چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سهره حلب یا سهره کرمانی
نام راسته :
passeriformes
نام خانواده :
fringillidae
نام علمی :
canicepscarduelis carduelis
نام انگلیسی :
Grey-headed goldfinch
سایر نام های محلی :
سهره کرمانی ، سهره حلب
مشخصات عمومی :
پرندگانی کوچک جثه و به طول ۱۳ تا ۱۴سانتیمتر بوده و بسیار شبیه به سهره معمولی هستند . در حقیقت این پرنده زیرگونه ای از سهره معمولی می باشد . از نظر عادات و رفتار بسیار شبیه به سهره معمولی بوده و خارج از فصل تولید مثل به صورت مخلوط با سهره معمولی در کشتزارها و سایر مناطق دیده می شوند .رنگ عمومی بدن خاکستری بوده و صورت قرمز ، بال های سیاه با نوار بالی زرد رنگ ، پاهای تیره رنگ و منقار مخروطی بزرگ از سایر خصوصیات این پرنده می باشد . تفاوت این پرنده با سهره معمولی عدم وجود رنگ سیاه و سفید در سر و گونه ها بوده و روتنه خاکستری رنگ می باشد . منقار این پرنده اندکی از منقار سهره معمولی بزرگ تر است .
تفاوت پرنده نر و ماده :
پرنده نر و ماده بسیار مشابه می باشند ولی تفاوت هایی نیز دارند که به شرح ذیل می باشد .
۱) تنها پرنده نر آواز می خواند و آواز ماده آرام و کوتاه بوده و بسیار به ندرت شنیده می شود .
۲) منقار پرنده نر غالباً بلند تر از منقار پرنده ماده می باشد .
۳) سرخی صورت در پرنده نر وسعت بیشتری نسبت به پرنده ماده دارد .
۴) سبیل پرنده نر به رنگ سیاه براق می باشد در حالی که سبیل پرنده ماده دودی و یا بور است .
۵) شانه بال در پرنده نر سیاه رنگ بوده ولی در پرنده ماده سیاه متمایل به خاکستری می باشد .
مشخصات پرنده جوان :
پرنده جوان مشابه جوجه سهره معمولی می باشد و فاقد سرخی صورت بوده و رگه های تیره در ناحیه سینه آن دیده می شود . جوجه سهره حلب نسبت به جوجه سهره معمولی خاکستری تر دیده می شود .
محل زندگی و سایر مشخصات :
در پارک ها ، باغ ها ، نواحی جنگلی وسایر مناطق مستعد زندگی می کند و لانه خود را در ارتفاع ۵/۱ تا ۲۰ متری از سطح زمین و در میان شاخ و برگ درختانی از قبیل صنوبر ، توس ، نارون ، افرا ، بلوط ، کاج ، سیب ، گلابی ، گیلاس و زرد آلو می سازد . گاهی در سرو کوهی نیز آشیانه می سازد .لانه توسط ماده ها ساخته می شود و از علف های باریک و خشک و مواد گیاهی به خصوص از درخت تبریزی و مواد مو مانند در ساخت لانه استفاده می شود . لانه بین ۷ تا ۱۲ روز ساخته می شود . بین ۳ تا ۵ و معمولاً ۴ تخم در میانه های ماه آپریل تا آگوست می گذارد . پرنده ماده بین ۱۲ تا ۱۳ روز روی تخم ها می خوابد . هم پرنده نر و هم پرنده ماده در تغذیه جوجه ها نقش دارند .جوجه ها بعد از ۱۲ روز آماده پرواز می شوند . سهره حلب ۲ بار در سال تولید مثل می کند . این پرنده در پاییز و زمستان در دسته هایی بالای ۱۲ عدد دیده می شود .
پراکنش :
در کشور ما این پرنده در نواحی شرقی ، شمال شرقی دیده شده و تولید مثل می کند و در فصل پاییز و زمستان در برخی نواحی مرکزی و غربی نیز دیده شده است .
تغذیه :
از انواع دانه ها تغذیه می کند و علاقه زیادی به دانه آفتابگردان و گلرنگ دارد و در پاییز و زمستان در حاشیه مزارع آفتابگردان بیشتر دیده می شود . بهترین غذا برای نگهداری این پرنده در قفس همان جیره غذایی سهره معمولی یعنی شاهدانه است .
آواز :
آواز سهره حلب بسیار مشابه آواز سهره معمولی بوده و شامل چهچه ها و تحریر های زیبا می باشد . آواز نسبت به سهره معمولی اندکی تند و تیز تر بوده و صدای آن نسبت به آواز سهره معمولی زیر تر بوده و گاهاً تنوع کمتری هم دارد . ولی به هر حال سهره ای خوش آواز بوده و در تمام طول سال نیز آواز می خواند .
هیبرید :
همانند سهره معمولی این سهره نیز قابلیت تلقیح با انواع دیگر سهره ها و قناری را دارا است .
http://iranpest.blogfa.com/post-۴۵۹.aspx
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست