سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

دشواری های کار رایکو ترومن


دشواری های کار رایکو ترومن

حضور در تورنمنت چهار جانبه ایتالیا و کسب رتبه نخست آن هر چند میزبان فقط با تیم ب خود پای در میدان گذاشته بود, موفقیتی ارزشمند و ادامه دهنده فتوحات جالب توجه ما در بسکتبال بود, اما به موازات آن کار رایکو ترومن نیز سخت تر شده است

حضور در تورنمنت چهارجانبه ایتالیا و کسب رتبه نخست آن هر چند میزبان فقط با تیم ب خود پای در میدان گذاشته بود، موفقیتی ارزشمند و ادامه دهنده فتوحات جالب توجه ما در بسکتبال بود، اما به موازات آن کار رایکو ترومن نیز سخت تر شده است. سرمربی صربستانی تیم ملی بسکتبال ایران حالا نمی داند کدام نفرات را در ترکیب ثابت قرار دهد و کدامین را حذف کند و با این که دلخوشی حضور در رقابت های بسکتبال قهرمانی غرب آسیا برای حذف شده ها و راه نیافته ها به المپیک پکن وجود دارد، اما خود ترومن هم معترف است که برایش سخت ترین کار کنار گذاشتن عده ای بود که به ایتالیا نرفتند و طبیعی است که بسیار دشوارتر از آن شناسایی ۱۲ مسافر پکن و کنار گذاشتن ،۸ ۹ نفری باشد که از دید خیلی ها همسطح با مسافران هستند و فرق چندانی بین آنها حس نمی شود. ترومن برای این که روزها و هفته های آخر قبل از اعزام به پکن برای همگان امیدساز و عاری از کم کاری کاندیداهای حذفی باشد، تاکید کرده است که نرفتن به تورنمنت اخیر ایتالیا بدین معنا نیست که فرد به جای مانده در تهران هیچ شانسی برای گسیل به المپیک بیست ونهم ندارد و نقطه مقابل آن هم صادق است، یعنی امکان دارد برخی از افرادی که به ایتالیا رفته اند، در برآوردهای نهایی جایی در هیات اعزامی به المپیک ۲۰۰۸ نیابند.

● شرایط مهم

ترومن می گوید: سخت ترین لحظات برای من زمانی بود که مجبور شدم برخی از نفرات را کنار بگذارم و سایرین را به تورنمنت ایتالیا ببرم. ما حتی در مرحله ما قبل آخر به جای این که ۱۶ نفر را در اردو نگه داریم، ۲۰ نفر را حفظ کردیم. آنها هم که سرانجام خط خوردند اصلا ضعیف تر از سایرین نبودند و برعکس بسیار خوب کار می کردند، ولی چه می شد کرد که هر تیم بسکتبال در نهایت فقط ۱۲ نفره است و سایرین را باید کنار گذاشت و شرایط و میزان توان و سیستم بازی حریفان نیز در انتخاب کسانی که به میدان می روند و آنها که نمی روند، دخیل است. در گزینش های اخیر بازیکنان جوانی مثل رزقی، بردبار، آتشی، نظاری، شباهنگیان، جمشیدی، قطبی و ایرانی خط خوردند و به تورنمنت ایتالیا نرفتند و جالب تر این که در بین آنها نفراتی مانند نظاری و شباهنگیان از کانادا و امریکا برای حضور در اردوی ملی بسکتبال و کمک به این تیم به ایران آمده اند.

از حالا مشخص است که حذف شده های نهایی تیم ملی راهی مسابقات غرب آسیا خواهند شد و به همان میزان و منوال و براساس مهره های مورد استفاده قرار گرفته طی دو سه سال اخیر و افراد مورد اعتقاد و وثوق ترومن این نیز مشخص است که کدام بسکتبالیست ها به پکن گسیل می شوند و این هم در آینده مبرهن است. حسن تیم ملی فعلی بسکتبال ما جوانی آن در عین تبحر فنی است و فرق چشمگیری از این نظر بین ثابت ها و نیمکت نشینان نیست، ولی تحت هر شرایطی باید به کسانی بیشتر اعتماد کرد که در سال های اخیر ابتدا قهرمانی امیدهای آسیا و سپس عنوان اولی بزرگسالان قاره را به ارمغان آورده اند و به این خاطر بیشتر با شرایط موجود آشنا و با آن هماهنگ هستند و ترومن نیز می داند باید کسانی را به میدان بفرستد که بالا و پایین کار را سنجیده و آن را ارزیابی نموده اند و با میدان های مهم آشناتر هستند.

● پس از المپیک

با این که قهرمانی در ایتالیا بدون تقابل با تیم الف ( اصلی) آن کشور به دست آمد و پیش از تورنمنت چهارجانبه نیز در دیدارهای دوستانه دو بار تسلیم تیم دوم ایتالیا شدیم،اما این مسابقات جزیی مهم از روند پیشرفت روزافزون بسکتبال ما و بدل شدن آن به چیزی بود که توان نیل به آن را دارد و هر چه پخته تر شود، در مسیر فتوحاتی بزرگ تر قرار خواهد گرفت. فتوحاتی که به خاطر دشواری میدان المپیک در آنجا استمرار نخواهد یافت اما باعث می شود که پس از المپیک هم این سیر و روال ادامه یابد و بسکتبال ایران جزو بزرگان آسیا باقی بماند.

هر کس که روال کار بسکتبال را طی سال های اخیر تعقیب کرده، این اعتقاد را دارد و به خصوص جوانی ملی پوشان ما و آینده طولانی ای که دارند، چنین امری را گواهی می دهد. حتی در میان سایر تیم های ملی حاضر در مسابقات بسکتبال المپیک نیز به ندرت می توان این چنین عامل جوانی و تبلور آن را مشاهده کرد و این حسن بزرگی است که اگر به درستی و با وسعت روی آن کار شود، بعید است که بهره های بزرگ تازه ای را برای ورزش ما در آینده نزدیک به ارمغان نیاورد.

وحید رسولی



همچنین مشاهده کنید