یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
شارژر بیسیم چیست و چگونه کار میکند؟
پیشرفتهایی که در زمینه گوشیهای موبایل حاصل شده آنقدر جذاب و رنگارنگ است که معمولا نوآوریهای مربوط به بخشهای دیگر این حوزه در آن گم است. شارژ بیسیم یکی از این نوآوریهاست.
شارژ بی سیم یا به عبارت دیگر شارژ القایی گونه ای سیستم شارژدهی به باتری است که در آن از سیم برای انتقال انرژی به باتری استفاده نمی شود.
همه ما برای شارژ گوشی های موبایل مان از یک کابل برای این کار استفاده می کنیم؛ یک سر این کابل به آداپتور متصل به پریز برق و سر دیگر آن به گوشی موبایل وصل می شود، اما در تکنولوژی بی سیم، گوشی روی یک صفحه مخصوص متصل به برق موسوم به ایستگاه شارژ قرار می گیرد و بدون نیاز به اتصال هرگونه کابلی عمل شارژ انجام می شود.
از آن جهت که در این سیستم از اثر القایی برای انتقال انرژی استفاده می شود شارژ بی سیم با عنوان شارژ القایی نیز شناخته می شود.
جریان از این قرار است که جریان برق وارد شده به ایستگاه شارژ با گذر از یک سیم پیچ، میدان مغناطیسی ایجاد می کند.از سویی یک سیم پیچ القایی دوم هم در دستگاه قابل حمل وجود دارد که انرژی را از میدان الکترومغناطیسی ایستگاه دریافت و آن را به جریان الکتریکی تبدیل می کند؛ جریانی که برای شارژ کردن باتری به کار می رود.
ناگفته پیداست که برای شارژ کردن گوشی موبایل به این طریق باید گوشی مورد نظر به سخت افزار لازم برای شارژ بی سیم مجهز باشد.
در حال حاضر این تکنولوژی همانگونه که پیشتر ذکر شد فقط به صورت تماسی کار می کند، یعنی گوشی باید روی صفحه قرار بگیرد و تماس برقرار شود تا عمل شارژ انجام شود.
این فناوری اصلا جدید نیست و سال ها ست از این سیستم برای شارژ ماشین های ریش تراش یا مسواک برقی استفاده می شود.
همچنین این فناوری برای استفاده در تجهیزات پزشکی ای مناسب است که درون بدن قرار می گیرد یا باید به بدن وارد شود و به این طریق امکان شارژ و تامین انرژی از روی پوست ممکن می شود و دیگر نیاز به سوراخ کردن پوست و رد کردن سیم برق به داخل بدن نیست.
با این حال اگرچه شارژر بی سیم یک فناوری نو و سودمند است ولی عیب بزرگی به نام کارآمدی دارد. به دلیل راندمان پایین این سیستم، زمان شارژ باتری در روش بی سیم بیشتر از روش سنتی است.
همچنین از آن جهت که گوشی و شارژر باید به ابزار (سیم پیچ های) مخصوصی مجهز شوند، هزینه ساخت گوشی یا دستگاه مجهز به این فناوری بالا می رود که در نهایت رغبت کمتر خریداران را به همراه خواهد داشت.
رامین فتوت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست