جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

رژیم غذایی و آلرژی بهاری


رژیم غذایی و آلرژی بهاری

افرادی که به آلرژی بهاری مبتلا بوده و در فصل بهار دچار علائمی مثل آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه و سرفه های مکرر هستند، باید بدانند که مصرف برخی مواد غذایی ممکن است علائمی مشابه …

افرادی که به آلرژی بهاری مبتلا بوده و در فصل بهار دچار علائمی مثل آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه و سرفه های مکرر هستند، باید بدانند که مصرف برخی مواد غذایی ممکن است علائمی مشابه با حساسیت به گرده های گیاهان ایجاد کند.تشابه علائم این دو بیماری ممکن است فرد را دچار اشتباه کرده و تشخیص و کنترل بموقع بیماری انجام نشود. در برخی موارد نیز حساسیت به گرده های گیاهان و ذرات معلق در هوا ممکن است، دستگاه گوارش بدن فرد را به برخی ترکیبات موجود در مواد غذایی حساس کند.محققان معتقدند، رابطه میان مواد غذایی و ابتلا به آلرژی های فصلی مستقیم بوده و پیروی از الگوهای غذایی خاص می تواند در کاهش و رفع علائم ناشی از حساسیت های فصلی مؤثر باشد.برای نمونه در برخی میوه و سبزیجات پروتئین های تحت عنوان پروفیلین وجود دارد که این ترکیبات در گرده های گیاهان و گل ها یافت می شود در صورت مصرف این مواد غذایی، بر شدت علائم افزوده خواهد شد. ورم کردن لب و خارش و قرمزی چشم و بینی از نشانه هایی است که پس از مصرف این مواد مشاهده می شود.موز، دانه های آفتابگردان، خیار، کدوتنبل، هندوانه، هلو، کرفس، گوجه فرنگی و پرتقال از جمله مواد غذایی هستند که ممکن است علائم آلرژی های فصلی را تشدید کند.مصرف سیب زمینی خام، توت فرنگی، سیب و باقلا در فصل بهار نیز می تواند با علائمی نظیر ورم کردن دست ها یا ا یجاد کهیر همراه باشد.

دنیا پرتو