چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
این جامه دان های مدرن و رنگارنگ امروزی
همه ما با شنیدن نام سفر به یاد حملکنندههای باوفای لباس و وسایل شخصیمان افتاده و سریع به سراغ آنها رفته و جویای احوالشان میشویم تا مبادا گرد مدتی انبارنشینی بر آنها نشسته یا آسیبی دیده باشند و به این ترتیب از همراهی ما در سفر محروم شوند.
زیرا در صورت بروز چنین اتفاقی ناچاریم قید حمل آسان و امن وسایل سفر را زده یا برای خرید یک نمونه جدید اقدام کنیم. اینجا است که اهمیت این کالا برایمان مشخص میشود.این کالای مسافرتی در حدی برای ما ایرانیها که گویا زیاد اهل سفر گشت و گذار هستیم اهمیت دارد که جزو وسایل اصلی در خریدهای عروس به شمار میآید و معمولا عروس و دامادها برای سفرهایی که در پیش دارند از میان نمونه و رنگهای گوناگون چمدان مدلهایی را انتخاب و خریداری میکنند. باشد که زندگی پرسفری داشته باشند. این روزها هم با توجه به اینکه به فصل تابستان و آغاز سفرهای تابستانی نزدیک میشویم اکثرا سراغی از چمدان و ساکهای سفری گرفته و از صحت و سلامت آنها اطمینانخاطر حاصل میکنیم. اما واقعا از برخی چمدانها عمری گذشته است و باید برای خرید نمونههای جدیدی اقدام کنیم. با توجه به این موضوع در این بخش ما به ذکر مواردی برای خرید و همچنین نگهداری از چمدان پرداختهایم. اگر به این موضوع علاقهمندید این مطلب را بخوانید:
چمدان چیست؟
جامهدان، جامدان یا چمدان به کیف بزرگ یا صندوقچه دستهداری را میگویند که رخت و جامه و وسایل شخصی فرد در آن قرار داده میشود.
از جامهدان هم برای جابهجایی و هم برای نگهداری رخت و جامه استفاده میشود.
جامهدانهای امروزی معمولا از جنس الیاف مصنوعی، فلز، پلاستیک سخت، چرم، پارچههای مقاوم یا ترکیبی از اینها ساخته میشوند. برخی جامهدانها دارای دستههای بلند و برخی دارای چرخند. درب بعضی جامهدانها نیز برای امنیت بیشتر به قفل مجهز است.
واژه چمدان واگفتِ روسی واژه جامهدان است (به روسی: Чемодан) که شاید از ریشه «جامهدان» بوده است.
این واژه در گذشته از فارسی و از طریق زبانهای ترکیتبار در آسیای میانه به زبان روسی راه پیدا کرده و در دوران معاصر بهعنوان وامواژه از روسی به فارسی وارد شده است.
معرفی انواع چمدان
چمدانها در انواع گوناگون کپسولی یا باکسی، برزنتی، چرمی و ... در بازار موجودند.
تقسیمبندی دیگر که برای چمدان در نظر میگیرند از لحاظ شکل ظاهری است که شامل چمدانهای چرخ دار، بدون چرخ، کیف و ساک سفری و... است.
یک تقسیمبندی دیگر نیز بر اساس حجم و گنجایش چمدان وجود دارد و خریدار بسته به نوع نیاز خود برای خرید چمدان اقدام میکند.
نکاتی برای خرید چمدان
۱- عمر چمدان حدود ده سال است و پس از این مدت و به پایان رسیدن گارانتی آن، احتمال خرابی زیپ، چرخ و دسته آن میرود. به همین دلیل بهتر است فکر خرید یک چمدان عمری را از سرتان خارج کنید.
۲- قبل از هر اقدامی به شما توصیه میشود بودجه خود را برای خرید چمدان مشخص کنید. در حال حاضر چمدانهای معمولی با حداقل قیمت ۳۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسند و نمونههای گران قیمت نیز قیمتی در حدود چند میلیون تومان دارند. پس قبل از خرید چمدان بودجه خود را مشخص کنید.
۳- از آنجا که هر چمدان کاربری ویژهای دارد بهتر است نوع نیاز خود و تعداد افرادی که قصد استفاده از چمدان را دارند مشخص کنید. برخی اکثرا تنها سفر میکنند که برای این دسته از افراد چمدانهای کوچک تک نفره یا حتی ساکهای سفری توصیه میشود، البته اگر سبک سفر میکنید.
افرادی نیز که همراه با خانواده سفر میکنند بهتر است از چمدانهای بزرگ استفاده کنند.
البته باید در نظر داشته باشید که چمدانهای سایز بزرگ ممکن است مشکلاتی را هنگام حملونقل برای شما ایجاد کند. اگر چمدان خیلی بزرگ باشد، هنگام جابهجایی در تاکسی یا ماشین کار دشواری پیش رو دارید. چمدان ۶۶ سانتیمتری که زیپ اضافه برای بزرگتر شدن داشته باشد گزینه مناسبی است.
۴- به چرخهای چمدان توجه کنید و ببینید چمدانی که میخواهید خریداری کنید دو چرخ یا چهار چرخ یا اصلا بدون چرخ است.
برای چمدانهای بزرگتر داشتن چهار چرخ امکان حرکت را راحتتر میکند.
۵- توجه داشته باشید که بدنه محکم چمدان در مقایسه با بدنه نرم وزن بیشتری دارد، اما حفاظت بیشتری از وسایل شما در مقابل ضربه یا دزدی احتمالی میکند.
اما اگر ساک کوچک و وسایل فراوان دارید، بدنه قابلانعطاف وسایل بیشتری را در خود جای میدهد.
۶- به دسته چمدان توجه کنید.دسته ساک و چمدان بهتر است بلند باشد. دسته کوتاه حملونقل را دشوارتر میکند. بند باریک هم کار جابهجایی را سخت خواهد کرد.
۷- رنگی را انتخاب کنید که شما را درگیر دردسر نکند. اگر از دستهای هستید که زیاد سفر میکنید بهتر است از چمدانهای تیره استفاده کنید؛ زیرا هنگام حملونقل کثیف و تیره میشود.
۸- چمدانهای ترمز و فرماندار را فراموش نکنید، البته این قابلیتها در چمدانهای سایز بزرگ مشاهده میشود. در مورد این دو ویژگی باید بگوییم که چمدانهای ترمزدار دارای ترمزی در چرخهای جلویی هستند که مانع از حرکت چمدان در زمانی که ایستادهاید میشود. در مورد فرمانهای چمدان هم باید بگوییم که این فرمانهای کوچک نزدیک به دسته چمدان قرار گرفته و به این وسیله میتوان چمدان را به هر سو به راحتی هدایت کرد. ضمن اینکه چمدانهای چرخ دار معمولا دارای فرمانهایی روی چرخ هستند که کاربری سختی دارند.
۹-به نوع دستگیره اهمیت دهید. دستگیره کشنده در چمدانها معمولا از دوجنس ساخته میشود: ۱- استیل و ۲-آلومینیوم.
جنس استیل بهتر از آلومینیوم است؛ چراکه احتمال خم شدن یا شکسته شدنش به مراتب کمتر است. توجه داشته باشید که برای افزایش کیفیت و ایمنی دسته کشنده اغلب باید در داخل چمدان کار شده باشد نه بیرون آن. یعنی اگه شما درب چمدان را باز نمودید، در کف چمدان دو ستون برآمده را لمس کنید. اینکار باعث در نرفتن دسته هنگام کشیدن و تحمل نمودن وزنهای سنگین در دستاندازها است.
دسته متصل به بدنه باید از کمترین برآمدگی برخوردارد باشد؛ چراکه هنگام جاسازی کردن و کشیده شدن و جابهجایی به سایر چمدانها ساییده و از اطراف ضربه خواهد خورد. اگر برآمده باشد، از جا کنده میشود، هرچند با هزاران پرچ و چسب چسبانده باشند! بهترین این نوع، دستههایی کار شده در زیر یک کاور است که قسمت برآمده آن داخل بدنه است، نه بیرون آن.
۱۰- از خرید چمدان بدون گارانتی خودداری کنید؛ زیرا برخی از چمدانها به دلیل استفاده نادرست یا استفاده از قطعاتی نظیر زیپ و دسته و ... بیکیفیت به زودی دچار ایراد میشوند به همین دلیل بهتر است یک نمونه گارانتیدار خریداری کنید تا خیالتان بابت تعمیر راحت باشد.
۱۱- چمدان قفل دار بخرید. البته روی چمدانهایی که قفل TSA ندارد، یک قفل بهعنوان هدیه به خریدار میدهند. پس از قطعیت در تمام موارد نسبت به تست کردن قفل اقدام کنید تا چمدان ایراددار خریداری نکنید.
۱۲- در بعضی چمدانها زیپی برای اضافه کردن فضای داخلی چمدان وجود دارد که با نام expand zip یا زیپ افزایش حجم در مکالمه شناخته شده است. معمولا این زیپها به ارتفاع چمدان ۷ الی ۱۵ cm اضافه میکنند. به شما توصیه میکنیم اگر از افرادی هستید که اجناس ریز و درشت همراه خود به سفر میبرید از این نوع چمدانها استفاده کنید.
۱۳- اغلب چمدانهای soft حاضر در بازار منعطف هستند. پس سعی کنید اگر قصد خرید نمونههای باکسی یا کپسولی یا سافت را دارید آن را قبل از خرید تست کنید. بهتر است برای بررسی چمدان توجه داشته باشید که بدنه ای را که در طول است برای تست از ارتفاع خم کنید. این نوع چمدانها در بازار با نام فنری سافت شناخته میشوند.
۱۴- فاکتور و ضمانت نامه را از فروشنده دریافت و تا زمان پایان گارانتی نگهدارید.
۱۵- سفر خوبی داشته باشید.
مریم عسگری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست