پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

نقشه عبور از میدان مین


نقشه عبور از میدان مین

فرا رسیدن سی سالگی برای هر آدمی همراه بحران هایی است که می تواند زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد بحران هایی که البته با رعایت نکاتی شاید بتوان ضعیف ترشان کرد یا حداقل فرد را برای عبور از آنها توانمندتر ساخت در اینجا چند نکته در این مورد را به شکل گذرا مرور می کنیم, نکاتی که به شما کمک می کند, اگر هنوز به سی سالگی نرسیده اید, وقتی به این سن رسیدید, راحت تر بتوانید بر مشکلات فائق آیید

فرا رسیدن سی سالگی برای هر آدمی همراه بحران‌هایی است که می‌تواند زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد؛ بحران‌هایی که البته با رعایت نکاتی شاید بتوان ضعیف‌ترشان کرد یا حداقل فرد را برای عبور از آنها توانمندتر ساخت. در اینجا چند نکته در این مورد را به شکل گذرا مرور می‌کنیم، نکاتی که به شما کمک می‌کند، اگر هنوز به سی سالگی نرسیده‌اید، وقتی به این سن رسیدید، راحت‌تر بتوانید بر مشکلات فائق آیید.

● انتخاب‌های مهم زندگی را سرسری نگیرید

آنهایی که سی سالگی را سن‌وسال افسوس و حسرت می‌دانند، حتما به دلیل از دست‌دادن فرصت‌های مهم زندگی‌شان به این نتیجه رسیده‌اند. دهه سوم زندگی مملو از انتخاب‌های حساسی ا‌ست که ممکن است سی سالگی شما را به کام‌تان تلخ کند. رشته دانشگاهی از آن نوع چیزهایی است که اغلب آدم‌ها فقط یک‌بار فرصت انتخابش را دارند، انتخابی که نه‌تنها در سی سالگی که یک عمر یقه شما را می‌گیرد. پس رشته دانشگاهی‌تان را بر اساس علاقه‌مندی انتخاب کنید تا در این سن که فرصتی برای بازگرداندن آب رفته به جوی ندارید، افسوس نخورید. انتخاب شغل ـ اگر اصولا انتخابی در میان باشد‌ ـ‌ از همین نوع انتخاب‌هاست که البته به وضوح تحت تاثیر مورد قبل است، اما مهم‌تر از همه اینها انتخاب کسی که قرار است یک عمر با شما زندگی کند. این یک فقره اگر درست انجام نشود، نه‌تنها سی سالگی که ممکن است چهل،‌ پنجاه و شصت سالگی شما را مملو از بحران کند.

● شما تنها نیستید

بپذیرید که «بحران سی سالگی» طبیعی است و همه آدم‌ها در همه جای دنیا در چنین سنی برمی‌گردند و به پشت سرشان نگاه عمیقی می‌اندازند. هر درگیری ذهنی به معنای بیماری نیست و نباید به خاطر آن دستپاچه شد و همه باید بدانیم گاهی با بحران‌های سنی مواجه می‌شویم و باید از آن عبور کنیم، البته در این راه تنها هم نیستیم.

● تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنید!

ما در همه بحران‌های روحی‌ ‌ـ‌ چه آنها که به سن مربوط هستند و چه آنها که به وسیله یک واقعه مثل مرگ یک عزیز یا شکست عشقی به وجود می‌آیند ‌ـ‌ بیشتر و نزدیک‌تر با خودمان رو‌به‌رو می‌شویم. در این رو‌به‌رویی‌های نزدیک، ما بهتر می‌توانیم نگرش‌ها، ارزش‌ها، ضعف‌ها، توانایی‌ها و حسرت‌های خودمان را بشناسیم و از این خودشناسی در مراحل بعدی زندگی‌مان استفاده کنیم. از این نگاه بحران سی سالگی هم همراه همه مشکلات و دشواری‌هایش، شاید خصوصیاتی نیز داشته باشد که بشود به چشم یک فرصت به آنها نگریست.

● در زندگی‌تان تعادل ایجاد کنید

سی ‌سالگی مرز بین افسوس برای گذشته و تغییر برای آینده است. هر کس حسرت‌هایی دارد و از طرفی با توجه به ویژگی‌های این سن ‌ـ ‌همچون ازدواج و فرزندآوری‌ ـ‌ به فکر ایجاد تغییراتی در زندگی خود است. نمی‌توان به طور مطلق تجویز کرد که در مورد اتفاقات گذشته و اهداف محقق نشده و حسرت‌ها، آسان‌گیر باشید که اساسا آدم حتی اگر هم بخواهد نمی‌تواند چنین کاری کند، اما به دلیل آدم‌های دیگری که با زندگی شما در این سن گره می‌خورند، باید در تغییر مسیر زندگی خود کمی محافظه‌کار باشید و متعادل عمل کنید. حسرت‌های سی ‌سالگی ممکن است شما را به جایی برساند که با هدف تغییر، تصمیم‌هایی بگیرید که نه‌تنها زندگی خودتان را بهتر نکند، بلکه سی سالگی و چهل سالگی آدم‌های دیگری را که مسئولیت‌شان به عهده شماست به مخاطره بیندازد.

فرهاد بیاتی