سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

توصیه هایی برای رانندگان در معابر پر ترافیک


توصیه هایی برای رانندگان در معابر پر ترافیک

هیچ راننده ای تمایلی به تردد در معابر پرترافیک را ندارد اما این معضل جزئی از زندگی اجتماعی ماست و هر شهروندی موظف است مقررات و عواقب آن را تحمل و رعایت نماید. معابر پرترافیک …

هیچ راننده ای تمایلی به تردد در معابر پرترافیک را ندارد اما این معضل جزئی از زندگی اجتماعی ماست و هر شهروندی موظف است مقررات و عواقب آن را تحمل و رعایت نماید. معابر پرترافیک مختص معابر شهری نیست و ممکن است شما در مواقعی درراه های خارج از شهر نیز با بار ترافیکی مواجه شوید.

بارزترین نماد منفی بار ترافیکی بی حوصلگی و بی تابی راننده و سرنشینان خودروهاست; تا جائی که برخی از رانندگان به انجام اعمال نسنجیده اقدام نموده و باعث تشدید معضلا ت ناراحتی خود و دیگران و حتی حوادث تلخ می گردند.

عمل به توصیه های زیر می تواند به کاهش فشارهای عصبی ناشی از بار ترافیکی کمک کند.

۱) با توجه به افزایش روزافزون خودروها و ثابت بودن ظرفیت معابر در اغلب اوقات به خصوص پیک ترافیکی مشکلا ت تردد یا به اصطلا ح بار ترافیکی ناشی از آن نمود پیدا می کند. لذا قاعدتا یک راننده با توجه به شناخت روزانه از مسیر مشکل دار به این نتیجه خواهد رسید که در صورت عدم وجود مسیر جایگزین بایستی جهت جبران اتلا ف وقت ناشی از مشکلا ت با برنامه ریزی بهتر و شروع زودتر برنامه به صورتی سفر خود را آغاز کند که ناچارا متحمل استرس ناشی از تاخیر و همچنین توجیهی جهت تخلفات بین مسیر به منظور زودتر رسیدن نشود.

۲) حفظ خونسردی و آرامش و عدم توجه به آثار و تبعات منفی روحی از جانب سرنشینان خودرو (همراهان راننده) به هنگام مواجهه با ترافیک، عجله و شتاب بی مورد و عصبانی شدن علا وه براینکه مشکلی را رفع نمی کند، بلکه باعث افزایش مشکلا ت روحی و جسمی شما نیز خواهد شد پس بهترین روش حفظ خونسردی و آرامش است.

۳) معمولا برخی رانندگان علت انجام تخلفات را قرار گرفتن در وضعیت دشوار عنوان می کنند به یاد داشته باشیم از تغییر مسیر و تعویض خطوط حرکت و حرکت مارپیچ خودداری کرده و تصور نمائید که در یک تونل مجبور به ادامه مسیر تا انتها هستید. در غیر این صورت علا وه براینکه فشار مضاعف عصبی به شما و دیگران وارد می شود احتمال تصادف را برای خود افزایش داده اید.

۴) فاصله وسیله خود را با وسیله جلویی و جانبی حفظ کنید و با فاصله حرکت کنید.

۵) با تسلط به اعصاب خود از بوق زدن های بی مورد و متوالی استفاده نکنید مطمئنا سایرین نیز مثل شما دوست دارند از ترافیک رهایی یابند لذا در مواجهه با رانندگان متخلف هم خونسردی خود را حفظ کنید.

۶) به صورت مستقیم و غیرمستقیم (استفاده از آیینه ها) سعی کنید میدان دید خود را افزایش دهید.

۷) با استنشاق هوای تازه و تنفس عمیق و آرام و گوش دادن به موسیقی آرام فشار عصبی را تقلیل دهید.

۸) اشتباه رانندگان دیگر را تکرار نکنید تخلفات رانندگی و انجام اعمال و رفتار خلا ف شئونات انسانی برای فرار از ترافیک، باعث تشدید معضلا ت خواهد شد.

۹) در مواقع توقف اجباری در جریان ترافیک سنگین، صندلی خود را در حالت نیمه خوابیده در آورده و استراحت کنید.

فراموش نکنیم که لا زمه زندگی اجتماعی احترام به قوانین و حقوق دیگران و تحمل آثار مترتب زندگی در اجتماع است.

نویسنده : سرهنگ حمیدرضا عزیزی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم انتظامی