پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
چگونه خروپف کودکان را ساکت کنید!
آیا کوچولوی شما هم موقع خواب خروپف میکند؟ واضح است که صدای خروپف یک کودک ۳ ساله با صدای خروپف یک مرد بالغ قابل مقایسه نیست. به همین دلیل اغلب پدرومادرها از این مشکل فرزندشان غافل هستند. همه بچهها گاهی خر و پف میکنند اما در ۱۰ تا ۲۰ درصد آنها این عادت همیشگی است. خروپف کودکان میتواند نشانه بزرگی لوزههای آنها باشد. بزرگی لوزهها باعث میشود راه عبور هوا تنگ شده و موقع عبور هوا از حنجره کودک صدای ناهنجار خروپف به گوش برسد. در موارد شدید حتی ممکن است تنفس برای کودک سخت شود و کودک در طول شب بهدلیل بند آمدن موقتی تنفس چندبار از خواب بپرد. به این ترتیب خواب شبانه کودک هم مختل میشود.
عوارض خروپف چیست؟
کودکی که در طول شب، بارها بیدار میشود، در روز هم بیحوصله، خسته و خوابآلوده خواهد بود و این موضوع ممکن است باعث بروز مشکلاتی در یادگیری یا حتی رشد کودک شود. یک پژوهش جدید نشان میدهد این موضع ممکن است باعث ایجاد مشکلات روحی نظیر افسردگی و اضطراب در کودکان نیز بشود و متأسفانه چنین کودکانی معمولا برچسبی مانند بیشفعالی دریافت میکنند. البته علت خروپف در همه کودکان، بزرگی لوزهها نیست و مشکلات دیگر مجاری تنفسی هم ممکن است باعث ایجاد این مشکل شوند. بنابراین بهترین کار برای یافتن دلیل خروپف کودکان مراجعه به پزشک است.
چرا لوزهها بزرگند؟
یکی از دلایل شایع بزرگ شدن لوزهها در شیرخواران آن است که کودک مبتلا به رفلاکس (برگشت اسید از معده به دهان) است و مشکل رفلاکس او درمان نشده. وقتی اسید معده به بالا برمیگردد غدد لنفی یا لوزههای کودک را تحریک میکند و باعث التهاب و بزرگی آنها میشود. بین ۲ تا ۵ سالگی بزرگی لوزهها به این دلیل رخ میدهد که رشد آنها از سایر قسمتهای بدن کودک سریعتر است. درست مثل رشد بینی که در دوران بلوغ از رشد سایر قسمتهای صورت سریعتر است و همه نوجوانان در سنین بلوغ حس میکنند بینی بزرگی دارند! بین ۲ تا ۵ سالگی، هر بار که کودک سرما میخورد، سروکله خروپف هم پیدا میشود و مشکل خروپف تا پایان دوره سرماخوردگی باقی میماند زیرا بافت غدد لنفاوی یا لوزهها هنگام سرماخوردگی ملتهب و متورم میشود.
موقع خواب با دهان باز نفس میکشد!
اگر میخواهید برای حل مشکل به پزشک اطفال مراجعه کنید، که البته باید این کار را بکنید، بهتر است قبل از آن، کودکتان را موقع خواب دقیقا زیرنظر بگیرید. زیرا پزشک سؤالاتی را مطرح خواهد کرد که دانستن پاسخ آنها به حل مسئله کمک زیادی میکند. بنابراین به موارد زیر توجه کنید:
- آیا کودک شما در همه شبها و حتی موقع خواب بعد از ظهر هم خروپف میکند؟
- آیا هنگام خواب آرام است یا مدام غلت میزند؟
- آیا موقع خواب شبانه بیش از حد عرق میکند؟
- آیا موقع خواب با دهان باز نفس میکشد؟
- آیا در طول روز هم نفس کشیدن برای او دشوار است؟
- آیا فرزندتان پشت سر هم به عفونت گوش مبتلا میشود؟
- آیا پوست صورت او در اطراف لبها و بینی کبودرنگ است؟
- آیا دور چشمهای او کبودرنگ است یا رنگ آبی دارد؟
همه این علایم ممکن است نشاندهنده آن باشند که لوزههای فرزند شما بزرگ هستند.
چگونه درمان کنیم؟
نکته مهم در درمان خروپف آن است که برای این کار زود اقدام کنید. اگر پزشک به این نتیجه برسد که لوزههای فرزند شما بزرگ هستند، ممکن است تصمیم بگیرد آنها را بردارد. با درمان این مشکل، خواب شبانه فرزند شما بهتر خواهد شد و مشکل بدخلقی و بیحوصلگی او در طول روز از بین میرود. به این ترتیب درمان خروپف حتی به یادگیری و رشد کودک شما نیز کمک شایانی خواهد کرد.
سیب سبز
باز نشر اختصاصی: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست