چهارشنبه, ۲۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 18 September, 2024
مجله ویستا

بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان dmft کودکان ۷ ۶ ساله کودکستانی شهر مشهد در سال ۱۳۸۰


بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان dmft کودکان ۷ ۶ ساله کودکستانی شهر مشهد در سال ۱۳۸۰

کودکان بعنوان شخصیت هایی دوست داشتنی و وابسته به والدین احتیاج به نظارت و مراقبت در همه مراحل رشد در دوره های زندگی دارند رعایت مسایل مربوط به بهداشت و سلامتی آنها همواره جز وظایف مهم والدین بشمار می رود

● مقدمه:

کودکان بعنوان شخصیت هایی دوست داشتنی و وابسته به والدین احتیاج به نظارت و مراقبت در همه مراحل رشد در دوره های زندگی دارند. رعایت مسایل مربوط به بهداشت و سلامتی آنها همواره جز وظایف مهم والدین بشمار می رود. با وجود کاهش شیوع پوسیدگی در سال های اخیر در جوامع پیشرفته، در حال حاضر پوسیدگی یکی از شایعترین بیماریهایی است که کودکان جامعه ما به آن مبتلا هستند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان در کودکان ۷-۶ ساله شهر مشهد به منظور تعیین تعداد دندانهای پوسیده، ترمیم شده و کشیده شده و مقایسه آنها با سایر تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور بوده است.

● مواد و روش ها:

در این مطالعه توصیفی – مقطعی تعداد ۱۹۳۸ کودک ۷-۶ ساله از ۴۰ مرکز کودکستانی که بطور تصادفی از بین کودکستان های مناطق مختلف مشهد انتخاب شده بودند مورد معاینات دهان و دندان قرار گرفتند. از اندکس dmft برای تعیین وضعیت سلامت دندانهای شیری استفاده گردید. آنالیزهای آماری با استفاده از T-student و Chi-square انجام شد.

● یافته ها:

در این مطالعه میانگین dmft کل کودکان ۴.۷۲±۴.۱۸ بدست آمد که dmft پسران ۴.۷۴±۲.۴۲ و دختران ۴.۶۹±۲.۳۵ بوده است و آزمون آماری اختلاف معنی داری را بین دو جنس نشان نمی دهد.

این بررسی نشان داد که در هر دو جنس قسمت عمده دندانهای شیری جز دندانهای پوسیده (d) بوده و بیشترین میزان dmft در دندانهای مولر اول و دوم شیری مشاهده شده است، بطوریکه ۵۵.۱% از پسران و ۵۶.۳% از دختران دارای پوسیدگی دندان مولر اول شیری و ۵۹.۷% از پسران و ۵۸.۱% از دختران دارای پوسیدگی دندان مولر دوم شیری بودند. ۲۴.۷% از پسران و ۲۲.۹% از دختران دارای (Caries free) dmft=۰ می باشند و ۱۴.۶% از پسران و ۱۳.۵% از دختران دارای dmft=۱۰ یا بزرگتر از آن (Rampant caries) بوده اند.

● نتیجه گیری:

با توجه به اهمیت دندانهای شیری در سلامت عمومی کودکان، تغذیه و حفظ فضا جهت رویش دندانهای دایمی و پایین بودن آگاهی والدین در رابطه با حفظ دندان های شیری، نیاز به آموزش والدین و کودکان در جامعه ضروری به نظر می رسد. نتیجه اینکه امیدواریم با افزایش سطح آگاهی و دانش مردم و خدمات بهداشتی درمانی، شاهد کاهش پوسیدگی در جامعه خود باشیم.

عنوان فایل
بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان (dmft) کودکان ۷-۶ ساله کودکستانی شهر مشهد در سال ۱۳۸۰ application/pdf
baresi vazeyate salamate dahan va dandan.pdf
319 KB
دانلود

بهجت الملوک عجمی

معصومه ابراهیمی