پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
پاپ های بحث برانگیز در طول تاریخ
بدون تردید، رنجشی كه بندیكت شانزدهم برای مسلمانان امروز بوجود آورده در مقابل درخواست های پر شور پاپ اوربن دوم برای لشكركشی صلیبیون در اواخر قرن یازدهم رنگ می بازد. اوربن دوم، وعده داده بود كه به افرادی كه به او كمك كنند تا با زور مسلمانان را از بیت المقدس و بیشتر مناطق خاور میانه بیرون كنند، سعادت ابدی به عنوان پاداش، داده میشود.
واتیكان پاپها به طور رسمی از سال ۱۸۷۰ معصوم و عاری از خطا تلقی شدند. كاتولیك ها هموراه تلاش میكردند كه رهبر خود را به عنوان یك شخص روحانی كه دارای ارتباط مستقیم با بهشت میباشد نشان دهند. پاپ در نزد كاتولیكها به عنوان شخصی كه در امور اعتقادی و اخلاقی همه كاره و فراتر از ماست، تلقی میشود. چرا كه عقیده دارند پاپ بر خلاف افراد عادی، طعمه وسوسه های دنیوی، شهوات و وساوس شیطانی نمی شود.
به گزارش موعود به نقل از مقاله روزنامه گاردین، بنابراین هر مقام مسوول جدیدی در واتیكان، به طور پیشفرض چنان خوب قلمداد می شود كه گویی خداوند او را به این سمت انتخاب كرده است. با كمال تاسف چنین پیشفرضی نشان میدهد كه خداوند هم عاری از خطا نیست! چرا كه بعضی از اشخاصی كه او به این سمت گمارده همچون بندیكت شانزدهم به ادا گفتار و انجام كردار اشتباه خوگرفتهاند، بخصوص در جایی كه ارتباط آنها با دیگر مذاهب مورد نظر باشد!
بحث برانگیزترین پاپ زمان معاصر، پیس دوازدهم در سال ۱۹۳۹ به قدرت رسید و توسط اشخاصی كه او را محكوم به نادیده گرفتن اخبار هولوكاست می كردند به عنوان " پاپ هیتلر" معروف شد.
علیرغم تلاشهای صورت گرفته، واتیكان هنوز هم قادر به یافتن یك تفسیر قابل قبول برای اعمال پیس نیست، گرچه این مختص او نبود، همتای قرن نوزدهمی خودش، پیس نهم، نیز یهودیان را «سگانی كه در خیابان پارس می كنند» می دانست.
اگر فراتر رویم، پاپ لئوی سیزدهم را می یابیم كه در سالهای انتهایی قرن نوزدهم، با اعلام " ابطال" رتبهبخشان كلیسای انگلیس، آرزوهای نورسته توافق بین كلیسای انگلستان و كلیسای روم را بر باد داد. بنابراین علیرغم روابط نزدیك پاپ با اسقف اعظم كانتربری، تعلیمات رسمی كلیسای كاتولیك، روان ویلیامز، اسقف اعظم كانتربری، را یك شیاد می داند كه تظاهر به كشیش بودن میكرده است.
اگر باز هم فراتر رویم نمونههای دیگری از عدم توانایی در تحمل دیگر مذاهب را توسط پاپها میبینیم، در سال ۱۰۳۳ پاپ لئوی نهم در نامه ای بلند و نیشدار به همتای ارتدكس خویش، اسقف اعظم مایكل سرولریس، مقام او را به علت اینكه قبلا یك زن عهده دار آن بوده، بی ارزش قلمداد می كرد.
بدون تردید، رنجشی كه بندیكت شانزدهم برای مسلمانان امروز بوجود آورده در مقابل درخواست های پر شور پاپ اوربن دوم برای لشكركشی صلیبیون در اواخر قرن یازدهم رنگ می بازد. اوربن دوم، وعده داده بود كه به افرادی كه به او كمك كنند تا با زور مسلمانان را از بیت المقدس و بیشتر مناطق خاور میانه بیرون كنند، سعادت ابدی به عنوان پاداش، داده میشود. بنابراین در اولین حمله به بیت المقدس در سال ۱۰۹۹ تمام جمعیت مسلمانان قتل عام شدند.
هرچند كه دانش به طور جدی رقیب اعتقادات مذهبی به شمار نمیآید، اما اوربن هشتم در سال ۱۶۳۳، دوست پیشین خود، گالیلیو گالیلیا، را به سختی در یك بازجویی توبیخ كرد تا ثابت كرد كه این علم بی مفهوم جدید، یك جنون گذرا بیش نیست.
بنابراین ادعای عصمت از اشتباه پاپ باعث به استهزاء كشانده شدن رابطه انسان با خدا شده است، تا جایی كه ادعاهای جایگزینی چون حق جانشینی حواریون نیز به مشكلات خاتمه نداده است. یكی از قویترین سلاحهای مورد استفاده اصلاح طلبان پروتستان در قرن شانزدهم بر ضد كلیسای كاتولیك این بود كه نشان دهند كه چه افراد ناشایستی كلیدهای پیتر قدیس را بدست آورده اند كه یك نماد سنتی برای مقام پاپ بود.
نه تنها مقام پاپ مثالی درخشان از دنیای ارزشهای مسیحی نبود، بلكه قسمت اعظم اولین هزاره خود را در انتقال از دست یك وارث بدسابقه خانواده ای رومی به دست دیگری به انتها رسانید. استفان ششم تصمیم گرفت كه جنازه پاپ قبل از خود، فرماسوس(۸۹۱)، را از قبر بیرون آورد تا محاكمه شود. جنازه در لباس كشیشی پاپ قدرت دفاع از خود را نداشت و محكوم به قطع عضو و افتادن در رودخانه تیبر شد.
جان دوازدهم ۱۸ ساله، پسر پاپ قبلی، در حالیكه بویی از ارزشهای اخلاقی جنسی مربوط به پاپ نبرده بود، در سال ۹۵۴ به این مقام رسید و لترن، كاخ مخصوص پاپ قبل از واتیكان، را به فاحشه خانه تبدیل كرد و سر انجام ده سال بعد توسط یك دیوث كه ا و را در وضعی وقیحانه با همسر خویش یافت، به قتل رسید.
مترجم: بابك مشهدی
منبع: سایت موعود
روزنامه گاردین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست