دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

کاربرد جداول داده ـ ستانده در ارزیابی تغییر ساختار روابط متقابل فعالیت های اقتصادی در ایران ۷۸ ـ ۱۳۶۷


کاربرد جداول داده ـ ستانده در ارزیابی تغییر ساختار روابط متقابل فعالیت های اقتصادی در ایران ۷۸ ـ ۱۳۶۷

بررسی ساختار اقتصاد هر کشور و تغییرات آن در طول زمان یکی از کاربردهای مهم جداول داده ـ ستانده به شمار می رود که پژوهشگران و تصمیم سازان اقتصادی را قادر می سازد آثار اقتصادی مجموعه سیاست های اتخاذ شده در یک دوره زمانی را بر نحوه تعامل فعالیت های اقتصادی با یکدیگر ارزیابی نموده و آن را تجزیه و تحلیل نمایند

روابط بین فعالیت‌های مختلف اقتصادی در طی زمان، تحت تأثیر ارتقا و توسعه فن‌آوری، اعمال سیاست‌های اقتصادی و تغییر در قیمت‌های نسبی دچار دگرگونی می‌شوند. تکنیک داده ـ ستانده چارچوب تحلیلی قدرتمندی را به منظور مطالعه این تغییرات فراهم می‌سازد.

بررسی ساختار اقتصاد هر کشور و تغییرات آن در طول زمان یکی از کاربردهای مهم جداول داده ـ ستانده به شمار می‌رود که پژوهشگران و تصمیم‌سازان اقتصادی را قادر می‌سازد آثار اقتصادی مجموعه سیاست‌های اتخاذ شده در یک دوره زمانی را بر نحوه تعامل فعالیت‌های اقتصادی با یکدیگر ارزیابی نموده و آن را تجزیه و تحلیل نمایند. بررسی تغییرات ساختار اقتصادی و پیوندهای بین فعالیت‌های مختلف با یکدیگر با استفاده از رهیافت داده ـ ستانده از همان آغاز شکل‌گیری این جداول، مطرح شده و توجه بسیاری از اندیشمندان اقتصادی را به‌خود جلب نموده است. نتایج کوشش‌های به‌عمل آمده در این زمینه، در ارائه شاخص‌هائی به منظور اندازه‌گیری تغییرات ساختار اقتصادی تجلی یافته است.

مهدی عطوان

رئیس دایره داده‌ها و ستاده‌ها، اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی