سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

«از نارنجک حرارتی» تا «مهره های مخلوط کن»


«از نارنجک حرارتی» تا «مهره های مخلوط کن»

عجیب ترین فناوری های جهان درآشپزخانه

کوچک ترین اجاق مایکروویو جهان، مهره های مخلوط کن و نارنجک های حرارتی نمونه هایی از ۲۵لوازم خانگی برتر فناورانه عجیب جهان هستند که به تازگی در رقابت سالانه برترین فناوری های خانگی برگزیده شده اند. هر ساله طراحان سرتاسر جهان طرح های برتر خود را برای پیشرفته ترین لوازم خانگی در این رقابت ارائه می کنند که امسال نیز هزارو۳۰۰طرح از ۱۴کشور جهان در این مسابقه شرکت کرده بودند. ۳نفر اول این رقابت به ترتیب ۵هزار، ۳هزار و ۲هزار یورو به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد. محوریت رقابت های امسال «طراحی لوازم خانگی هوشمند قابل حمل» بوده است.

▪ نارنجک حرارتی: این دستگاه پخت و پز قابل حمل که با استفاده از باتری های باریک سلولزی جاذب رطوبت هوا کار می کند، به شکل یک تخم مرغ آلومینیومی است که با فشار یک دکمه، مانند گل باز می شود و روی آن به راحتی می توان ظرف غذا را قرار داد. این اجاق کوچک با القای عناصر حرارتی در ۴قسمت پره ای شکلش، حرارت لازم برای پخت غذا را فراهم می کند.

▪ کاشی های لانه زنبوری ویژه پخت و پز: این دستگاه با عنوان لانه زنبور در واقع مجموعه ای از ساختارهای کاشی مانند است که به صورت بخش بخش بوده و قابل اتصال به یکدیگر برای در اختیار داشتن یک فضای وسیع یا جداشدن برای کم کردن فضای اشغال شده است. این قطعات با سیستم القای حرارتی کار می کنند و مجهز به فناوری بلوتوث هستند به گونه ای که می توان از راه دور آن ها را کنترل و حرارت وارده به ظرف غذا را کم یا زیاد و یا اجاق را خاموش کرد.

▪ مهره های مخلوط کن: این سیستم که توسط یک طراح برزیلی ابداع شده، مجموعه ای از مهره ها به اندازه توپ گلف را شامل می شود که کار میکسر را انجام می دهند بدین شکل که مواد لازم را در کاسه می ریزید و با یک یا چند مهره آن ها را مخلوط می کنید.زمان چرخش مهره ها را با دکمه های تنظیم روی دستگاه می توانید مشخص کنید.این دستگاه از یک پلیمر فوق العاده براق ساخته شده که از هرگونه چسبندگی غذا به آن جلوگیری می کند. همچنین تیغه های نانولاستیکی روی مهره های مخلوط کن تعبیه شده که در حالت عادی بسیار نرم است اما در هنگام چرخش از نیروی فوق العاده ای برخوردار است و همچون استیل سخت می شود.

▪ بشقاب داغ قابل اتصال به تلفن همراه: این سیستم را می توان از طریق بلوتوث کنترل کرد و با تلفن همراه فرامین لازم را به آن داد. بدین وسیله می توان اجاق را از راه دور کنترل کرد، دستورالعمل پخت را به آن داد و زمان پخت را تنظیم کرد.

▪ کیف هوشمند خنک کننده مواد غذایی: این کیف قادر به حمل موادغذایی فاسدشدنی و خنک نگه داشتن آن هاست. می توان سایز آن را برای حمل خواروبار بزرگ و یا کوچک و فشرده کرد تا جای کمتری اشغال کند. در زمان تابش خورشید، پولک های روی این کیف با استفاده از انرژی خورشیدی، محتویات داخل کیف را خنک می کند.

▪ تصفیه کننده هوای لیمویی: این دستگاه با استفاده از روغن های لیموترش هوا را تصفیه می کند. طراح این دستگاه با الهام از نحوه پرواز پرندگان، این ساختار را به گونه ای طراحی کرده که با بهره گیری از انرژی جنبشی، کار کند. این دستگاه را باید از سقف آویزان کنید تا با انرژی ناشی از چرخش و حرکت در هوا و تکان دادن مکرر بال هایش کار کند.

▪ ظرف شویی هندلی بی نیاز از برق:این ظرف شویی دوستدار محیط زیست بدون نیاز به برق کار می کند. بدین منظور تنها کافی است ظرف ها را درون این دستگاه دایره ای شکل قرار دهید و آب و مایع ظرف شویی را اضافه کنیدسپس در آن را ببندید و دستگیره هندلی آن را چندبار بچرخانید تا مکانیسم درونی آن به کار بیفتد. بعد از اتمام کار، دریچه کوچک پایین دستگاه را برای تخلیه آب باز می کنید.

▪ جاروی هوشمند روبوتیک: این جارو با یک دستگاه کنترلی بی سیم که روی کفش صاحب خانه نصب می شود، کار می کند بدین شکل که کاربر با زدن ۲ ضربه آرام پا به منطقه ای که باید تمیز شود، دستگاه را متوجه می سازد که باید بلافاصله محل تعیین شده را جارو کند. ۳ ضربه پشت سر هم پا نیز به معنای صدور فرمان بازگشت جارو به محل قبلی است.

▪ مایکروویو قابل حمل: این مایکروویو آلومینیومی ظرف چند ثانیه غذا را گرم می کند و حتی قادر است غذاهای نیمه آماده را داخل بسته بندی آن ها بپزد. این دستگاه با باتری کار می کند.

▪ مخلوط کن توپی: کافی است مواد دلخواه را درون این توپ لاستیکی بریزید، در آن را ببندید و شروع به بالا و پایین انداختن آن بکنید. پرتاب این توپ به اطراف انرژی جنبشی مورد نیاز برای فعال کردن باتری های آن را فراهم می کند که موجب چرخش تیغه های چرخشی داخل آن می شود.روبان: این سیستم نواری شکل قادر است هم موادغذایی را گرم و هم خنک کند. ساختار خاص انعطاف پذیر این دستگاه این امکان را فراهم می کند که دور ظرف غذا یا نوشیدنی پیچانده شود. قسمت سیاه رنگ این نوار حرارت ایجاد می کند و طرف سفید رنگ آن غذا را کاملا خنک می کند. می توان این دستگاه را برای حمل ساده تر، به راحتی لوله کرد. در انتهای این روبان دکمه هایی برای کنترل دستگاه تعبیه شده است.

▪ خشک کن قابل حمل ظروف: این دستگاه با عنوان «بریز» ویژه افرادی طراحی شده که ظروف خود را با دست می شویند. این دستگاه با بهره گیری از موتور دیجیتالی، هوای فشرده را در قالب ساختاری بخار مانند بیرون می دهد و تنها کافی است کاربر ظروف را از میان دو سر دستگاه عبور دهد تا کاملا خشک و میکروب زدایی شود. این دستگاه، هوا را با سرعت ۶۴۴ کیلومتر بر ساعت بیرون می دهد که باعث خشک کردن ظروف در یک حرکت می شود.

▪ تسترگیره ای: این تستر قابل حمل برای افرادی مناسب است که وقت خوردن صبحانه در منزل را ندارند. می توان با قرار دادن برش های نان درون ۲ سر گیره ای این تستر، ظرف چند ثانیه با چرخش خودکار نان و حرارت دیدن آن درون دستگاه، به محض این که رنگ نان به حد دلخواه تان رسید، آن را از دستگاه خارج کنید. این تستر را با قرار دادن روی یک پایه سرامیکی می توان با فناوری القا، شارژ کرد.

▪ ماشین لباس شویی قابل حمل: این دستگاه دو قسمتی دارای ۴ برنامه شست وشو است بدین شکل که باید ۲ قسمت دستگاه را از هم جدا کنید و دو طرف لکه لباس قرار دهید و شیوه شست وشوی مورد نظر خود را انتخاب کنید. عمل شست وشو با استفاده از یون های منفی و بخار انجام می گیرد. این ماشین با باتری کریستال شکر کار می کند.

مترجم: حق پرست