات گسترده ای بزند.تغییراتی که از جمله آنها ترمیم کابینه خواهد بود!

نساء امیری نصر آبادی