سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
Dual BIOS درمان فوری مادربرد شما
آیا تا کنون اتفاق افتاده که سیستم شما بوت نشود و شما پس از جستجوی فراوان متوجه شده باشید که ایراد از مادربرد است؟ فرض می کنیم که شما یک کاربر حرفه ای هستید که کاملا با قطعات کامپیوتر آشنا است و پس از اندکی جستجو می تواند به راحتی متوجه شود که اشکال از کجاست. پس از اینکه ایراد پیدا شد باید مادربرد خود را به مرکز گارانتی ارسال کنید تا ایراد آن را تشخیص داده و کارهای لازم را بر روی آن انجام دهند. در اینجا نیز فرض می کنیم شرکتی که مادربرد شما را گارانتی کرده شرکتی با با سابقه است که از امکانات مناسب و تجهیزات کافی به همراه متخصصینی مجرب برخوردار است و بلافاصله می تواند عیب مادربرد را تشخیص داده و ایراد آن را بر طرف کند. در نهایت شما باید مادربرد خود را از مرکز گارانتی بازپس بگیرید و آن را بر روی سیستم خود نصب کنید.
فکر می کنید فرآیند فوق چقدر به طول بیانجامد؟ یک روز برای تشخیص عیب و ارسال قطعه به مرکز گارانتی، یک روز برای تعمیر در مرکز گارانتی و یک روز هم برای باز پس گیری قطعه و نصب آن بر روی سیستم. اگر کاربری حرفه ای باشید که مادربردی را با ضمانت شرکتی معتبر خریداری کرده است و آن شرکت نیز به خوبی به تعهدات خود عمل کند و البته اندکی شانس هم بیاورید، حداقل به ۳ روز زمان نیاز خواهید داشت تا بتوانید دوباره از سیستم خود استفاده کنید. سه روز در دنیای امروز زمان بسیار زیادی است، مخصوصا اگر کار شما به کامپیوترتان وابسته باشد و خرابی آن باعث توقف تمام یا قسمتی از کار شما شود. خودتان حساب کنید چقدر به شما خسارت وارد خواهد آمد! حال فرض کنید که کاربری حرفه ای نباشید، مادربردتان دارای گارانتی نباشد و یا حتی کمی بدشانسی بیاورید. در این حالت زمان مورد نیاز می تواند به چند روز تا چند هفته افزایش یابد.
اما پس از تحمل دردسرهای فراوان اگر متوجه شوید این ایراد یک اشکال جزئی بوده است که به دلیل خرابی بایوست حادث شده چه حالی به شما دست می دهد؟ شاید هنگام بروز رسانی بایوس اشتباه کرده باشید و نسخه سازگار با مادربرد خود را بارگزاری نکرده باشید، شاید یک ویروس و یا بد افزار به بایوس نفوذ کرده و آن را از کار انداخته باشد و یا حتی شاید یک نوسان کوچک برق باعث بروز این خرابی شده باشد! به هر حال منصفانه نیست که به خاطر یک خرابی ساده این همه دردسر بکشید و احتمالا متضرر شوید!
تکنولوژی Dual BIOS (بایوس دوگانه) یک تکنولوژی بسیار با سابقه است که از سال ها پیش در مادربرد های شرکت گیگابایت حضور داشته. این تکنولوژی سعی می کند با ارایه راه حلی بسیار ساده جلوی حادثه ای را که می تواند باعث بروز این همه دردسر شود بگیرد. تکنیک کار بسیار ساده است: استفاده از نسخه پشتیبان! همانطور که از داده های خود نسخه پشتیبان تهیه می کنید می توانید از بایوس مادربرد خود نیز نسخه پشتیبان تهیه کنید. اما اشکال کار اینجاست که اگر نسخه پشتیبان بر روی دیسک سخت و سایر ابزارهای ذخیره سازی قرار گیرد، در صورت بروز اشکال در بایوس (به دلیل اینکه سیستم بوت نخواهد شد، دست یابی به داده های آن غیر ممکن خواهد بود. پس تنها راه حلی که باقی می ماند استفاده از یک چیپ بایوس است که حاوی میان افزار مورد نظر بوده و در کنار چیپ اصلی بایوس قرار گرفته باشد. این دقیقا همان روشی است که گیگابایت در تکنولوژی Dual BIOS از آن استفاده کرده است. مادربردهایی که از تکنولوژی Dual BIOS استفاده می کنند دارای دو چیپ فیزیکی هستند که هر دو شامل فایل میان افزار BIOS است.
یکی از این چیپ ها به عنوان نسخه اصلی و دیگری به عنوان نسخه پشتیبان شناخته می شود. نسخه اصلی همان چیپی است که همیشه و در زمان راه اندازی سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که این چیپ به هر دلیلی با مشکل مواجه شود، مادربرد به صورت خودکار ایراد را تشخیص داده و مادربرد را با استفاده از نسخه پشتیبان بوت می کند. در ابتدای فرآیند بوت، سیستم سعی خواهد کرد تا بایوس اصلی را بازیابی کند. در صورتی که صدمه وارده به بایوس اصلی به صورت نرم افزاری باشد، این کار به سادگی و با سرعت انجام شده و سیستم پس از راه اندازی مجدد با استفاده از بایوس اصلی بوت خواهد شد. اما اگر صدمه وارده به بایوس اصلی به شکل سخت افزاری باشد، سیستم با استفاده از بایوس کمکی بوت شده و به شما اعلام خواهد کرد برای تعمیر بایوس اصلی اقدام کنید. البته در این حالت نیز همچنان قادر خواهید بود از سیستم خود به شکل طبیعی استفاده کنید و هر وقت که توانستید مادربرد خود را برای تعمیر به مرکز خدمات پس از فروش ببرید. تمام فرایند توضیح داده شده در بالا به صورت خودکار انجام پذیرفته و شما نیاز به دخالت در هیچ یک از مراحل آن ندارید. مادربرد با سرعت و سهولتی باور نکردنی خود را تعمیر کرده و به کار خود ادامه خواهد داد. تصور کنید اگر تمامی ابزارهای شما می توانستند خود را اینگونه تعمیر کنند چه اتفاقی می افتاد!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست