چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
درمان طبیعی آلرژی
آلرژی را میتوان به عنوان حساسیت بدن نسبت به مادهیی تعریف کرد که به طور طبیعی افراد دیگر را مبتلا نمیکند. در محیط زندگی انسان، مواد بیشماری وجود دارند که ممکن است در بسیاری افراد سبب بروز واکنشهای خفیف تا شدید شوند. این واکنشها از آلرژیهای حقیقی به علت عدم تحمل نسبت به بعضی اغذیه و مواد تا آلرژیهای ناشی از آلودگی متغیرند.
واکنشهای آلرژیک ممکن است ظرف چند دقیقه پس از تماس بیمار با آلرژن بروز کنند و یا ممکن است چند ساعت یا حتی چند روز به تأخیر افتند. تقریباً تمام قسمتهای بدن ممکن است به آلرژی گرفتار شوند. آن بخش از بدن که تحت تأثیر آلرژی قرار میگیرد، عضو شوک نامیده میشود. نقاطی که بیشتر دچار آلرژی میشوند عبارتند از بینی، چشمان، پوست، قفسهیسینه، روده و گوش.
واکنشهای آلرژی به علت شرایط و مواد متفاوت بسیاری ایجاد میشوند. این عوامل عبارتند از گردهی گلها، گرد و غبار، مواد آرایشی و موی حیوانات، گیاهان سمی، سرمها، واکسن و داروها. عوامل فیزیکی مانند گرما، سرما و آفتاب و نیز انواع غذاها. از میان آلرژنهای متعدد غذایی میتوان از فراوانترین عوامل ایجاد آلرژی پرتقال، شیر، تخممرغ، گندم، ماهی، شکلات، کلم، انواع سیب زمینی، گوجه فرنگی و توت فرنگی را ذکر کرد.
نشانههای آلرژی نیز به نسبت تعداد فراوان مواد به وجود آورنده، زیاد و بسیار فراوان است. این نشانهها عبارتند از سردردهای راجعه، میگرن، سرگیجه، آغالشپذیری، عصبانیت، افسردگی، نورالژی، عطسه، ورم ملتحمه، دیابت، اگزما، سوزش دل، تب یونجه، سوء هاضمه، یبوست، اسهال، زخم معده، آسم، افزایش وزن، بالا بودن فشارخون، درد قفسهیسینه، حملات قلبی، گرفتگی بینی یا آبریزش، کوتاهی نفس، ورم صورت و چشم و غیره. یک غذا ممکن است در افراد مختلف سبب پیدایش نشانههای متفاوت شود. بسیاری از آلرژیها چند عاملی بوده و ممکن است به علت آلرژنهای متعدد ایجاد شده باشند.
آلرژی نشانهی کاهش مقاومت و ناهماهنگی درونی است که به علت اشتباه در مصرف اغذیه و خطا بودن شیوهی زندگی میباشد. عقیده برآن است که استفاده از اغذیهیی مانند غلات، گوشت، ذرت، شیرکامل و غیره پیش از رسیدن به ۱۰ تا ۱۲ ماهگی علت بروز آلرژی است. به علت فقدان آنزیم های مناسب لازم برای هضم این اغذیه، در این سن، مصرف آنها موجب بروز واکنشهای آلرژی میشود. حداقل نوزاد باید به مدت ۸ ماه از شیر مادر تغذیه کند تا به این ترتیب مواد مغذی لازم به صورت طبیعی از طریق شیر مادر به وی برسد.
علت مهم دیگر آلرژی، استفاده از اغذیهی پردازش شدهیی است که دارای افزودنیهای شیمیایی است و بسیاری از این مواد سبب بروز واکنشهای شدید آلرژی میشوند. ممکن است به علت عدم تعادل در جیرهی غذایی، حالت آلرژی بروز نماید. ممکن است به علت مصرف بیش از حد قند تصفیه شده و بینظمیهای متعاقب آن در میزان قند خون بدن نتواند به صورتی مناسب قند را تجزیه کرده و به مصرف برساند و یا به علت عدم تعادل مواد معدنی و ویتامینها در نتیجه نقص در الگوی جیرهی غذایی، حالت آلرژی به وجود آید.
استرس عاطفی و روانشناسیک هم ممکن است به بروز آلرژی منتهی شود. طبق نظر دکتر هانس سلیه Hans Selye، اولین پژوهشگر در زمینهی استرس، غالباً نشانههای آلرژی چیزی جز واکنش بدن نسبت به استرس نمیباشد. انسان ممکن است به علت استرس مزمن نسبت به غذاهای رایج یا موادی که به وفور در محیط دیده میشود مثل دود بنزین حساسیت پیدا کند.
● درمان
برای مقابله با آشفتگیهای آلرژیک، راههای مختلفی وجود دارد. برای این کار ابتدا باید منابع ایجاد کنندهی آلرژی را یافت. این کار بسیار سخت است ولی کاری غیر ممکن نیست. دوم وقتی منابع ایجاد کنندهی آلرژی مشخص شد، باید از تماس با آنها پرهیز شود. سوم و مهمتر از همه، باید برای ایجاد و استقرار ایمنی، سلامت و مقاومت عمومی بدن را سازمان داد.
برای تشخیص اغذیهی آلرژیزا دو راه وجود دارد. اولین روش را آزمون و خطای حذف غذایی مینامند. با این روش بسیاری از خطرات و اغذیه حذف میشود. تا آنجا که امکان دارد باید از اغذیهی ارگانیک، پردازش نشده و عمل نیامده استفاده شود زیرا به این ترتیب یک گروه دیگر از خطرات مانند حشرهکشها، اسپریهای مختلف و سمهای دیگر حذف میشوند.
پس از حذف بسیاری از عوامل آشفته کننده برای یقین به نشانههای مشکوک ناشی از اغذیه باید بیمار خود عوامل ایجاد کنندهی آلرژی را در موارد مختلف شناسایی کند. در این مورد بهتر است از رژیم حذفی استفاده شود و به مدت دو هفته از غذاهای مشکوک استفاده نشود تا علت آلرژی مشخص گردد. گاهی با تغییر یک محصول خاص یا نوع به خصوص، میتوان یک جانشین غذا یافت که موجب اختلال نمیشود.
راه دیگر تشخیص علت آلرژی «آزمون نبض» دکتر کوکا Coca است. این روش به صورت زیر انجام میشود: پیشاز صرف غذا نبض را میشماریم. سپس در هر وعده غذا از یک غذا استفاده میکنیم، نیمساعت پس از صرف غذا دوباره تعداد نبض را میشماریم. افزایش اندک تعداد نبض طبیعی است و حتی افزایش تا ۱۶ ضربان نیز طبیعی تلقی میشود. در صورتی که تعداد نبض به ۸۴ در دقیقه افزایش یابد، ممکن است آلرژی موجود نباشد.اما اگر تعداد نبض به بیش از این مقدار برسد و یک ساعت پس از صرف غذا به همین مقدار بماند، به احتمال زیاد آلرژی غذایی وجود دارد.
اما، بهترین راه برای پیشگیری یا غلبه کردن بر آلرژی تقویت مقاومت کلی جسم است تا دیگر جسم به راحتی طعمهی عوامل آلرژیزا نشود. در شروع کار، بیمار باید به مدت ۴ تا ۱۰ روز صبحها آب میوه بخورد. تکرار مصرف ناشتا یا اصولاً استفادهی کوتاه مدت از رژیم روزهی آب میوه، تحمل جسم نسبت به آلرژی را بیشتر میکند. پس از صرف آب میوهی ناشتایی، میتوان از یک نوع سبزی یا میوه مثل هویج، انگور یا سیب به مدت یک هفته استفاده کرد. بعد از این مدت، یک غذای دیگر به این رژیم افزوده میشود. بعد از ۴ هفته، میتوان در هر وعده از یکی از غذاهای پروتئینی استفاده کرد. در صورتی که نسبت به غذاهای جدید واکنش آلرژی ایجاد شود، آن غذا را باید قطع کرد و غذای دیگری مورد استفاده قرار داد. به این ترتیب تمامی عوامل آلرژیزا در نهایت از جیرهی غذایی حذف خواهند شد.
برای فعالیت روزانه، بدن به ذخیرهی بزرگ قلیایی نیاز دارد. ایجاد اسید فراوان به علت استفاده از غذاهای نامناسب، خستگی، استرسهای روانی و کمخوابی ممکن است سدی در برابر کارآیی ذخایر قلیایی به شمار آیند. در افراد مبتلا به آلرژی باید از اغذیهی تولید کنندهی قلیا استفاده کرد تا سیستم ایمنی تقویت شود.
اغذیهیی که باید از جیرهی غذایی حذف شوند عبارتند از چای، قهوه، شکلات، نوشابههای کولادار، الکل، قند، شیرینی ها و غذاهای حاوی قند، غلات تصفیه شده، گوشت، ماهی، جوجه، توتون، شیر، پنیر، کره، اغذیهی دودی، شورها، ترشیها و اغذیهی حاوی هر نوع افزودنی شیمیایی، نگاهدارنده یا طعم دهنده. این اغذیه یا سبب تجمع مواد سمی و یا تحریک بیش از حد غدد آدرنال شده و یا بر تولید آنزیم لوزالمعده فشار میآورند و یا تعادل قند خون را به هم میزنند.
در مواردی با هدف پیشگیری، استفاده از ویتامینهای کامل مجموعهی C که به نام فلاونوئیدها شناخته میشوند، توصیه شده است. این مواد سبب تقویت تراوایی یاخته در جهت ایمنسازی بدن در برابر آلرژیهای مختلف به ویژه تب یونجه میشود. غالباً افزون ویتامین B۶ یا اسید پانتوتنیک سبب تسکین مبتلایان به آلرژی میشود. آلرژیهای مختلف ممکن است به علت ضعف کارکرد غدهی فوق کلیوی حاصل شود. در این گونه موارد مقدارکافی اسید پانتوتنیک به علاج بیماری میانجامد، ولی بهبودی چند هفته طول میکشد. مصرف مقدار کافی ویتامین E نیز سودمند است زیرا این ویتامین دارای خواص مؤثر ضد آلرژی است.
یک پزشک هندی به نام دکتر همنت پاتاک Hement Pathak، دارویی مؤثر برای آلرژی کشف کرده است. او دریافت که مصرف ۵ قطره روغن کرچک در کمی آب میوه یا آب با معدهی خالی صبحها، در مورد آلرژیهای مجرای روده، پوست و راه گذرهای بینی بسیارسودمند است. دکتر پاتاک که خبرهی طب چینی است، موارد متعدد حفاظت در برابر آلرژی را با این روش گزارش نموده است.
در آن دسته از حالات آلرژی که عنصر استرس هم در بروز آن دخیل است، لازم است از روشهایی مانند بسط (آرمیدگی)، نرمش، مراقبه و کنترل ذهن، استفاده کرد. استفاده از این روشها سبب کاهش استرس یا از بین رفتن آن شده و به این ترتیب در درمان آلرژی مؤثر خواهد بود. آساناهای یوگا مانند یوگامودرا آردهماتسیندراسانا Yogamudra ardhmatsyendrasma، ساروانگاسانا sarvangasana، شاواسانا shavasana و آنولوماویلوما anuloma-viloma و پرانایاما pranayama نیز سودمند است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست