پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

لنزهای زیبایی بی‌خطر نیستند


لنزهای زیبایی بی‌خطر نیستند

در دهه‌های اخیر استفاده از لنزهای چشمی برای رفع عیوب انکساری چشم به جای عینک متداول شده است. حتما می‌دانید که این لنزها دو نوع نرم و سخت دارند. از بین این دو نوع لنز که هر یک مزایا …

در دهه‌های اخیر استفاده از لنزهای چشمی برای رفع عیوب انکساری چشم به جای عینک متداول شده است. حتما می‌دانید که این لنزها دو نوع نرم و سخت دارند. از بین این دو نوع لنز که هر یک مزایا و معایبی دارند، استفاده از لنز‌های سخت به نسبت عارضه کمتری همراه دارد. آلوده شدن سریع لنز نرم با گرد و غبار به ایجاد التهاب و عفونت قرنیه چشم منجر می‌شود و تاری دید، قرمزی و درد شدید به همراه می‌آورد. امروزه گاهی می‌بینیم بعضی‌ها با استفاده از لنزهای چشمی رنگی و آرایشی، چشم‌های خودشان را به هر رنگی که می‌خواهند (مخصوصا آبی و سبز) درمی‌آورند و غالبا متوجه خطرات استفاده بیش از حد این لنزها نیستند...

اگر شما به منظور زیبایی، در یک مهمانی از لنز رنگی استفاده می‌کنید و پس از آن مدت محدود، لنز را از چشمتان خارج کرده و درمحلول مخصوص نگهداری می‌کنید و مهم‌تر از همه آنکه این لنز منحصرا به خودتان اختصاص دارد و آن را با نظر کارشناسانه یک متخصص تهیه کرد‌ه‌اید، بلامانع است؛ اما اگر هر روز به طور مکرر و حتی شبانه‌روزی از لنزهای چشمی استفاده می‌کنید، باید بدانید که استفاده مداوم این لنزها برای چشمتان بسیار خطرناک است و می‌تواند باعث بروز آلرژی شود.

اگر لنز شما به طور دایم توی چشم‌تان است و حکم صفحه‌ای را پیدا کرده که چشمتان را می‌پوشاند، باید آگاه باشید که با این کار اشتباه،‌ از رسیدن اکسیژن به بافت‌های این ناحیه ممانعت کرده و پیامدهای بعدی را پذیرا می‌شوید.

ادامه این وضعیت حتی می‌تواند سبب بروز عفونت‌های چشمی شود. پس دقت کنید که استفاده دایمی از این لنزهای چشمی که مصارف زیبایی دارند، می‌تواند به سلامت چشم‌هایتان آسیب برساند.

نکته بعدی در مورد تهیه این لنزهاست. مبادا از فروشندگانی که بدون بررسی و بی‌توجه به تناسب‌های چشمی لنز را عرضه می‌کنند، لنز تهیه کنید.

این کار تخصصی، یا بر عهده چشم‌پزشک است و یا در حیطه کاری کارشناسان این امر. این افراد، می‌توانند شما را با شیوه استفاده از لنز، اصول نگهداری و مراقبت از لنز و عوارض و مخاطرات احتمالی آشنا کنند.

واضح است که اگر شما علایم مخاطره‌آمیز موجود را ندانید یا نسبت به درمان آن بی‌توجهی کنید، صدمات برگشت‌ناپذیری به قرنیه چشمتان وارد می‌شود.

دکتر ایرج احدزاد‌گان

متخصص چشم‌ و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران