پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

پسر تیموری, مثل تیموری


پسر تیموری, مثل تیموری

در حالی كه وزنه برداران تیم ملی بزرگسالان زیر نظر ایوانف تمرینات جدی و سختگیرانه خود را برای حضور در رقابت های جهانی دومینیكن پیگیری می كنند, از شرق آسیا خبرهای خوبی می رسد

● مدال های وزنه برداری جوانان از خاور دور

در حالی كه وزنه برداران تیم ملی بزرگسالان زیر نظر ایوانف تمرینات جدی و سختگیرانه خود را برای حضور در رقابت های جهانی دومینیكن پیگیری می كنند، از شرق آسیا خبرهای خوبی می رسد.

جوانان وزنه بردار ایران در رقابت های قهرمانی آسیا در شهر گون سا كره جنوبی مدال درو می كنند. در حالی كه تیم ملی جوانان ایران به واسطه مشكل خروجی وزنه برداران با تاخیر فراوان و مشقات بسیار و در آخرین لحظات به كره محل برگزاری رقابت ها رسیدند، با این وجود مدال های ایران از همان روز نخست مسابقات آغاز شد.

اولین روز رقابت ها برای ایران با درخشش سجاد بهروزی كلید خورد. بهروزی یكی از پرامیدترین نفرات كاروان ایران و یكی از استعدادهای پرورش یافته زیر نظر گئورگی ایوانف در رقابت با حریف چینی مدال نقره به سینه زد.

سجاد در دسته ۶۲ كیلوگرم كشورمان با مهار وزنه ۱۲۰ كیلوگرمی در حركت یك ضرب و بلند كردن وزنه ۱۴۷ كیلوگرم در حركت دو ضرب و در نهایت با مجموع ۲۶۷ كیلوگرم بر سكوی نایب قهرمانی این دوره از پیكارها تكیه زد. در این وزن وزنه بردار چینی با مهار ۱۲۵ كیلو در یك ضرب، ۱۴۷ كیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۲۷۲ كیلوگرم اول شد و وزنه بردار كرواسی در جای سوم ایستاد.

در حركت یك ضرب این پیكارها وزنه برداران چین، ایران و كره جنوبی به ترتیب اول تا سوم شدند. در حركت دو ضرب وزنه بردار كره، ایران و چین با اختلاف وزن بدن به ترتیب اول تا سوم شدند و در مجموع نیز چین، ایران و كره به ترتیب روی سكوی اول تا سوم این وزن قرار گرفتند.

مشكلات خروجی تیم ایران سبب شد كه چهار تن از وزنه برداران در آخرین لحظات به سئول سفر كنند و از همین رو پس از خروج از فرودگاه، مستقیماً به محل برگزاری مسابقات و روی باسكول بروند. همین مشكل بزرگ و تاخیر فراوان باعث شد تا علی پروانه وزنه بردار دسته ۶۹ كیلو به سر وزن نرسد و اجباراً به دسته بالاتر ۷۷ كیلو صعود كند، در حالی كه نزدیك به شش كیلو از رقبای خود سبك تر بود.

از سوی دیگر با صعود اجباری پروانه به دسته بالاتر، سبب شد كه سوهانیان وزنه بردار دسته ۷۷ كیلو به رغم رسیدن سر وزن، با هشت كیلو كمبود وزن اجباراً در دسته ۸۵ كیلوگرم وزنه بزند.

این دو جابه جایی اجباری و ناخواسته قهرمانی مهم ایران در این رقابت ها را در پرده ابهام قرار داد تا با بدشانسی محض از ایستادن بر روی سكوی نخست محروم باشیم.

روز دوم رقابت ها نیز با یك مدال برنز آغاز شد، در حالی كه اگر وزنه برداران ایران در دسته های تخصصی خود وزنه می زدند، رهاورد ایران بسیار پربارتر بود.

در دسته ۸۵ كیلوگرم احسان دارابیگی و سوها سوهانیان، در یك رقابت نابرابر با حریفان، عناوین چهارم و پنجم رقابت های آسیایی جوانان را به خود اختصاص دادند.

در این وزن فرهاد اسماعیل اف از ازبكستان با مهار وزنه های ۱۴۸ و ۱۷۵ كیلوگرم در حركات یك ضرب و دو ضرب و مجموع ۳۲۳ كیلوگرم به عنوان قهرمانی دست یافت.

كیم هیونگ هو از كشور كره جنوبی دوم شد و كیم كیونگ ووك دیگر وزنه بردار كره جنوبی در جایگاه سوم نفرات برتر این دسته قرار گرفت. در این وزن احسان دارابیگی با مهار وزنه ۱۴۱ كیلوگرم در حركت یك ضرب و وزنی سبك تر نسبت به كیم هیونگ هو از كره جنوبی به مدال برنز یك ضرب دست یافت و در نهایت عنوان چهارمی را نیز به خود اختصاص داد. وی در دو ضرب ۱۶۵ كیلوگرم را بالای سر برده بود و با مجموع ۳۰۶ كیلوگرم در جایگاه چهارم جدول دسته ۸۵ كیلوگرم قرار گرفت. سوها سوهانیان دیگر وزنه بردار این دسته كشورمان كه با صلاحدید كادر فنی از دسته ۷۷ كیلوگرم به دسته ۸۵ كیلوگرم آمد نیز با مهار وزنه های ۱۳۰ و ۱۶۰ كیلوگرم در حركات یك ضرب و دو ضرب و مجموع ۲۹۰ كیلوگرم به عنوان پنجمی بسنده كرد.

در دسته ۷۷ كیلوگرم رقابت ها یك مدال نقره برای ایران به دست آمد.

در این وزن رسول تقیان با مجموع ۳۱۳ كیلوگرم وزنه عنوان نایب قهرمانی دسته ۷۷ كیلوگرم رقابت های قهرمانی جوانان آسیا را به خود اختصاص داد.

رسول تقیان با مهار وزنه های ۱۳۵ و ۱۷۸ كیلوگرم در حركات یك ضرب و دو ضرب و مجموع ۳۱۳ كیلوگرم به ترتیب مدال های نقره و برنز یك ضرب و دو ضرب و در نهایت مدال نقره مجموع را به خود اختصاص داد و در جایگاه دوم برترین ها قرار گرفت.

در این دسته ژون گئو شونگ از چین با مهار ۱۵۰ كیلوگرم در یك ضرب، ۱۷۹ كیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۳۲۹ كیلوگرم قهرمان شد و لی كیو شوك از كره جنوبی در جایگاه سوم ایستاد. در این دسته هدایت رحمان از هند با مهار وزنه ۱۴۱ كیلوگرم در یك ضرب مدال نقره را به سینه زد. علی پروانه دیگر ملی پوش كشورمان كه به اجبار و به دلیل سر وزن نرسیدن از دسته ۶۹ كیلوگرم به ۷۷ كیلوگرم آمد نیز با مهار وزنه های ۱۲۰ و ۱۵۰ كیلوگرم در حركات یك ضرب و دوضرب و مجموع ۲۷۹ كیلوگرم عنوان پنجمی را به دست آورد. در وزن ۹۴ كیلوگرم، مدال برنز از آن ایران شد.

محمد علی نصیری نیا با تك مدال برنز دو ضرب به مقام چهارمی پیكارهای قهرمانی جوانان آسیا دست یافت. در این وزن پنگ فنگ از چین با مهار وزنه های ۱۵۱ كیلوگرم در یك ضرب، ۱۸۵ كیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۳۳۶ كیلوگرم ۳ مدال طلای یك ضرب دو ضرب و مجموع را از آن خود كرد.

زو ژنبو از چین دوم شد و چونگ هیونگ جونگ از كره جنوبی در جای سوم ایستاد.

محمد علی نصیری نیا ملی پوش جوان كشورمان نیز با مهار وزنه های ۱۴۵ و ۱۷۲ كیلوگرم در حركات یك ضرب و دو ضرب و مجموع ۳۱۷ كیلوگرم در جایگاه چهارم برترین های این دسته قرار گرفت و ضمناً با بلند كردن وزنه ۱۷۲ كیلوگرم در حركت دوضرب مدال برنز این دسته را به گردن آویخت.

نواب نصیرشلال دیگر ملی پوش این دسته كشورمان هیچ عنوانی به دست نیاورد.

اولین مدال زرین ایران در رقابت های قهرمانی جوانان آسیا در دسته ۱۰۵ كیلوگرم حاصل شد.

در این وزن رضا تیموری فرزند رمضانعلی تیموری وزنه بردار سنگین وزن ایران در سال های دور ملی پوش شایسته كشورمان با حدنصاب ۳۶۸ كیلوگرم مجموع و ۲۸ كیلو اختلاف با نفر دوم وزن با اقتدار تمام بر سكوی نخست رقابت های آسیایی ایستاد. تیموری با مهار وزنه های ۱۶۸ و ۲۰۰ كیلوگرم در حركات یك ضرب و دوضرب و مجموع ۳۶۸ كیلوگرم قهرمان آسیا شد و ۳ نشان طلای این دوره از پیكارها را از آن خود كرد.

دراین وزن جیانگ یون لانگ از چین در جای دوم ایستاد و اپریلیا وان بویا از هند نیز سوم شد.