چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

امنیت در حوادث


امنیت در حوادث

اورژانس ۱۱۵ در ساعات اولیه روز ۲ مجروح را به بیمارستان آورد. یکی از مجروحان که توانایی صحبت کردن داشت، می‌گفت که کنترل خود را از دست داده و به زمین خورده است. نفر دوم با خودرویی …

اورژانس ۱۱۵ در ساعات اولیه روز ۲ مجروح را به بیمارستان آورد. یکی از مجروحان که توانایی صحبت کردن داشت، می‌گفت که کنترل خود را از دست داده و به زمین خورده است. نفر دوم با خودرویی در خیابان تصادف کرده بود. خونریزی شدید داشت و در حالت کما به سر می‌برد. هر دو در یک صحنه تصادف بودند. از موتوسوار در مورد مجروح دوم پرسیدم. موتورسوار که از هوش نرفته بود همه حوادث را به یاد داشت. می‌گفت که مجروح دوم برای کمک به او وارد خیابان شده و در لحظه‌ای، خودرویی عبوری او را زیر گرفته!

بسیاری از ما با صحنه‌های حادثه‌ای روبه‌رو شده‌ایم. در این میان، افرادی با گوشی همراه از حادثه و افراد مصدوم فیلم یا عکس می‌گیرند! عده‌ای در تلاش برای کمک به مجروحان هستند. از توقف بی‌مورد برخی خودروها راهبندان شده است و حتی اگر آمبولانسی هم در همان اطراف باشد، نمی‌تواند خود را به صحنه برساند.

دوری از خطر تنها برای امدادگر نیست و شامل جلوگیری از آسیب بیشتر برای مصدوم و ممانعت از بروز آسیب به ناظران نیز می‌شود. بسیاری از ما با حس انساندوستانه شرقی‌مان به سراغ مجروح می‌رویم، اما همین اقدام می‌تواند شروعی برای حادثه‌ای جدید باشد. تصور کنید که راننده‌ای در حین عبور از کنار صحنه حادثه به تماشا مشغول می‌شود و حواسش به شما که در محل هستید، نیست. اگر مصدوم در وسط خیابان است ورود به خیابان معادل تصادفی دیگر است که مصدوم آن شما هستید. درواقع نه‌تنها کمکی نکرده‌اید بلکه نیاز به خدمات امدادی را به ۲ برابر افزایش داده‌اید.در اکثر نقاط دنیا برای حوادث شماره تلفنی پیش‌بینی شده است که در آن به گروه‌های امدادی (پلیس، آتش‌نشانی و خدمات پزشکی) اطلاع‌رسانی می‌شود. در واقع پلیس وظیفه دارد امنیت محل را تامین کرده و از بروز حادثه برای دیگران جلوگیری کند. از آتش‌نشانی برای خروج مصدوم در صورتی که در محل خطرناکی قرار گرفته باشد یا نیاز به امکانات خاص جهت خارج کردن مصدوم باشد، استفاده می‌شود. در انتها آمبولانس برای ارائه درمان اولیه و انتقال به مرکزی نزدیک و مناسب برای بیمار است.

با توجه به وجود گروه‌های امدادرسانی در کشور ما، نخستین اقدام در مواجهه با یک تصادف بنا بر نیاز و شرایط آن حادثه، تماس با شماره‌های ۱۱۰، ۱۱۵ و ۱۲۵ بوده که به ترتیب مربوط به پلیس، اورژانس پیش‌بیمارستانی و آتش‌نشانی است. تاکنون هیچ شماره‌ای در کشورمان ایجاد نشده است که خود به تنهایی تمام گروه‌های لازم را فعال کند.حال اگر در صحنه حادثه پلیس یا افرادی هستند که می‌توانند امنیت محل حادثه را برقرار کنند، شما حق دارید که وارد صحنه شوید؛ در غیر این صورت دخالت شما مولد حادثه‌ای جدید است.

دکتر بهروز هاشمی

متخصص طب اورژانس