سه شنبه, ۲۰ شهریور, ۱۴۰۳ / 10 September, 2024
ریزش موی ناگهانی
بسیار اتفاق افتاده که آرایشگر یا یکی از اعضای خانواده یا حتی خودتان، ناگهان متوجه شدهاید که قسمتی از موهای سر، صورت، مژهها یا ابروها ریخته است. پس از مواجهه با این نوع ریزش سکهای از موی سرتان، بسیار نگران میشوید، زیرا در اولین نگاه پوست براق و کچل شده ناحیه مبتلا، هیچ آثاری از مو ندارد و این برای شما بسیار اتفاق ناگواری است. اما نگران نباشید زیرا با کمی دقت و پیگیری در اکثر موارد شاهد رشد مجدد موها همانند گذشته خواهید بود. اما آنچه باید بدانید این است که این نوع ریزش مو معمولا بدون درد و خارش بوده و معمولا بیهیچ علامتی شما متوجه پوست کاملا براق و سفید و بدون مو میشوید.
در بیان علت این بیماری آمده، سیستم ایمنی بدن به دلیل ناشناختهای نسبت به ریشههای قسمتی از موهای سر، صورت یا بدن حساس شده و با این توجیه که ریشههای مو دشمن یا عامل بیگانه است، به آن حمله و موجب ریزش موی موقت در همان محل میشود. این بیماری از مشکلات شایع است که برابر آمارهای مختلف ۱۰ تا ۲۰ درصد از مردم از دوران طفولیت تا پیری حداقل یک بار آن را در زندگی خود تجربه میکنند.
اما علل و عوامل دیگری در تشدید این بیماری موثرند؛ مانند بیماری تیروئید، کمخونی، سابقه خانوادگی، استرس و اضطراب، عفونتهای دهان و دندان و سینوسها، ضربه به سر مانند برخورد ناگهانی سر به در و دیوار، جوش یا کورک یا تحریکات مزمن یا مستمر در نقاط مودار سر و بدن و اختلالات کروموزومی یا ژنتیکی.
رویش مجدد موها معمولا در اکثر بیماران بعد از چند ماه آغاز و طی ۶ ماه تا یکسال کامل میشود. در ابتدای رویش، چه با درمان و چه بدون درمان، موها کرکی نازک و بور یا به رنگ روشن خاکستری هستند که به مرور زمان بر ضخامت و تیرگی آن افزوده میشود، اما احتمال ریزش مجدد موها در همان منطقه یا مناطق دیگر ۲۵ درصد است و اساسا هیچ درمان پیشگیرانه بجز برای موارد تشدیدکننده که در بالا اشاره شده، برای این نوع ریزش مو وجود ندارد.
امروزه درمانهای مختلفی برای این بیماری پیشنهاد میشود که با شدت و وسعت بیماری مرتبط است. به عنوان مثال برای یک ریزش موی سکهای کوچک، مالیدن یک پماد موضعی یا محلولهای تحریککننده رویش مو و در مواردی تزریق موضعی استروئید رقیق شده کافی است و حتی عدهای از پزشکان بر این اعتقاد هستند که جز اعتمادسازی برای بیمار از رویش مجدد موها، هیچ درمان دیگری نیاز نیست، اما در مواردی که شدت و وسعت بیماری بیشتر از یک ضایعه کوچک بوده و مناطق وسیعی از سر، صورت یا بدن گرفتار شده به نحوی که شخص ممکن است در روابط اجتماعی دچار مشکلات جدی شود، درمانهای استروئید خوراکی، ایمونوتراپی، نور درمانی (اشعه فرا بنفش)، تحریک پوست با داروهای تحریککننده نیز از سایر درمانهای رایج است که فقط با نظر پزشک متخصص پوست قابل انجام است.
نکات مهم
هیچگونه شامپو یا صابونی موجب ریزش و حتی رویش مجدد موها نیست.
هیچگونه رژیم غذایی در ریزش یا رویش تاثیرگذار نیست.
مصرف داروهای موضعی گیاهی و غیراستاندارد به پیشنهاد دوستان و آشنایان ممکن است موجب بروز حساسیت و آثار سوء در پوست ناحیه شود.
تزریق موضعی تریامسینولون رقیق شده که یکی از درمانهای رایج است باید توسط متخصص پوست انجام شود.
دکتر سید ناصر عمادی
متخصص پوست و مو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست