یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
بازار نانوتكنولو ژی
GEMZ شركت بین المللی است كه در زمینه تجاری سازی محصولات نانوتكنولوژی فعالیت می كند. بنا بر اعلام این شركت، شرکت های تجاری ارتباطات یک گزارش را از طریق سایت اینترنتی http://www.bccresearch.com/adumat/GB۲۹۰.html ارائه کرده اند که نشان دهنده تقاضای جهانی ابزار، مواد و دستگاههای نانومقیاس می¬باشد. بنابر این گزارش، بازار نانوتكنولوژی درسال ۲۰۰۳ به ۶/۷ میلیارد دلار رسید که توقع می رود بارشد سالانه ۶/۳۰% درسال ۲۰۰۸ به ۷/۲۸ میلیارد دلار برسد.
دراین گزارش با مقایسه نانوتكنولوژی با سایر تکنولوژیهای کلیدی دیگر به این نتیجه می¬رسد که با توجه به¬اینكه بازار جهانی این تکنولوژی درسال ۲۰۰۲ درحدود ۷ میلیارد دلار بوده است بنابراین با بازار بیوتكنولوژی قابل مقایسه می باشد. بازار نانوتكنولوژی در مقایسه با بازار فناوری اطلاعات هنوز فاصله زیادی دارد. هرچند بازار جهانی نانوتكنولوژی نشان داده که با سرعتی دوبرابر سرعت صنایع دیگر در حال پیشرفت است.
نانومواد هم اکنون سهم بالایی از بازار نانو را به خود اختصاص داده است. به عنوان مثال کربن در لاستیک های فشرده، مواد كاتالیست تبدیلی و همچنین استفاده نانوذرات نقره در کاغذها و فیلم های عکاسی، درحدود ۵/۹۷ درصد از بازار نانوتکنولوژی را به خود اختصاص داده است. درسال ۲۰۰۸ نانو مواد دارای کاهش فروشی حدود ۷/۷۴ درصد است و نانوابزارهای جدید نقش خود را درحدود ۴.۳ درصد (۲/۱ میلیارد دلار) و نانو دستگاه ها درحدود ۲۱درصد (۶میلیارد دلار) افزایش خواهند داد.
نانوذرات در حال حاضر بزرگترین سهم از بازار نانومواد را به خود اختصاص داده است. به¬هرحال، بیشترین و سریعترین نانوموادهای رو به توسعه در پنج سال آینده، نانوتیوبها با نرخ رشد ۱۷۳% و نانو كامپوزیتها با نرخ رشد ۷۶% هستند.
صاحبنظران براین باورند که این تکنولوژی باید با پشتیبانی دولت ها در تشكیل مراكز تحقیق و توسعه R&D (که درحدود ۲/۲ میلیارد دلار درسال ۲۰۰۲ بوده است) و سرمایه گذاری خطرپذیر در شركتهای نانوتكنولوژی كه در دو سال گذشته شش برابر شده است به پیشرفت خود ادامه دهد.
بازار نانوكامپوزیتها رشد دائم و ثابتی را كسب كرده است
بر اساس گزارش شركت ارتباطات تجاریBCC[۱] ، درسال ۲۰۰۳ بازار پلیمرهای نانوكامپوزیت در دنیا به ۹۰.۸ میلیون دلار رسید.
بنا بر گزارش BCCبراساس نرخ رشد سالانه ۴/۱۸درصد، توقع می¬رود که در سال ۲۰۰۸ رشد بازار نانوكامپوزیتها به ۱/۲۱۱ میلیون دلار برسد.
بنا بر همین گزارش، نقش رسانه ها درپر رنگ سازی و بیان اهمیت تکنولوژی نانوكامپوزیتهای پلیمری موضوعی مبرهن است. در ادامه گزارش آمده است که گسترش موفقیت آمیز این تکنولوژی موجب این شده است که بازار به طور کلی به سیطره ی این تکنولوژِی بیافتد. به عنوان مثال در بیشتر کارخانه ها ی اتومبیل سازی آمریکا مواد نایلونی از نانولوله¬های كربن ساخته اند كه از تشكیل الكتریسیته ساكن در مخزن سوخت جلوگیری می كند. در اروپا در ساختمانها از نانوپلیمرها به عنوان عایق های ضد حریق استفاده می كنند. در ژاپن از نانوپلیمرها در قطعات موتور نیز استفاده می¬شود.
در حال حاضر نانوكامپوزیتهای ترموپلاستیك و ترموست به صورت برابر تولید می شوند. بنا بر گزارش BCC درسال ۲۰۰۸ مواد ترموپلاستیک ۷۷%نیاز بازار را رفع می کند ودر ۵ سال آینده ساختارهای جدیدی وارد بازار می¬شود که تا حدود ۲۰ درصد نانوترموپلاستیك پیشرفت ورشد را در بردارند.
انتظار می رود كه بازار نانوكامپوزیتهای ترموست با نرخ رشد ۹.۹% از ۲۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۳ به ۳۲ میلیون دلار در سال ۲۰۰۸ برسد. به گزارش BCC ارزش دلاری ترموپلاستیک از ترموست بیشتر است زیرا این محصولات با کیفیت عالی شان درساختارهای گران تری استفاده می شوند
[۱]Business Communications Company(BCC)-RP-۲۳۴ Polymer nanocomposites
منابع :
http://www.bccresearch.com/adumat/GB۲۹۰.html
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست