جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

تعدیل پاسخ ایمنی سلولی متعاقب سوختگی در مدل حیوانی موش Balb c


تعدیل پاسخ ایمنی سلولی متعاقب سوختگی در مدل حیوانی موش Balb c

بروز عفونت عامل اصلی مرگ و میر در بیماران با سوختگی می باشد شیوع بالای عفونت ها بعد از سوختگی به مهار شدید سیستم ایمنی نسبت داده شده است

بروز عفونت عامل اصلی مرگ و میر در بیماران با سوختگی می‌باشد. شیوع بالای عفونت‌ها بعد از سوختگی به مهار شدید سیستم ایمنی نسبت داده شده است. هدف این مطالعه تعدیل پاسخ ایمنی سلولی توسط داروهای سایمتیدین و پیریمتامین, پس از سوختگی در مدل حیوانی می‌باشد.

● مواد و روش‌ها:

۸۰ سر موش نر از نژاد Balb/c بیهوش شدند و یک سوختگی تمام ضخامت به اندازه ۱۰% کل سطح بدن در آنها ایجاد گردید. سپس پاسخ‌های ازدیاد حساسیت تاخیری (DTH) بر علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و تاثیر سایمتیدین (در دوزهای ۵، ۱۰ و ۱۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم) و پیریمتامین(در دوزهای ۵/۲، ۵ و ۱۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم) بر روی این پاسخ در روز دهم بعد از سوختگی بررسی شد.

● یافته‌ها:

مشاهده شد که در روز دهم بعد از سوختگی پاسخ DTH به شدت مهار می‌گردد. سایمتیدین در دوزهای ۱۰ و ۱۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم و پیریمتامین در دوزهای ۵ و ۱۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم این پاسخ را اصلاح و به طور قابل معنی‌داری افزایش دادند. سایمتیدین و پیریمتامین به ترتیب در دوز‌های ۵ و ۵/۲ میلی‌گرم بر کیلوگرم تاثیری بر روی پاسخ DTH نداشتند.

● نتیجه‌گیری:

این نتایج نمایانگر این است که متعاقب سوختگی پاسخ DTH به شدت کاهش می‌یابد و داروهای سایمتیدین و پیریمتامین می‌توانند باعث اصلاح و افزایش این پاسخ بعد از سوختگی شوند.

عنوان فایل
تعدیل پاسخ ایمنی سلولی متعاقب سوختگی در مدل حیوانی موش Balb/c application/pdf
Burn.pdf
234 KB
دانلود

عبداله جعفرزاده

محمدحسن زهیر

معصومه ابتکار

رسول محقق حضرتی