پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

بذل و بخشش اروپایی ها به کوزوو


بذل و بخشش اروپایی ها به کوزوو

اتحادیه اروپایی در کنفرانس بین المللی کمک به کوزوو که اخیرا در بروکسل, پایتخت بلژیک و مقر دایمی این اتحادیه برگزار شد ۵۰۰ میلیون یورو ۷۸۹ میلیون دلار به بازسازی این کشور اختصاص داد

اتحادیه‌اروپایی در کنفرانس بین‌المللی کمک به کوزوو که اخیرا در بروکسل، پایتخت بلژیک و مقر دایمی این اتحادیه برگزار شد ۵۰۰ میلیون یورو (۷۸۹ میلیون دلار) به بازسازی این کشور اختصاص داد.

این در حالی است که کوزوو به دنبال آن است که ۵/۱ میلیارد یورو (۴/۲میلیارددلار) کمک برای توسعه زیرساختها و بخش انرژی خود به دست آورد. این جمهوری در ماه فوریه گذشته پس از ۹ سال کنترل سازمان ملل بر این منطقه استقلال خود را از صربستان اعلام کرد.

اولی ریحان، کمیسیونر توسعه اتحادیه‌اروپایی این کمک را تعهدی محسوس برای استقرار ثبات در کوزوو توصیف کرد. ریحان تاکید کرد اتحادیه‌اروپایی آماده است همه ابزارهای خود را برای کمک به کوزوو به کار گیرد تا این کشور به چشم انداز اروپایی خود جامه عمل بپوشاند.

طی ۱۰ سال گذشته حدود ۵ میلیارد دلار به کوزوو کمک شده است و انتظار می‌رود یک دهه دیگر طول بکشد تا کوزوو به کشوری مناسب رشد تبدیل شود.

احمد شالا، وزیر امور اقتصادی کوزوو تلاش برای مبارزه با فساد را جدی‌ترین چالش فراروی زمامداران ابن جمهوری تازه استقلال یافته توصیف کرده است. وی در این رابطه می‌گوید: ما به عنوان کشوری جدید می‌توانیم اطمینان دهیم که هر پولی در مسیری درست استفاده شود.

در حال حاضر بیش از ۴۰ کشور جهان کوزوو را به رسمیت شناخته‌اند اما صربستان که از حمایت روسیه برخوردار است تلاش می‌کند کوزوو را از عضویت در سازمان‌های جهانی که می‌توانند کمکهای بیشتری به این کشور ارایه دهند، دور نگه دارد.

هاشم تاچی، رهبر پیشین شورشی‌ها و نخست‌وزیر کنونی کوزوو جمعه گذشته اعلام کرد این کشور درخواست خود را برای عضویت در بانک جهانی و صندوق بین المللی پول ارایه کرده است. در صورتی که این درخواست پذیرفته شود هم شمار کشورهایی که استقلال آن را به رسمیت می شناسند افزایش می‌یابد و هم منابع بیشتری برای جذب سرمایه و وام توسعه به این کشور فرآهم می‌شود.

کشورهای عضو اتحادیه‌اروپایی و ایالات‌متحده که حامی رهبرام کوزوو در مسیر اعلام استقلال این جمهوری لودند اکنون با اعطای کمک‌های مالی در تلاش هستند راه را برای اعمال حاکمیت ملی شهروندان کوزوو با ایجاد نهادهای دولتی لازم فراهم‌ آورند.

کوزوو که هنوز تا تبدیل به کشوری مستقل راهی طولانی در پیش دارد برای تحقق این هدف چاره‌ای جز پناه بردن به غرب ندارد. این بدان معناست که کمک‌های غرب تضمین کننده ادامه وابستگی سیاسی و اقتصادی کوزوو به کشورهای غربی و جای گرفتن این جمهوری در بلوک غرب است. د ر نقطه مقابل صرب‌ها و روس‌ها که مخالف راهیابی کوزوو به جامعه بین‌المللی هستند با تحریم کنفرانس‌هایی که با موضوع کوزوو برگذار می‌شود مصرانه به دنبال جلوگیری از افزایش تعداد کشورهایی هستند که کوزوو را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته‌اند.