یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
طلاق یا از هم گسیختگی خانواده
نخستین وظیفه هنجارهای اخلاقی یک جامعه تنظیم روابط دو جنس مرد و زن بر پایه های مناسب آن است. انسانی ترین عمل تنظیم این روابط، همان ازدواج است که می توان آن را به عنوان اتحاد زن و مرد برای بهبود و پیشرفت آینده تعریف کرد. ازدواج توافق و پیوندی بین زن و مرد می باشد که زیر بنای آن یک نیاز بیولوژیکی و زیستی است و پیدایی خانواده معلول نیاز به دیگران و تداوم آن در گرو کارکردهای آن است.خانواده پایه و اساس اجتماع و سلول سازنده زندگی و در وسیع ترین مفهوم کلمه، خاستگاه اعضای خویش و پناهگاه آنان است. خانواده نهادی است که به اعضای خود احساس امنیت و آرامش می بخشد و طی هزاران سال، پایدارترین و موثرترین پایگاه حفظ ویژگی های فرهنگی و عامل انتقال آن ها به نسل های بعدی بوده است.
از این رو تعریف دقیقی از زندگی مشترک در این مقوله از مفاهیم اساسی است. زندگی مشترک تنها در تامین و رفع نیازهای مادی، اقتصادی و تداوم نسل نیست بلکه حس مشارکت و تفاهم برای وسعت نگرش و امکان دست یابی به خدمت های بیشتر است.
به بیان دیگر زندگی مشترک مبتنی بر قرارداد بین زن و مرد و ارضای نیازهای خود و به تبع آن انجام تمام کارکردهای آن شامل روحیه همکاری، تقسیم کار، تربیت و پرورش کودکان و ایجاد کانون مهر و عطوفت است.اما امروزه احساس امنیت و آرامش و روابط صمیمانه بین مرد و زن به سستی گراییده و خانواده به گونه فزاینده ای با نیروهای مخرب مواجه شده و تهدید مهمی برای سلامت جامعه به شمار می رود.طلاق، مهم ترین عامل از هم گسیختگی ساختار بنیادی ترین بخش جامعه یعنی خانواده است.اهمیت ازدواج در اسلام: تشکیل خانواده از بنیادهای خویشاوندی در هر جامعه به شمار می رود.در اسلام پیمان زناشویی و تشکیل خانواده اهمیت خاصی دارد و مسلمانان به این امر بسیار تشویق شده اند، ایجاد کانون آرامش و انس و الفت برای زن و شوهر و به وجود آوردن نسل جدید و پرورش فرزندانی سالم، از هدف های اصلی ازدواج وتشکیل زندگی شرافتمندانه است.
علل و انگیزه طلاق:
شاید مهم ترین عاملی که باعث افزایش میزان طلاق شده، پذیرش اجتماعی روز افزون این پدیده باشد.این تحمل فزاینده، نتیجه کاهش نگرش های منفی نسبت به طلاق در کشورهای مختلف است. گرچه طلاق همچنان به عنوان یک امر نامطلوب به نظر می رسد اما در بین عده ای گناهی غیرقابل بخشش جلوه داده نمی شود. شرایط نامساعد ازدواج و تشکیل زندگی مشترک براساس موارد غیرمعقول وغیرمنطقی از آغاز طلاق را در بطن خود دارد به نحوی که وقوع آن از همان ابتدا قابل پیش بینی است و حتی اگر به عللی زندگی مشترک تداوم یابد و به انحلال خانواده منجر نشود مصداق اصطلاح سوختن و ساختن را در بر خواهد داشت.
عواقب و پیامدهای طلاق
بزهکاری کودکان و نوجوانان، ناسازگاری ها و رفتارهای ضد هنجاری.
فحشا به ویژه در نتیجه فقر و ناآگاهی.
اعتیاد و استفاده از کودکان در توزیع مواد مخدر و دیگر فعالیت های غیرمجاز.
پرخاشگری و ناسازگاری کودکان، فرار از منزل.
افت تحصیلی، خودکشی زن یا شوهر یا حتی کودکان.
کاهش میل به ازدواج در دیگر افراد خانواده به ویژه بچه های طلاق.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست