جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خیالباف کوچک


هنگامی که کودکان در بازی‌های خود نقش‌های تخیلی را اجرا می‌کنند، روابط بین اعضای خانواده، دوستان و همکاران را بررسی می‌کنند و درباره تعامل مردم بیشتر می‌آموزند.
با ایفاکردن …

هنگامی که کودکان در بازی‌های خود نقش‌های تخیلی را اجرا می‌کنند، روابط بین اعضای خانواده، دوستان و همکاران را بررسی می‌کنند و درباره تعامل مردم بیشتر می‌آموزند.

با ایفاکردن نقش یک دکتر آنها تصور می‌کنند که چگونه پزشکان به بیماران‌شان اهمیت می‌دهند، با ایفای نقش پدر و مادر، درباره احساسی که والدین نسبت به فرزندان‌شان دارند، بیشتر می‌آموزند. بازی تخیلی باعث ایجاد همدلی نسبت به دیگران می‌شود. اگر کودکان بتوانند تصور کنند، کسی را که در بازی راه نداده‌اند، چه احساسی دارد، بهتر قادر خواهند بود به نیازمندان کمک کنند.

آنها تمایل بیشتری به منصفانه بازی‌کردن نشان می‌دهند، همچنین نحوه شراکت و همکاری آنها بهتر می‌شود و اعتمادبه‌نفس بالایی پیدا می‌کنند.

بچه‌های کوچک کنترل خیلی کمی روی زندگی‌شان دارند. تصورکردن خود به عنوان سازنده آسمانخراش‌ها و یا یک فوق‌قهرمان که از سیاره زمین دفاع می‌کند، کودک را قدرتمند می‌سازد و به او کمک می‌کند تا اعتمادبه‌نفس خود را بالا ببرد و توانایی‌ها و استعدادهای خود را افزایش دهد.

مهارت‌های زبانی را تقویت می‌کند

کودکانی که با دوستان‌شان بازی‌های نمایشی (تخیلی) انجام می‌دهند، خیلی با هم حرف می‌زنند. این کار باعث می‌شود واژه‌های بیشتری بیاموزند. بدین ترتیب مهارت‌های ارتباطی آنها تقویت می‌شود.

ترس‌ها را از بین می‌برد

بازی‌های نمایشی ـ تخیلی می‌توانند به کودکان کمک کنند تا ترس‌ها و نگرانی‌های خود را از بین ببرند.

وقتی کودک نقش یک هیولای بزرگ بد را بازی می‌کند، یا او را دربازی شکست می‌دهد، احساس کنترل روی آن را به دست می‌آورد و هیولا دیگر آن قدرها هم بد و بزرگ به‌نظر نمی‌رسد. بازی‌های تخیلی همچنین کمک می‌کنند تا کودکان احساسات گیج‌کننده‌ای را که ممکن است داشته باشند، تخلیه کنند، مانند حس عصبانیت نسبت به والدین و یا حس رقابت با یک خواهر یا برادر جدید.

برای افزایش قوه تخیل کودک تان هر روز برای او کتاب بخوانید. کتاب‌ها، موقعیتی را به کودکان پیشنهاد می‌کنند تا دنیای دیگری را کشف کنند و دنیاهای جدیدتری را از خودشان خلق نمایند.