سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
اصولگرای واقعی
در زمانی که نامزدهای اصلاح طلب از رسانه یی فراگیر محروم هستند، باید حامیان اصلاح طلب تلاش مضاعفی را برای معرفی کاندیدایشان به جامعه داشته باشند. هواداران اصلاحات و کاندیداهای اصلاح طلب، هر نفرشان باید یک رسانه باشند به ویژه جوانانی که به اینترنت و سایت ها دسترسی دارند باید اخبار را به گوش همه مردم برسانند.
خوشبختانه در انتخابات پیش رو، محدودیت هایی چون صلاحیت یا عدم صلاحیت، نظارت استصوابی و... وجود ندارد.
در این دوره انتخاباتی در حال برگزار شدن است که نهادهای موثر نظام بر اصالت رای مردم تاکید دارند.
در قانون جمهوری اسلامی ایران، نهادهای نظامی حق دخالت در انتخابات یا تاثیرگذاری هدفمند را ندارند.
امروز انتخابات در شرایط مطلوبی به سر می برد. مردم نیز باید این امر را متوجه شوند و در صحنه انتخابات نقش موثری ایفا کنند.
در این دوره انتخابات همه ایرانیان باید شرکت کنند و رکوردی حتی بالاتر از دوم خرداد را به ثبت رسانند.
این وظیفه روزنامه نگاران و فعالان سیاسی است که به مردم اطلاع رسانی کنند. به تعبیر نگارنده، تفاوت چندانی نمی کند که چه کسی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود بلکه مهم این است که مردم در انتخابات شرکت کنند و خودشان انتخاب کنند چراکه در این صورت، نتیجه انتخابات هرچه باشد، مردم آن را انتخاب کرده اند و کسی در آن دخالتی نکرده است.
واقعیت آن است که حتی اگر کاندیدای رقیب نیز در انتخابات پیروز شود، در این صورت ما با آن موافقیم چون حتی اگر کاندیدای رقیب عملکردش به گونه یی باشد که اکثریت واقعی مردم او را انتخاب کرده باشند، دیگر هیچ جریانی نباید با وی مخالفت کند.
در اینجا اما نکته منفی این است که دولت نهم در عدم حضور و مشارکت مردم، خواهان حضور در خور در قدرت است.
در مورد حضور همزمان آقایان کروبی و موسوی از جبهه اصلاح طلب در ابتدا دو دیدگاه وجود داشت؛ تحلیل اول این بود که اصلاح طلبان در همان مرحله اول با یک کاندیدا وارد رقابت شوند و تحلیل دوم اینکه در مرحله اول با دو نامزدی که نسبتاً پایگاه رای متفاوتی دارند وارد شوند و هر دو نامزد، تعدادی رای از نامزد رقیب اخذ و در مرحله دوم کار را یکسره کنند.
به زعم نگارنده، تز اول مناسب تر بود چراکه باعث می شد اتحاد و صلابت اصلاح طلبان به نمایش گذاشته شود.
باید گفت هنوز هم این فرصت وجود دارد که نه تنها اتحاد و صلابت اصلاح طلبان، بلکه اصولگرایان منصف و همه دلسوزان کشور به نمایش گذاشته شود. اما بنا به دلایلی تز دوم در حال اجراست. با همه این تفاسیر، نباید شکاف ایجاد شده در جبهه اصلاحات به تفرقه تبدیل شود و هر دو کاندیدا باید دوشادوش هم به رقابت انتخاباتی بپردازند. بحث دیگری که امروز وجود دارد بحث صیانت از آراست که بین کاندیداها و جریان های طرفدار آنها با دولت فعلی و شورای نگهبان بر سر آن اختلاف وجود دارد.
معتقدم اصلاح طلبان باید اقدامات حقوقی و نظارتی خود را انجام دهند. اما برداشت بنده این است که به نتیجه انتخابات می توان اطمینان داشت.
مساله مهم تر این است که اگر بیش از ۷۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کنند و بین رئیس جمهوری و سه کاندیدای دیگر شکاف رای به وجود آید، سنگ اندازی هایی که گاه در حواشی انتخابات پیش می آید، برطرف می شود. بنابراین حضور مردم در صحنه انتخابات کمک فراوانی خواهد کرد تا تقلب و تخلفی در انتخابات پیش نیاید. حضور گسترده مردم، نقش جریان هایی را که می خواهند همیشه خودشان در قدرت باشند، کمرنگ می کند. پتانسیل اجتماعی امروز نیز بسترساز حضور گسترده مردم است و آثار حرکت و جنبش مردمی در گوشه و کنار دیده می شود، چرا که مردم به وضع موجود بسیار معترض هستند.
حتی حضور محسن رضایی در انتخابات نیز موید همین نکته است.
حضور محسن رضایی نشان داد امروز غیر از گروهی از جوانان تندرو و افراطی که به نوعی مسخ آقای احمدی نژاد شده اند، اصولگرا بودن محمود احمدی نژاد به معنای واقعی، نزد خیلی از اصولگرایان زیر سوال رفته است. حداقل ثمره حضور محسن رضایی این است که اصولگرایانی که یقین پیدا کرده اند احمدی نژاد اصولگرا نیست، می توانند با طیب خاطر در انتخابات شرکت کنند و تعداد این گروه نیز در ایران کم نیست. به تعبیر بنده، مهم این است که همه افراد، قدرت انتخاب داشته باشند و به گونه یی نباشد که افراد دارای دایره گزینش محدود باشند. با عدم حضور محسن رضایی شاید عده زیادی از اصولگرایان مجبور می شدند به آقای احمدی نژاد رای دهند که در شرایط حاضر این اجبار رفع شده است و یک چهره اصولگرای واقعی که بر گردن این مملکت نیز حق دارد و در دوران سخت دفاع مقدس فرمانده سپاه بوده و برای کشور جانبازی کرده، در صحنه حاضر شده است. از سوی دیگر رضایی دارای تحصیلات عالیه و دکترای اقتصاد و در حال تدریس در دانشگاه است و در مجموع شخصیت قابل احترامی است.
به تعبیر بنده، اگر یک اصولگرای واقعی در صحنه انتخابات وجود دارد، قطعاً محسن رضایی است و حیف است که اصولگرایی تنها با رئیس دولت نهم تعریف شود. طی این مدت، شاهد بوده ایم که دولت نهم از یکسری ترفندهای تبلیغاتی برای گرفتن رای مردم نقاط دورافتاده استفاده می کند. این ترفندها به صورت طبیعی تاثیرگذار است. اما همه امیدواریم مردم هر چه به آنها می دهند، بگیرند اما آزادگی شان را در مقابل کالا نفروشند.
سیدحسین مرعشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست