چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

ارزش تغذیه ای خربزه


ارزش تغذیه ای خربزه

خربزه میوه ای شیرین, لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است

خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. همچنین می فرمایند : خوردن خربزه پیش از غذا، بدن را می شوید و بیماری را از بدن ریشه كن می كند.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.

ایشان می فرمایند : خربزه ده خاصیت دارد:

۱-خوردنی است.

۲- آشامیدنی است، چون آبدار است.

۳- میوه است.

۴- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).

۵- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).

۶- روده ها و معده را شستشو می دهد.

۷- معده و روده را پاكیزه می كند.

۸- سبزی است.

۹- دوای درد است.

قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.

خواص درمانی خربزه

۱- خربزه دارای ویتامین A است، از این رو در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

۲- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

۳- خربزه سرشار از ویتامین های A ، D وC و سلولز است.

۴- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

۵- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

۶- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

۷- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

۸- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

۹- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم كننده و افزایش دهنده میل جنسی است.

۱۰- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

۱۱- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

۱۳- خربزه به هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

۱۴- خوردن ۸ گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

احتیاط لازم در مصرف خربزه

۱- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

۲- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.

۳- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.