چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چگونه شکمی خوشفرم داشته باشیم؟
ایدهآل بسیاری از خانمها داشتن شکمی کشیده و صاف است، اما برای داشتن شکمی صاف چه باید کرد؟
در صورتی که تغذیه صحیح باشد نه تنها چربی در بدن ذخیره نمیشود، بلکه ناراحتیهای گوارشی هم بهبود یافته و دچاز گاز معده نخواهید شد. اگر میخواهید به ایدهآل خود برسید باید از خوردن قندهای مضر که تنها اشتها را افزایش میدهند خودداری کنید.
قند با گلیسمی پایین را انتخاب کنید تا حد ممکن سعی کنید از مصرف قندها با گلیسمی بالا خودداری کنید. این قندها به شدت محرک ترشح انسولین هستند و میتوانند سبب چاقی در ناحیه شکم و پهلوها شوند، راهحل بسیار ساده است. سعی کنید مصرف شکلات، مربا، دسرهای شیرین و نوشابههای گازدار را کنار بگذارید و به جای نان سفید، نان سبوسدار و به جای سیبزمینی، حبوبات یا برنج را جایگزین کنید و مصرف سبزیجات که قند با گلیسمی بسیار پایین دارند را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
با چربیهای خوب و پروتئین آشتی کنید فکر نکنید چربیها دشمن ما هستند. سعی کنید آن دسته از چربیها که مضر هستند را از برنامه غذایی خود حذف کرده یا مصرف آن را کاهش دهید و در عوض مصرف چربیهای خوب را افزایش دهید. چربی های موجود در سسها و مواد سرخشده برای بدن و تناسب اندام مضرند. سعی کنید غذاهای خود را بخارپز یا آبپز کنید و به غذای خود یک قاشق روغن زیتون اضافه کنید. در رابطه با پروتئین هم سعی کنید آن دسته که چربی اشباع کمتری دارند را انتخاب کنید. برای مثال، به جای گوشت قرمز، مصرف ماهی، گوشت سفید یا قسمتهای کمچرب گوشت قرمز را انتخاب کنید.
میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید میوهها و سبزیجات غنی از فیبر هستند و در ضمن آنکه سیر کنندهاند سبب دفع راحت میشوند. میزان گلیسمی آنها پایین است و به همین دلیل سبب چاقی نمیشوند. در صورتی که شما مبتلا به دردهای شکمی هستید توصیه میشود میوه و سبزیجات را به صورت خام مصرف نکنید. پختن آنها به هضم بهتر آنها کمک میکند. در ضمن برای آنکه به مصرف آنها عادت کنید میتوانید بعد از پختن آنها را با حبوبات مخلوط کرده و به شکل سوپ یا پوره درآورید.
پروبیوتیکها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید در صورتی که دچار مشکلات هضم هستید، یبوست دارید یا به فاصله چند روز اسهال و بعد دچار یبوست میشوید بهتر است پروبیوتیکها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. پروبیوتیکها باکتریهای مفید برای دستگاه گوارش هستند که سبب ایجاد تعادل بین باکتریهای خوب و بد در دستگاه گوارش میشوند. پروبیوتیکها به شکل مکملهای غذایی وجود داشته و در موادی مانند ماست یافت میشوند.
از شکمتان مراقبت کنید در صورتی که تغذیه خوبی داشته باشید و استرس را از خود دور کنید، شکم شما به تدریج حالت طبیعی پیدا میکند اما باید به این نکته توجه کرد که معمولا شکم جزو آن دسته از اندامهایی است که کمتر مورد توجه و مراقبت قرار میگیرد. برخی از ورزشها به ماهیچهای شدن تدریجی شکم کمک میکند. ماساژ دادن شکم در جهت عقربههای ساعت نیز ورزش خوبی است.
تحرک داشته باشید نکتهای که نباید آن را از نظر دور کرد این است که تحرک و ورزش بیش از ۴۰ دقیقه سبب میشود بدن از ذخایر چربی بدن استفاده کرده و در ضمن ماساژی طبیعی برای دستگاه داخلی شکم به حساب میآید و میتواند دفع را آسان کند. هیچ نیازی به انجام ورزشهای فوقالعاده شدید نیست. حتی پیادهروی بیش از ۴۰ دقیقه اگر به طور مرتب انجام شود مفید خواهد بود.
خوب تنفس کنید بهترین ورزش برای ماهیچهای کردن عضلات شکم و دور کردن استرس از خود تنفس صحیح و شکمی است. پس هرازچندگاهی در هر حالتی که هستید نفس عمیق کشیده و تا جای ممکن شکم خود را از هوا پر کنید بعد تمام هوای موجود را به شدت خالی کنید. این نوع نفس کشیدن را برای ۵ دقیقه ادامه دهید و در عین حال به مسایل مثبت و تصاویر زیبا فکر کنید.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : salamat.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست