دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

گوش ناشنوای بوش


گوش ناشنوای بوش

با تشدید موج عملیات تروریستی در عراق و به موزات آن كشته شدن سربازان آمریكایی و مردم عراق, تلاش ها برای متقاعد كردن جورج بوش, رئیس جمهور آمریكا برای خروج از عراق دوچندان شده است ولی بوش با كمك سنا همچنان بر حضور مستقیم نظامیان در عراق تاكید دارد

با تشدید موج عملیات تروریستی در عراق و به موزات آن كشته شدن سربازان آمریكایی و مردم عراق، تلاش‌ها برای متقاعد كردن جورج بوش، رئیس جمهور آمریكا برای خروج از عراق دوچندان شده است ولی بوش با كمك سنا همچنان بر حضور مستقیم نظامیان در عراق تاكید دارد.

ارائه سومین لایحه از سوی دموكرات‌ها برای خروج نیرو‌های آمریكایی از عراق در سنا رای نیاورد.در هفته‌های اخیر تروریست‌ها در عراق حمام خون راه انداخته‌اند. در دو انفجار متوالی در ماه ژوئیه در شهر كركوك عراق بیش از ۸۰۰ تن كشته و زخمی شدند. بی تردید عملیات‌های پی در پی خونبار انتحاری از سوی تروریست‌ها در عراق بیانگر شكست استراتژی جورج‌بوش، رئیس‌جمهور آمریكا در جنگ علیه تروریسم است. جورج بوش به بهانه مبارزه با تروریسم، جنگ عراق را آغاز كرد كه خود همین جنگ منجر به رشد تروریسم در عراق به‌طور خاص و جهان به طور عام شده است كه هر روز مردم بی‌گناه عراق می‌بایست هزینه شكست جورج بوش در جنگ علیه تروریسم را پرداخت كنند.به راستی جورج بوش براساس چه منطق و اصولی می‌تواند تحولات داخلی فاجعه‌آمیز عراق را توجیه كند؟ تحولاتی كه سیاست‌های نابخردانه بوش تاثیر مستقیم در آن دارد. در همین راستا مجلس نمایندگان آمریكا تاكنون ۳ بار لایحه جدول زمانبندی برای خروج سربازان آمریكایی از عراق را تصویب كرده‌اند كه بوش بدون اندك توجه به آن بر پیروزی و پیشرفت در جنگ عراق پافشاری می‌كند و جالب‌تر از آن از منتقدان خود می‌خواهد تا ماه سپتامبر صبر كنند تا گزارش عملكرد ارتش آمریكا در عراق توسط فرمانده ارشد نظامی ژنرال پترائوس منتشر شود در تا به زعم خود مهر تاییدی بر پیشرفت و پیروزی در جنگ عراق باشد، بی‌تردید آنچه از همه مسجل‌تر است این می‌باشد كه تا ارائه گزارش پترائوس در ماه سپتامبر این مردم عراق هستند كه باید هرروز تاوان بی‌خردی و گوش ناشنوای بوش را پرداخت كنند كه همه علیه او بسیج شده‌اند تا وی را مجبور به عقب‌نشینی از عراق كنند ولی او بدون اندك اعتنایی به دیدگاه‌های منتقدان خود بر پیروزی خود و حضور مستقیم نظامی در عراق تاكید می‌كند.بی‌تردید ارائه یك سیاست منطقی و شفاف از سوی بوش برای خروج از عراق و به موازات آن ارائه تمام امور این كشور به نوری مالكی، نخست‌وزیر عراق می‌توان جلوی فاجعه‌هایی از جنس كركوك در عراق را گرفت. در غیر این صورت با ادامه سیاست دوگانه بوش در برخورد با دولت وحدت ملی عراق برای برقراری ثبات و امنیت در این كشور (برای مثال قراردادن شبه‌نظامیان سنی علیه مالكی) همچنان باید شاهد افزایش عملیات‌های تروریست‌ها در عراق باشیم. همچنین با افشای یك تفنگدار آمریكایی در دادگاه نظامی مبنی اینكه دستور تشدید موج خشونت‌ها در عراق توسط خود فرماندهان نظامی آمریكا در این كشور صادر شده لكه ننگی دیگر در پرونده بوش در عراق است كه عراقی‌ها به امید زندگی بهتر در حكومت دموكراتیك از سوی بوش، طعمه تفكرات شیطانی و امپریالیستی آمریكا با اجرای عملیات انتحاری از سوی تروریست‌ها می‌شوند.به هر حال اینكه تا كی گوش ناشنوای بوش در عراق ادامه خواهد داشت و وی در فرآیند حل معضل امنیتی عراق حاضر به همكاری با مجامع بین‌المللی نباشد باید به عملكرد رویكرد جامعه جهانی توجه شود كه تا چه اندازه با سكوت خود مهر تاییدی بر جنایات بوش در عراق می‌زنند. اگر كشور‌های منطقه خاورمیانه به‌خصوص هم‌پیمانان بوش، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد به عنوان عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری در اتخاذ موضع خود در برابر تحولات عراق فقط به صورت سیاست اعلامی بوش را محكوم كنند حالا‌حالا‌ها باید گوش ناشنوای بوش در عراق را تحمل كنیم و به موازات آن شاهد كشتار مردم عراق باشیم.