سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

پیش‌گیری از بیماری با مواد مغذی گیاهی


پیش‌گیری از بیماری با مواد مغذی گیاهی

اکثر ما می‌دانیم که برای سالم بودن به مقدار کافی اکسیژن، آب، ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدآمینه‌ها، اسیدهای چرب و کربوهیدرات‌ها نیاز داریم. چیزی که اکثر افراد نمی‌دانند …

اکثر ما می‌دانیم که برای سالم بودن به مقدار کافی اکسیژن، آب، ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدآمینه‌ها، اسیدهای چرب و کربوهیدرات‌ها نیاز داریم. چیزی که اکثر افراد نمی‌دانند این است که یک گروه از «ریزمغذی‌ها» که Phytonutrient یا مواد مغذی گیاهی نام دارند نیز می‌توانند به پیش‌گیری از بیماری‌ها کمک کرده و حیات و سلامت را به ما بازگردانند.

Phytonutrientها و غذاهای سرشار از آنزیم برای سلامت و سرزندگی ضروری‌اند اما تقریبا" در رژیم‌های غذایی نادیده گرفته می‌شوند. تا کنون حدود ۲۰۰۰ ماده‌ی مغذی گیاهی شناخته شده است و هر روز نیز به شمار آن‌ها افزوده می‌شود.

همان‌طور که می‌توان حدس زد، آن‌ها را می‌توان در میوه‌ها، سبزی‌جات، گیاهان دارویی، ادویه‌جات، مغزها - آجیل - جوانه‌ها و دانه‌ها یافت کرد. یک نوع میوه یا سبزی ممکن است حاوی بیش از ۱۰۰ نوع مختلف از مواد مغذی گیاهی شفابخش باشد که اساسا" سیستم ایمنی گیاه را تشکیل می‌دهند و زمانی که خورده می‌شوند توانایی شگفت‌انگیز شفابخش خود را درون بدن‌تان پخش می‌کنند.

هزاران نوع Phytonutrientها را در خانواده‌های مختلفی طبقه‌بندی کرده‌اند که شامل: کاروتینوئیدها یا زردکمایه، کاتچین‌ها، فلاونوئیدها، اسیدلیپوئیک، فیتواستروژن‌ها، پلی‌فنل‌ها، سولفورفن‌ها و غیره. حال به بررسی خانواده‌های مواد مغذی گیاهی می‌پردازیم تا دریابیم چه‌طور می‌توان مقدار بیش‌تری از آن‌ها را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانیم.

به رژیم غذایی‌تان کاتچین اضافه کنید. این ماده ژن‌های چربی‌سوز را در سلول‌های چربی ناحیه‌ی شکم فعال کرده و به فرآیند کاهش وزن و به ویژه آب شدن شکم کمک می‌کنند.

Anthocyanins یا گل‌رنگ‌ها

این ماده‌ی طبیعی و سلامت‌بخش همان ماده‌ای است که به بعضی از میوه‌ها رنگ بنفش تا قرمز را می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که این مواد نه تنها این قابلیت را دارند که ظرف فقط هشت هفته حافظه‌ی کوتاه مدت را به میزان صد در صد تقویت کنند بلکه هم‌چنین موجب تحریک بدن برای سوزاندن چربی‌های ذخیره شده به عنوان سوخت می‌شود.

میزان مصرف این مواد را بالا ببرید؛ Anthocyanin در انگورهایی به رنگ بنفش پر رنگ تا قرمز، گیلاس و آلبالو، انواع توت‌ها مثل شاتوت، قره‌قاط، تمشک، توت سیاه و توت فرنگی یافت می‌شود.

کاروتنوئیدها

این مواد نه تنها قدرت بینایی شما را افزایش می‌دهند بلکه ایمنی بدن‌تان در مقابل بیماری‌ها را نیز بالا می‌برند. آن‌ها آنتی‌اکسیدان‌های قدرت‌مندی هستند که خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و شما را در برابر عوارض ناشی از بالا رفتن سن حفظ می‌کنند.

Resveratrol یک فلانوئید ویژه است که توانایی آن در حفاظت مغز در برابر آسیب‌ها اثبات شده است. این مواد در آلبالو و گیلاس، انواع توت‌ها، کشمش، انار، پیاز قرمز، انگور، گوجه‌فرنگی و پوست سیب یافت می‌شود.

کاروتنوئیدها، رنگ‌دانه‌های زرد، نارنجی و قرمزی هستند که در خوراکی‌هایی مانند هویج، سیب‌زمینی‌های شیرین، زردآلو، انبه، کدوحلوایی، گوجه‌فرنگی، پایایا (خربزه‌ی درختی)، هلو و دیگر میوه‌ها و سبزی‌جات به همین رنگ و هم‌چنین سبزی‌جات برگ‌دار، خصوصا" آن دسته از سبزی‌جاتی که به رنگ سبز تیره - مثل کلم براکلی - هستند، یافت می‌شود.

کاتچین

می‌خواهید وزن کم کنید؟ پس به رژیم غذایی‌تان کاتچین اضافه کنید. این ماده ژن‌های چربی‌سوز را در سلول‌های چربی ناحیه‌ی شکم فعال کرده و به فرآیند کاهش وزن و به ویژه آب شدن شکم کمک می‌کنند. طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه Tufts، کاتچین‌ها، کاهش چربی شکم را تا ۷۷ درصد افزایش داده و میزان کلی کاهش وزن را دو برابر می‌کنند.

کاتچین در چای سبز و سیاه و هم‌چنین سیب یافت می‌شود.

فلاونوئیدها

فلانوئیدها مواد مغذی معجزه آسایی هستند که اخیرا" در رسانه‌ها درباره‌شان زیاد می‌شنویم، آن‌ها در مراحل رشد و گسترش سلول‌های سرطانی تداخل ایجاد می‌کنند.

Resveratrol یک فلاونوئید ویژه است که عمدتا" در انگورها یافت می‌شود و توانایی آن در حفاظت مغز در برابر آسیب‌ها اثبات شده است.

این مواد در آلبالو و گیلاس انواع توت‌ها مثل، توت فرنگی، شاتوت، تمشک، کشمش‌ها، انار، انگورهای بنفش و قرمز، پیاز قرمز، گوجه‌فرنگی، سیب - به ویژه پوست آن - فلفل قرمز زنگوله شکل - فلفل شیرین آمریکایی - و گردو یافت می‌شود.

حال می‌توانید درک کنید که چرا مواد مغذی گیاهی نقشی چنین حیاتی در برنامه‌ی غذایی دارند.