چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
متداولترین اشتباهات كاربران در هنگام کار با کامپیوتر
![متداولترین اشتباهات كاربران در هنگام کار با کامپیوتر](/web/imgs/16/162/lhb9o1.jpeg)
در این ترفند قصد داریم به معرفی متداول ترین اشتباهات کاربران در تمامی سطوح دانسته ها بپردازیم. بیشتر این اشتباهات به مسائل امنیتی مربوط میشود. نصب بی رویه نرم افزار خصوصأ نرم افزارهائی كه از طریق اینترنت دریافت می گردد ، كلیك بر روی دكمه OK در یك جعبه محاوره ای كه ممكن است باعث تغییر تنظیمات یك برنامه و در نهایت رفتار یك كامپیوتر و حتی در برخی موارد از كارافتادن سیستم گردد ، نمونه هائی اندك در این زمینه می باشند. پیشنهاد میکنیم این ترفند را حتما با دقت مطالعه بفرمایید چرا که ممکن است شما نیز این اشتباهات را مرتکب شوید و خودتان بی خبر باشید!
● اتصال كامپیوتر به برق بدون استفاده از یك سیستم حفاظتی به منظور كنترل نوسانات جریان برق :
عدم رعایت این موضوع می تواند باعث صدمه فیزیكی به كامپیوتر و از بین رفتن داده موجود بر روی آن گردد . برخی از كاربران این تصور را دارند كه صرفا" پس از بروز یك شوك الكتریكی قوی احتمال بروز مشكل برای سیستم وجود خواهد داشت .
ضمن رد این برداشت ، می بایست به این نكته اشاره گردد كه هر چیزی كه بتواند در سیگنال های الكتریكی وقفه ای را ایجاد و جریان برق را مجددا" از ابتدا آغاز نماید ، می تواند باعث سوزاندن قطعات كامپیوتر گردد . استفاده از برخی وسایل برقی ، خصوصا" دستگاه هائی نظیر سشوار و هیتر كه به ولتاژ بالائی نیاز دارند ، می تواند باعث ایجاد نوسانات شدید گردد . پس از قطع جریان برق و اتصال مجدد آن نیز ممكن است تا رسیدن به یك سطح ولتاژ مطلوب ، زمانی بطول انجامد ( هر چند اندك ) و در همین فاصله ممكن است مشكلات خاصی برای برخی از دستگاه ها ایجاد گردد .
برای حفاظت سسیستم در مقابل خرابی ناشی از نوسانات شدید جریان برق ، می بایست از یك محافظ مناسب استفاده نمود . استفاده از ups ( برگرفته از Uninterruptible Power Supply ) در بسیاری از موارد نسبت به دستگاه های محافظ ترجیح داده شود ، چراكه این نوع دستگاه ها دارای امكانات مناسبی می باشند كه می توان علیرغم قطع جریان برق همچنان از كامپیوتر استفاده و در صورت لزوم سیستم را بطور موفقیت آمیز خاموش نمود .
● استفاده از اینترنت بدون فایروال :
تعداد زیادی از كاربران ( خصوصا" كاربرانی كه از طریق منزل به اینترنت متصل می شوند ) ، كامپیوتر خود را به مودم متصل و بلافاصله از اینترنت استفاده می نمایند ، بدون این كه نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند كه خود را در معرض چه تهدیداتی قرار داده اند . هر كامپیوتر متصل به اینترنت می بایست با بكارگیری فایروال ، حفاظت گردد .
فایروال ، می تواند بخشی درون مودم / روتر و یا یك دستگاه جداگانه باشد كه بین مودم /روتر و كامپیوتر قرار می گیرد و یا یك نرم افزار خاص باشد كه بر روی كامپیوتر نصب می گردد (نظیر فایروال ارائه شده به همراه ویندوز XP ) . نصب یك فایروال به تنهائی كافی نبوده و می بایست پیكربندی آن را با رعایت مسائل امنیتی انجام داد .
● قصور در اجراء و یا بهنگام سازی نرم افزارهای آنتی ویروس و آنتی spyware :
بدون شك ، برنامه های آنتی ویروس دارای یك نقش اساسی به منظور ایمن سازی یك كامپیوتر می باشند . به دنبال نصب اینگونه نرم افزارها ممكن است كاربران با مشكلات خاصی در خصوص اجرای برخی برنامه های كامپیوتری مواجه و یا به منظور نگهداری و بهنگام سازی آنان هزینه های خاصی را متقبل شوند ، ولی مسائل فوق نمی تواند دلایل قانع كننده و منطقی به منظور عدم نصب و بهنگام سازی یك نرم افزار آنتی ویروس بر روی سیستم باشد .
برنامه های مخرب كه نرم افزارهای آنتی ویروس آنان را به عنوان ویروس ، تروجان و یا كرم ها تشخیص خواهند داد ، علاوه بر این كه ممكن است مشكلات خاصی را برای یك سیستم ایجاد نمایند ، می تواند یك شبكه كامپیوتری را نیر با مشكلات عدیده ای مواجه نموده و حتی باعث از كارافتادن سرویس های شبكه گردند .
spyware ، نوع دیگری از تهدیدات فزاینده در عصر حاضر می باشند كه بر روی كامپیوتر كاربران و بدون آگاهی آنان نصب و اقدام به جمع آوری اطلاعات و ارسال آنان به یك مكان دیگر می نمایند . برنامه های آنتی ویروس ، اغلب قادر به تشخیص و برخورد مناسب با این نوع برنامه های مخرب نمی باشند ، بنابراین می بایست از یك نرم افزار اختصاصی تشخیص spyware استفاده گردد .
● نصب و uninstall برنامه های مختلف خصوصا" نسخه های beta :
تعداد زیادی از كاربران كامپیوتر تمایل دارند كه از آخرین فن آوری ها و نرم افزارهای موجود استفاده نمایند . این گروه از كاربران، همواره اقدام به نصب نسخه های جدید نرم افزارها بر روی سیستم خود می نمایند .
نسخه های beta معمولا" رایگان می باشند و این فرصت را در اختیار كاربران علاقه مند قرار می دهند كه قبل از ارائه نسخه نهائی كه اكثر كاربران با آن كار خواهند كرد ، با ویژگی ها و پتانسیل های آن آشنا شوند . همچنین ، امروزه می توان نرم افزارهای shareware و freeware متعددی را در اینترنت یافت كه كاربران علاقه مند و كنجكاو را ترغیب به دریافت و نصب آنان بر روی سیستم بدون توجه به مسائل امنیتی می نماید .
به موازات افزایش تعداد نرم افزارهای نصب شده و یا متعاقب آن uninstall كردن آنها ، احتمال بروز مشكلات متعددی برای كاربران وجود خواهد داشت . حتی در صورتی كه نرم افزارهای اشاره شده قانونی باشند ، با نصب و uninstall آنها ، ممكن است برای ریجستری مشكل ایجاد گردد چراكه تمامی برنامه های uninstall قادر به حذف تمامی تنظمیات انجام شده در ریجستری نمی باشند. مشكل فوق ، در نهایت كند شدن سیستم را به دنبال خواهد داشت .
پیشنهاد می گردد ، صرفا" برنامه هائی را كه ضرورت استفاده واقعی از آنان احساس و از عملكرد آنان اطمینان حاصل شده است را بر روی سیستم نصب نمود. همچنین ، می بایست تعداد دفعات نصب و uninstall نرم افزار را به حداقل مقدار ممكن رساند .
● پركردن فضای ذخیره سازی هارد دیسك و تقسیم آن به بخش های مختلف (fragmentation) : یكی از نتایج نصب و uninstall كردن برنامه ها و یا اضافه و حذف داده ، fragmentation دیسك است . علت بروز مشكل فوق به ماهیت و روش ذخیره اطلاعات برمی گردد . در یك دیسك جدید ، از بخش های پیوسته و پشت سرهم ( موسوم به كلاستر ) در زمان ذخیره یك فایل استفاده می گردد .
در صورتی كه اقدام به حذف فایلی گردد كه پنج كلاستر را اشغال كرده است و در ادامه فایل جدیدی را ایجاد نمائیم كه به هشت كلاستر جهت ذخیره شدن نیاز داشته باشد ، پنج كلاستر اولیه به آن اختصاص داده شده و سه كلاستر دیگر از بخش دیگری بر روی دیسك به آن اختصاص داده می شود .
بدین ترتیب ، اطلاعات موجود در فایل در دو مكان متفاوت ذخیره می گردند . در ادامه و به منظور دستیابی به فایل ، هدهای هارد دیسك می بایست با قرار گرفتن در مكان های مختلف اقدام به بازیابی اطلاعات یك فایل نمایند . بدین ترتیب ، سرعت دستیابی به فایل كاهش و در صورتی كه فایل اشاره شده مربوط به یك برنامه باشد ، سرعت آن برنامه نیز كاهش خواهد یافت .
برای استفاده از برنامه disk defragmenter در ویندوز می توان از مسیر Programs | Accessories | System Tools برنامه را فعال و یا از سایر برنامه های موجود استفاده نمود .
برنامه های فوق با سازماندهی مجدد فایل ها ، آنها را حتی المقدور در مكان های پشت سرهم قرار خواهند داد . بدین تریتب ، سرعت دستیابی به اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد دیسك افزایش خواهد یافت .
● باز كردن تمامی ضمائم همراه نامه های الكترونكیی :
فایل های ضمیمه ارسالی همراه یك email می تواند مشكلات امنیتی متعددی را برای كاربران ایجاد نماید. حذف اطلاعات موجود بر روی سیستم و یا ارسال ویروس برای افرادی كه آدرس آنان در لیست تماس می باشد از جمله مشكلات فوق می باشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست