پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

۷ گیاه دارویی در قفسه سلامت آشپزخانه


۷ گیاه دارویی در قفسه سلامت آشپزخانه

ادویه ها و سبزیجات خشک حاوی بیشترین میزان آنتی اکسیدان های ضدبیماری، نسبت به میوه ها و سبزیجات هستند.
▪ دارچین: دارچین میزان قند، تری گلیسرید، LDL و کلسترول خون را در افراد مبتلابه …

ادویه ها و سبزیجات خشک حاوی بیشترین میزان آنتی اکسیدان های ضدبیماری، نسبت به میوه ها و سبزیجات هستند.

دارچین:

دارچین میزان قند، تری گلیسرید، LDL و کلسترول خون را در افراد مبتلابه دیابت نوع دو کاهش می دهد. مصرف یک چهارم تا نصف قاشق چایخوری دارچین دوبار در روز توصیه می شود.

برای استفاده روزانه از این ادویه خوشبو کافی است توت یا موز را با خامه ترش کم چرب مخلوط کرده و سپس آن را با یک قاشق چایخوری دارچین و یک چهارم فنجان شکر قهوه ای مخلوط کرد.

زردچوبه:

زردچوبه مانع از رشد سلول های سرطانی می شود. مصرف بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلی گرم از این ادویه در روز توصیه می شود.

برای استفاده از این ادویه کافی است یک قاشق چایخوری هنگام پخت خورشت اضافه شود.

رزماری:

رزماری تغییرات ژنتیکی عامل بروز سرطان را متوقف کرده و درجلوگیری از صدمه رسیدن به رگ ها کمک می کند و از این رو احتمال ابتلابه حملات قلبی را کم می کند.

برای استفاده از رزماری کافی است دو قاشق چایخوری برگ رزماری را با دو قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری برگ آویشن مخلوط کرده و سپس همراه با مرغ طبخ کرد.

سیر:

سیر سلول های سرطانی را نابود کرده و سوخت و ساز سلول های غدد سرطانی را برهم می ریزد. بنابر مطالعات انجام گرفته استفاده هفتگی از یک یا دو بوته (گل) سیر در بهره گیری از خواص ضدسرطانی آن موثر است.

برای استفاده بهینه از سیر باید آن را برای مدت ۱۰ تا۱۵ دقیقه قبل از استفاده خرد کرد تا مواد شیمیایی گیاهی محافظ آن فعال شوند. همچنین استفاده از آن به صورت سس و (تهیه شده روی حرارت ملایم) و همراه با ماکارونی، فلفل قرمز و پنیر پارمسان مفید است.

میوه فلفل قرمز:

این میوه دارای خواص ضدالتهابی بوده و اثرات آنتی اکسیدانی آن احتمال ابتلابه سرطان را کاهش می دهد. اگرچه میزان مصرف آن بطور دقیق مشخص نیست اما مصرف آن به میزان متوسط توصیه می شود.

برای مصرف میوه فلفل قرمز کافی است یک و نیم قاشق چایخوری میوه فلفل قرمز را با نصف قاشق چایخوری پودر آویشن و نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز مخلوط کرده و همراه با ذرت بوداده مصرف کرد.

زنجبیل:

زنجبیل در کاهش حالت تهوع هنگام حرکت و استفراغ موثر است. علاوه بر این درد و تورم را در بیماری آرتریت تخفیف می دهد.

میزان توصیه شده برای مصرف آن بین ۵۰۰ تا ۲هزار میلی گرم پودر زنجبیل است. (یک چهارم ریشه زنجبیل تازه حاوی هزار میلی گرم است).

این درحالی است که مصرف بیش از ۶هزار میلی گرم از آن باعث بروز مشکل معده خواهد شد. زنجبیل همچنین مانع از لخته شدن خون خواهد شد.

برای جلوگیری از بروز حالت تهوع هنگام حرکت استفاده از یک یا دو تکه زنجبیل شیرین شده یا مربای زنجبیل توصیه می شود.

همچنین افزودن یک چهارم قاشق چایخوری زنجبیل به سبزیجاتی مانند هویج و سیب زمینی شیرین و انواع میوه (خصوصاً هلو) نیز بر طعم آنها خواهد افزود.

پونه کوهی:

میزان آنتی اکسیدان موجود در پونه کوهی نسبت به سایر ادویه ها از همه بیشتر است.

برای استفاده از این ادویه می توان از آن در تهیه سوپ گوجه فرنگی استفاده کرد. علاوه بر این افزودن یک دوم قاشق چایخوری از آن به دو فنجان ماکارونی و یا سس پیتزا باعث خوشمزگی بیشتر آنها خواهد شد. این درحالی است که یک قاشق چایخوری پودر خشک آن جایگزین مناسبی برای دو قاشق چایخوری پونه کوهی تازه است.