شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

شیر و فوائد آن


شیر ماده ای است سفید رنگ در جنس انسان و حیوان با طعمی مطبوع , شیرین و گلبول های چربی در داخل آن معلقند كه وقتی روی شیر جمع می شوند سرشیر به وجود می آید . شیر شامل مواد چربی و آلبومعید …

شیر ماده ای است سفید رنگ در جنس انسان و حیوان با طعمی مطبوع , شیرین و گلبول های چربی در داخل آن معلقند كه وقتی روی شیر جمع می شوند سرشیر به وجود می آید . شیر شامل مواد چربی و آلبومعید , قند , فسفر , كلرید و گوگرد است . این مواد منبع مهم پروتئین است و تقریباً تمام كلسیمی كه جهت تشكیل استخوان های محكم و دندان های خوب در انسان ها لازم است تامین می نماید و در حقیقت هیچ ماده ی غذایی دیگر در تهیه ی این ماده مهم معدنی برای بدن , نمی تواند جانشین شیر گردد .

همچنین غنی ترین منبع تهیه ویتامین , ریبوفلاوین است شیر ها را می توان به چند گروه تقسیم كرد كه عبارتند از :

شیر انسان ( زن ) :

غذای مخصوص نوزاد و تنها غذایی است كه باعث تقویت بنیه اطفال در ماه های اول می شود و در برخی موارد طبی نیز كاربرد دارد .

شیر میش :

در خارج مصرف چندانی ندارد . چون آن زیاد است و در مشرق زمین مستعمل است .

شیر بز :

در طعم , مختصری با شیر های دیگر تفاوت دارد و مصرف آن در روستا ها متداول است .

شیر گاو :

غذایی كاملی است و مصرف آن از سایر شیر ها بیشتر استو متضمن مواد ازته و غیر ازته و املاح لازمه ی بدن است . شیر غذایی است كه آسان هضم می شود . بعد از آنكه این ماده وارد معده شد و كاذئین آن منجمد و بسته می شود به شكل های مختلف و بی نظم و به تدریج مبدل تن می شود.