چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

ستاره های درخشان IFA


ستاره های درخشان IFA

بررسی بهترین گجت های معرفی شده در نمایشگاه IFA آلمان ـ ۲۰۱۲

امسال در نمایشگاه فناوری و محصولات الکترونیک IFA آلمان شرکت‌هایی مثل سونی و سامسونگ دوباره ثابت کردند همیشه پیشتاز بوده و محصولاتشان بین کاربران پرطرفدار است. امسال تعداد گجت‌های عرضه شده از سوی سازندگان و استقبال از غرفه‌های آنها آنقدر زیاد بود که عنوان بزرگ‌ترین شرکت‌کننده‌های این نمایشگاه نصیبشان شد.

در بین همه شرکت‌هایی که در این رویداد مهم حضور داشتند، محصولات آنها چنان متنوع و قابلیت‌های ارائه شده‌شان در این نمایشگاه آنقدر برجسته بود که هیاهویی حسابی به راه انداخت. با توجه به اهمیت این موضوع، در اینجا قصد داریم با بررسی مهم‌ترین گجت‌هایی که این دو تولیدکننده در IFA عرضه و از آنها پرده‌برداری کرده‌اند، ویژگی‌هایشان را برای شما شرح دهیم.

● ۱ـ SAMSUNG

این شرکت تقریبا هر نوع محصول الکترونیک که فکرش را بکنید، تولید می‌کند. سامسونگ با این‌که یک بیلیون دلار در دعوای حقوقی‌اش با شرکت اپل (Apple) از دست داد، اما در IFA۲۰۱۲ حرف‌های زیادی برای گفتن داشت. امسال سرانجام شرکت‌های تولیدکننده‌ای چون سامسونک در IFA با عرضه گجت‌ها و محصولات متعدد خوداثبات کردند که قادرند شیوه‌های پیشینشان را که تنها در چشم و همچشمی با اپل (Apple) خلاصه می‌شد، کنار بگذارند و به ابداع‌کننده‌های دست اول فناوری تبدیل شوند. با این مقدمه، با هم نگاهی به چند نمونه از بهترین گجت‌های به معرض نمایش گذاشته شده در غرفه سامسونگ و سونی می‌اندازیم.

● SAMSUNG GALAXY NOTE II

هنگامی که اولین بار سر و کله گلکسی نوت با آن شکل و شمایل عجیب و صفحه نمایش ۳‌/‌۵ اینچی ـ که نه معلوم بود رایانه لوحه‌ای است یا گوشی تلفن همراه هوشمند ـ در بازار پیدا شد برای خیلی‌ها غیرقابل قبول و مضحک به نظر می‌آمد. اما حالا این تبلت ـ موبایل ترکیبی (hybrid) طرفدارهای زیادی پیدا کرده است. گلکسی نوت ۲ همه این موفقیت‌ها را مدیون ویژگی‌های ارتقا یافته‌ای چون صفحه نمایش بزرگ‌تر ۵‌/‌۵ اینچی، قد بلندتر، پهنای بیشتر نسبت به نسل قبلی که نگهداشتن آن را در دست بسیار آسان‌تر کرده و ظرفیت بالاتر نگهداری شارژ باتری ۳۱۰۰ میلی آمپر بر ساعتی (mAh) و پردازنده چهار هسته‌ای quad-core Exynos با سیکل ساعت ۶‌/‌۱‌گیگاهرتزی خویش است. از همه بهتر این‌که مجهز به سیستم عامل (OS) اندرویدی پیشرفته جلی بین (JB) بوده و امکان روزآمدسازی نرم‌افزاری آن به نگارش اندروید ۱‌/‌۴ JB نیز برایش در آینده در نظر گرفته شده است. همچنین این طور به نظر می‌رسد که نوت‌۲ باید بسیاری از ویژگی‌های برتر گلکسی S۳ (Galaxy S۳) را کسب کند و گوشه‌هایش گرد و بدنه‌اش حالت شیشه‌ای داشته باشد. با آن‌که شاید از طراحی خیلی شگفت آوری برخوردار نباشد، اما این گجت چنان قدرتمند است که کمتر کسی است که بتواند دست رد به سینه آن بزند.

● SAMSUNG GALAXIY CAMERA

سامسونگ غیر از سری محصولات رایانه‌ای جنجال برانگیز گلکسی خود در IFA از سری جدید دوربین‌های دیجیتال گلکسی نیز پرده​برداری کرده است. نوآوری سامسونگ در این دوربین‌ها شامل افزودن OS اندروید به دوربین‌های ببین و بگیر (point-and-shoot) عادی سطح مبتدی است. از اینها که بگذریم، این دوربین به یک پردازنده چهار‌هسته‌ای ۴‌/‌۱ گیگاهرتزی و هشت گیگابایت فضای ذخیره داده (storage) فلش برای دپو کردن عکس‌ها مجهز است. شاید خود دوربین نتواند فناوری دوربین ۴۱ مگاپیکسلی پیورویو نوکیا (Nokia pureview) تلفن همراه هوشمند ۸۰۸ نوکیا را شکست دهد، اما لنز optical۲۱ x و دوربین ۱۶ مگاپیکسلی گلکسی سامسونگ نیز به اندازه کافی جوابگوی نیازهای کاربران است. اتصال‌پذیری ۳G، ۴G و Wi-Fi ترکیبی سامسونگ را به این مجموعه اضافه کنید، آن وقت است که می‌توانید تصور کنید پیشرفت این وسیله تا چه حد در زمینه به اشتراک‌گذاری عکس فرا تر از حد و مرز گجت‌های مشابه دیگر بوده است.

● SAMSUNG ATIV SMART PC

سامسونگ هنوز از تبلت جدید دیگری پرده برداری نکرده اما سعی کرده است تنور نوآوری‌هایش را با عرضه رایانه‌های PC ویندوز ۸ جدید ATIV Smart PC و ATIV Smart PC Pro حسابی داغ نگه دارد. این سیستم‌ها از رده رایانه‌های لوحه‌ای قابل تبدیل (Transformer) و شامل یک تبلت ۶‌/‌۱۱ اینچی و یک صفحه کلید داکینگ (dock) قابل اتصال و جداسازی است که برای افزودن حس و حال کار با گلکسی نت، یک قلم استایلوس S Pen به همراه برنامه‌های کاربردی (Apps) ضمیمه کنار آن گنجانده شده است. تفاوت آنها در این است که Smart PC به یک پردازنده سطح پایین اتم، یک صفحه نمایش ۱۳۶۶ در ۷۶۸/۲ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره داده فلش درایو مجهز شده است. نوع Pro آن با پردازنده Core i۵، صفحه نمایش ۱۰۸۰p، چهار گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت هارد شرایط جامد (SSD) به بازار عرضه می‌شود. این سیستم‌ها به صورتی حیرت‌آور ۵‌/‌۱۳ زمان شارژدهی باتری، یک دوربین هشت مگاپیکسلی پشتی و یک دوربین رویی دو مگاپیکسلی را ارائه می‌کند.

● ۲-SONY

مدتی است که سونی به طور دائم تلفن همراه هوشمند راهی بازار می‌کند و این طور به نظر می‌رسد که می‌خواهد بازار را با سیلی از موبایل‌های هوشمند سری SONY XPERIA که به راه انداخته، غرق کند. البته از شواهد موجود چنین برمی آید که باید گجت‌های جدید دیگری را نیز به عنوان برگ برنده در آستین خود پنهان کرده باشد.

● SONY XPERIA TABLET S

این بار سونی با نشان دادن موج جدیدی از نوسازی، تبلت‌های خود را با نام SONY  Xperia  Tablet  S روانه بازار مصرف کرده است. سونی با استفاده از آلیاژ آلومینیوم، آنها را به طور غیرقابل باوری باریک طراحی کرده است. بدنه‌ای به فرم لوله شده آنها را آنقدر خوشدست از کار درآورده که واقعا احساس حرفه‌ای و با کلاس بودن به کاربر دست می‌دهد. برنامه کاربردی IR remote control که همراه تبلت S گنجانده شده، کنترل تلویزیون را برای آن ممکن می‌سازد. تاخت و تاز تبلت اکسپریا بر اساس ICS بوده و اولین محصول سونی با CPU چهار هسته‌ای ۴‌/‌۱ گیگاهرتزی Tegra ۳ است. با وجود صفحه نمایش ۴‌/‌۹ اینچی و نام Xperia بر این رایانه لوحه‌ای، به آسانی می‌توان دریافت که سونی رابط کاربری (user  interface) مخصوص تلفن‌های همراه هوشمندش را به محدوده این تبلت خواهد آورد تا این محصول نیز با تولیدات دیگرش همسو باشد.

● SONY ۴K BRAVIA KD-۸۴X۹۰۰۵

امسال تولیدکنندگان در IFA صفحه نمایش‌های بزرگ پارچه‌ای به معرض نمایش گذاشتند. زمان زیادی از عرضه تلویزیون‌های سه‌بعدی (۳D) در نمایشگاه CES امسال نمی‌گذرد. به نظر می‌رسد تولیدکنندگان هدفشان را فراتر از فروش بیشتر این محصولات قرار داده‌اند و به قلمروی فناوری واقعی سه‌بعدی و کیفیت‌های واقعا بالا (high definition) که برای مصرف‌کنندگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، قدم گذارده‌اند. در این میان غرفه سونی نیز از هنرنمایی تلویزیون‌های بزرگ پارچه بی‌نصیب نماند و براویای (۴K) ۸۴ اینچی KD-۸۴X۹۰۰۵ خود را به رخ همگان کشید. این هیولای مصور از LCD ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسلی بهره برده و با یک موتور تصویری X-reality pro engine که از پس رندر (render) تصاویر عظیم آن برمی‌آید، مجهز شده است.

منابع:

http:‌/‌‌/‌www.gizmag.com

http:‌/‌‌/‌www.androidcentral.com

http:‌/‌‌/‌www.gsmarena.com