سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
غذایی که از آب اقیانوس اطلس شورتر است!

کمتر کسی خبر دارد که پیتزاهای ایرانی چند برابر شورتر از آب اقیانوس اطلس است. هر ۱۰۰ گرم آب اقیانوس اطلس، دو و نیم گرم نمک دارد، درحالیکه هر ۸۰ گرم پیتزا در ایران طبق آخرین آمار اعلام شده وزارت بهداشت، چهار گرم نمک دارد. هر ۸۰ گرم پیتزا در ایران معادل یک برش است و با توجه به برش های هشتایی پیتزا در نتیجه یک پیتزا بطور متوسط ۳۲ گرم نمک دارد.
میانگین استاندارد جهانی مصرف نمک، کمتر از پنج گرم نمک در هر روز است اما با سفارش و خوردن یک پیتزا، ۳۲ گرم نمک به یکباره وارد بدن می شود. البته این آمار مربوط به پیتزاهای مخلوط یا همان پیتزاهای دارای سوسیس و کالباس است و پیتزای پنیر و گوجه فرنگی کمتر از دیگر انواع پیتزا، نمک دارد یعنی هر ۱۵۰ گرم پیتزای پنیر و گوجه فرنگی پنج گرم نمک دارد.
بنا به آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، ایرانی ها روزانه بطور متوسط ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می کنند یعنی اگر یک پیتزا (مخلوط) هم در روز بخورند با این میانگین ۱۲ گرم می شود ۴۴ گرم.
خوردن این لقمه های خمیر انباشته از نمک، زمینه را به ویژه در افراد مستعد برای ابتلا به فشارخون و سکته های مغزی و قلبی فراهم می کند. نمک یکی از دلایل اصلی ابتلا به فشارخون، سکته های مغزی و قلبی، سرطان معده و حتی پوکی استخوان به شمار می رود. اهمیت عوارض نمک تا آنجاست که چند روز پیش دکتر «شهرام رفیعی فر» رییس اداره آموزش ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: نمک بیشتر از هروئین در ایران جان مردم را می گیرد، اما این کشتارها خاموش است.
دکتر «زهرا عبداللهی» ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت نیز اخیرا اعلام کرد که مهمترین پیامد مصرف زیادی نمک بر سلامت، فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی است، بطوریکه اکنون ۲۰ درصد جمعیت کشور دچار فشارخون بوده و در گروه سنی میانسالان - ۴۵ تا ۶۵ سال - از هر ۱۰ نفر، سه نفر فشار خون دارند.
مطالعه نمک در محصولات غذایی کشور
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آخرین مطالعه نمک در محصولات غذایی کشور را اعلام کرده است. بر این اساس، میزان نمک در ۱۰۰ گرم نان ۱.۷۵ گرم است و از سوی دیگر مطالعات نشان داده که مردم کشور بطور متوسط روزانه ۳۱۰ گرم نان می خورند و با این میزان نان، پنج گرم نمک مصرف می شود، بنابراین دیگر نیازی به مصرف نمک اضافه نیست، اما مردم رعایت نمی کنند.
میزان نمک در دیگر محصولات غذایی به اعلام وزارت بهداشت به شرح زیر است:
- میزان نمک در ۶۰ گرم پنیر (به اندازه یک قوطی کبریت) ۲.۲ گرم است.
- میزان نمک در ۱۰۰ گرم چیپس ۲.۷ گرم است.
- میزان نمک در ۱۰۰ گرم از فراورده های غلات حجیم شده (پفک) ۲.۷ گرم است.
- میزان نمک در ۱۰۰ گرم سوسیس حدود ۲ گرم است.
- میزان نمک در ۹۰ گرم کالباس (سه برش) حدود ۴ و نیم گرم است.
- میزان نمک در یک همبرگر ۱۰۰ گرمی حدود ۲.۲ است.
- میزان نمک در ۱۰ عدد زیتون یک گرم نمک است.
- میزان نمک در ۱۰۰ گرم سیب زمینی سرخ کرده سه گرم نمک است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست