چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
چگونه پس از تصادف به زندگی برگردیم؟
همانطور که بیان شد، تصادف چه منجر به فوت شود و چه آسیبهای جسمی و مادی را متوجه فرد کند، آثار روانی متعددی را در پی خواهدداشت...
برای آنکه بتوانید از این بحران سریعتر بیرون بیایید، به بازپروری نیاز دارید که در ذیل به آنها اشاره میکنیم:
۱ در مواجهه با حوادث، از اصل پذیرش استفاده کنید، به جای انکار و زانوی غم بغلگرفتن بپذیرید که این اتفاق افتاده و شما باید ادامه زندگیتان را طور دیگری بگذرانید. سعی کنید این حادثه تلخ را بپذیرید.
۲ حوادث ناگواری که ناگهانی اتفاق میافتند، به خدا و پیغمبر نسبت ندهید و مشیت الهی را طور دیگری معنی کنید. اگر بخواهید این اتفاقها را به خداوند نسبت دهید ممکن است تاثیر نامطلوبی روی بازماندگان (مخصوصا کودکان) بگذارد.
۳ سعی کنید هرچه سریعتر به زندگی خود بازگردید، اگر شغلی داشتید آن را ادامه دهید و اگر تحصیل میکردید، فعالیتهای آموزشی خود را از سر بگیرید.
۴ در کنار فعالیتهای روزانه، نقشهای دیگری نیز بهعهده بگیرید. بهطور مثال، ورزش منظم را در برنامه خود قرار دهید، در خانه طناب بزنید و به باشگاه ورزشی بروید یا فعالیتهای معنوی انجام دهید.
۵ تعامل و ارتباطتان را با دنیای بیرون افزایش دهید زیرا تنهایی افسردگیتان را بیشتر میکند و آسیب بیشتری خواهید دید.
۶ سعی کنید حرفها و عقایدتان را در دلتان نگه ندارید و گریهتان را فرونخورید. حتی اگر کسی نیست که حرفتان را به او بزنید، جلوی آینه با خودتان حرف بزنید تا تخلیه شوید.
۷ به توانمندیهای مثبت خود توجه کنید. اگر مدام بخواهید به خلاءهایی که در شما به وجود آمده بیندیشید، نمیتوانید به زندگی عادی برگردید. حتی اگر در اثر تصادف همسرتان را از دست داده یا دچار نقص عضو شدهاید، به جای آنکه به تنهاییتان یا از دست دادن شغلتان فکر کنید، سعی کنید تواناییهایتان را پیدا کنید و آنها را پرورش دهید.
۸ اگر در تصادف یا هر حادثه دیگری عزیزانتان را از دست دادهاید، از آنها در ذهنتان بت نسازید بلکه در کنار خوبیهایی که مجسم میکنید، به بدیهایشان نیز فکر کنید. این کار باعث میشود راحتتر با مرگ آنها کنار بیایید.
۹ انتظارتان را از اطرافیان کم کنید. وقتی انسان با اتفاق ناگواری روبرو میشود، از اطرافیانش متوقع میشود درحالی که اگرچه باید آنها کمک کنند اما ممکن است این انتظارها برآورده نشود و از نظر روحی دچار مشکل شوید.
۱۰ یکی از مهمترین مشکلاتی که بعد از وقوع حادثه رخ میدهد، احساس گناه است؛ مثلا در تصادف ممکن است فرد مدام خودش را سرزنش کند که من به همسرم گفتم به مسافرت برویم یا من باعث این تصادف شدم! این احساس گناه شرایط روحی را بدتر میکند. در چنین حالتی باید به گذشته بازگشت و با خود گفت من چند بار پیشنهاد مسافرت دادم و چنین اتفاقی نیفتاد پس این بار هم من مقصر نیستم. فردی که دچار احساس گناه شده، باید مسافرت را جزء طبیعی زندگی تلقی کند و بپذیرد که رفتن به سفر از ضروریات زندگی است بنابراین دلیلی برای سرزنش باقی نمیماند.
۱۱ برخلاف ذهنتان که شما را به غمگین بودن و افسردگی هدایت میکند، عمل کنید و در جمع حضور داشته باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست