سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
استاندارد ۸۰۲ ۱۱b
همزمان با برپایی استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱b یا به اختصار .۱۱b در سال ۱۹۹۹، انجمن مهندسین برق و الکترونیک تحول قابل توجهی در شبکه سازیهای رایج و مبتنی بر اترنت ارائه کرد. این استاندارد در زیر لایه دسترسی به رسانه از پروتکل CSMA/CA سود میبرد. سه تکنیک رادیویی مورد استفاده در لایه فیزیکی این استاندارد به شرح زیر است:
▪ استفاده از تکنیک رادیویی DSSS در باند فرکانسی ۲.۴GHz به همراه روش مدولاسیون CCK
▪ استفاده از تکنیک رادیویی FHSS در باندفرکانسی ۲.۴ GHz به همراه روش مدولاسیون CCK
▪ استفاده از امواج رادیویی مادون قرمز
در استاندار ۸۰۲.۱۱ اولیه نرخهای ارسال داده ۱ و ۲ مگابیت در ثانیه است. در حالی که در استاندارد ۸۰۲.۱۱b با استفاده از تکنیک CCK و روش تسهیم QPSK نرخ ارسال داده به ۵.۵ مگابیت در ثانیه افزایش مییابد همچنین با به کارگیری تکنیک DSSS نرخ ارسال داده به ۱۱ مگابیت در ثانیه میرسد.
در ایالات متحده آمریکا کمیسیون فدرال مخابرات یا FCC، مخابره و ارسال فرکانس های رادیویی را کنترل میکند. این کمیسیون باند فرکانس خاصی موسوم به ISM را در محدوده ۲.۴ GHz تا ۲.۴۸۳۵ GHz برای فنّاوریهای رادیویی استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱b اختصاص داده است.
● اثرات فاصله
فاصله از فرستنده برروی کارایی و گذردهی شبکههای بیسیم تاثیر قابل توجهی دارد. فواصل رایج در استاندارد ۸۰۲.۱۱ با توجه به نرخ ارسال داده تغییر میکند و به طور مشخص در پهنای باند ۱۱ Mbps این فاصله ۳۰ تا ۴۵ متر و در پهنای باند ۵.۵ Mbps، ۴۰ تا ۴۵ متر و در پهنای باند ۲ Mbps ، ۷۵ تا ۱۰۷ متر است. لازم به یادآوری است که این فواصل توسط عوامل دیگری نظیر کیفیت و توان سیگنال، محل استقرار فرستنده و گیرند و شرایط فیزیکی و محیطی تغییر میکنند.
در استاندارد ۸۰۲.۱۱b پروتکلی وجود دارد که گیرنده بسته را ملزم به ارسال بسته تصدیق مینماید (رجوع کنید به بخش ۲-۴ دسترسی به رسانه). توجه داشته باشید که این مکانیزم تصدیق علاوه بر مکانیزمهای تصدیق رایج در سطح لایه انتقال (نظیر آنچه در پروتکل TCP اتفاق میافتد) عمل میکند. در صورتی که بسته تصدیق ظرف مدت زمان مشخصی از طرف گیرنده به فرستنده نرسد، فرستنده فرض میکند که بسته از دست رفته است و مجدداً آن بسته را ارسال میکند. در صورتی که این وضعیت ادامه یابد نرخ ارسال داده نیز کاهش مییابد (Fall Back) تا در نهایت به مقدار ۱ Mpbs برسد. در صورتی که در این نرخ حداقل نیز فرستنده بستههای تصدیق را در زمان مناسب دریافت نکند ارتباط گیرنده را قطع شده تلقی کرده و دیگر بستهای را برای آن گیرنده ارسال نمیکند. به این ترتیب فاصله نقش مهمی در کارایی (میزان بهرهوری از شبکه) و گذردهی (تعداد بسته های غیرتکراری ارسال شده در واحد زمان) ایفا میکند.
● پل بین شبکهای
بر خلاف انتظار بسیاری از کارشناسان شبکههای کامپیوتری، پل بین شبکهای یا Bridging در استاندارد ۸۰۲.۱۱b پوشش داده نشده است . در پل بین شبکهای امکان اتصال نقطه به نقطه (و یا یک نقطه به چند نقطه) به منظور برقراری ارتباط یک شبکه محلی با یک یا چند شبکه محلی دیگر فراهم میشود. این کاربرد به خصوص در مواردی که بخواهیم بدون صرف هزینه کابل کشی (فیبر نوری یا سیم مسی) شبکه محلی دو ساختمان را به یکدیگر متصل کنیم بسیار جذاب و مورد نیاز میباشد. با وجود اینکه استاندارد ۸۰۲.۱۱b این کاربرد را پوشش نمیدهد ولی بسیاری از شرکتها پیادهسازیهای انحصاری از پل بیسیم را به صورت گسترش و توسعه استاندارد ۸۰۲.۱۱b ارائه کردهاند. پلهای بیسیم نیز توسط مقررات FCC کنترل میشوند و گذردهی مؤثر یا به عبارت دیگر توان مؤثر ساطع شده همگرا (EIRP) در این تجهیزات نباید از ۴ وات بیشتر باشد. بر اساس مقررات FCC توان سیگنالهای ساطع شده در شبکههای محلی نیز نباید از ۱ وات تجاوز نماید.
● پدیده چند مسیری
در این پدیده مسیر و زمان بندی سیگنال در اثر برخورد با موانع و انعکاس تغییر میکند. پیاده سازیهای اولیه از استاندارد ۸۰۲.۱۱b از تکنیک FHSS در لایه فیزیکی استفاده میکردند. از ویژگیهای قابل توجه این تکنیک مقاومت قابل توجه آن در برابر پدیده چند مسیری است. در این تکنیک از کانال های متعددی (۷۹ کانال) با پهنای باند نسبتاً کوچک استفاده شده و فرستنده و گیرنده به تناوب کانال فرکانسی خود را تغییر میدهند. این تغییر کانال هر ۴۰۰ میلی ثانیه بروز میکند لذا مشکل چند مسیری به شکل قابل ملاحظهای منتفی میشود. زیرا گیرنده، سیگنال اصلی (که سریعتر از سایرین رسیده و عاری از تداخل است) را دریافت کرده و کانال فرکانسی خود را عوض میکند و سیگنالهای انعکاسی زمانی به گیرنده میرسد که گیرنده کانال فرکانسی قبلی خود را عوض کرده و در نتیجه توسط گیرنده احساس و دریافت نمیشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست